Handbal

Liga Florilor, Etapa 10 / Joi, 22 Decembrie, ora 18.00/Un nou spectacol handbalistic în Sala Sporturilor: CSM Târgu Jiu – CS Minaur Baia Mare

Handbalistele CSM Târgu Jiu se pregătesc de ultima confruntare pe teren propriu din acest an. Joi, 22 decembrie, într-un meci care contează pentru etapa a-10-a din Liga Florilor, echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache va juca cu CS Minaur Baia Mare. Partida va începe la ora 18.00. ”Ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă care anul trecut a terminat în primele patru din Liga Florilor şi care a jucat în cupele europene. Dacă fetele se vor mobiliza şi vor depune acelaşi efort şi vor avea aceeaşi determinare ca la ultimele meciuri, atunci putem obţine cât mai mult de la acest joc”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş, care a prefaţat astfel partida pe care echipa sa o va disputa cu gruparea din nordul ţării.

Joi seara, la Târgu Jiu, vine Minaur Baia Mare, una dintre echipele de tradiţie din handbalul românesc. Liga Florilor ne propune un nou spectacol handbalistic în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Fetele lui Liviu Andrieș vin după o victorie de senzație la Craiova și țintesc a două victorie consecutivă în campionat și a patra din actuala stagiune, dar au parte de o misiune extrem de dificilă în faţa unei echipe de top din handbalul românesc. Baia Mare, care nu a avut un început strălucit de campionat, a pierdut etapa trecută, pe teren propriu, în faţa campioanei Rapid. Confruntarea se anunță una extrem de interesantă, între două echipe care sunt vecine de clasament. CSM Târgu Jiu este pe locul 8, în timp ce Baia Mare este pe locul 9, ambele cu câte 9 puncte acumulate în clasament. Cele două formaţii sunt despărţite de golaveraj, capitol la care CSM Târgu Jiu stă mai bine decât adversara sa de joi seara. Prin prisma palmaresului şi conform calculelor hârtiei, Baia Mare pare a fi favorită în această confruntare, dar Liviu Andrieş spune că CSM Târgu Jiu, din postura de nou-promovată, a demonstrat până în acest moment că se poate lupta de la egal la egal cu forţele din Liga Florilor. ”Datorită istoricului şi a ceea ce este în spatele celor două echipe, Baia Mare pleacă cu prima şansă, dar ţinând cont de ceea a arătat CSM Târgu Jiu în ultima perioadă, avem şi noi şansa noastră, pe care trebuie să o apărăm până la capăt şi să dovedim că suntem o nucă greu de spart pe teren propriu”, a declarat antrenorul gorjean, convins că echipa sa poate obţine un rezultat pozitiv. 

Liviu Andrieş nu se poate baza nici la acest meci pe croata Katarina Pavlovic. Interul CSM-ului nu este refăcută în totalitate după accidentarea suferită la echipa naţională. În schimb, revine centrul Alexandra Gavrilă. Aceasta s-a accidentat în partida cu Vâlcea şi nu a putut juca etapa trecută la Craiova, însă revine pe parchet pentru meciul extrem de important cu Minaur Baia Mare. 

CSM Târgu Jiu – CS Minaur Baia Mare
LIGA FLORILOR MOL
Etapa 10
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Joi – 22.12.2022
Ora 18.00

 

 

 

 

Comment here