Baschet

Liga 1 Baschet Masculin, Etapa 6. CSM Târgu Jiu – RBA Getica 56-81

Joi, 16 noiembrie, CSM Târgu Jiu 2, echipa care evoluează în Liga 1 de Baschet Masculin, a pierdut partida disputată pe teren propriu, scor 56-81, cu ocupanta locului doi, RBA Getica 95. Partida a contat pentru etapa a 6-a din Liga 1. A fost a doua înfrângere stagională pentru echipa pregătită de Adrian Roșu, care se menține însă pe locul 3 în Seria A din Liga 1. ”Vom viziona meciul și vom vedea exact ce nu am făcut, ca pe viitor să ne punem în situația să câștigăm”, a declarat după eșecul de astăzi, antrenorul Adi Roșu.

CSM Târgu Jiu a cedat în confruntarea cu RBA Getica 95, la capătul unui meci în care a oferit o replică solidă doar în primul sfert al meciului. Accidentarea lui Alexandru Berca, pe finalul primului sfert, a dat peste cap tot angrenajul echipei. Gorjenii au început bine meciul și-au câștigat prima secvență, scor 16-14. În sfertul doi, după ieșirea lui Alexandru Berca, gorjenii nu s-au mai regăsit și-au avut un recul pe tabela de marcaj. Getica a câștigat actul doi cu 23-13.

După pauză, gorjenii au echilibrat jocul, au încercat o revenire, dar procentajul aruncărilor a fost cel care a înclinat balanța în favoarea oaspeților, care au câștigat sefrtul 3 cu 15-11. Ultimul sfert a aparținut tot echipei oaspete, care s-a impus la final cu 81-56. Adrian Roșu a făcut o scurtă analiză a meciului.

Adrian Roșu, antrenor CSM Târgu Jiu 2: ”Am multe nemulțumiri când vorbesc de acest meci… dominați la recuperare, procentaje foarte slabe la aruncări și accidentarea lui Berca ne-au costat meciul. Asta este, unele obstacole apar și trebuie să trecem peste ele. Astăzi pur și simplu nu am făcut asta. Având 20 de mingi pierdute este greu să arunci la cos… am avut 60 de aruncări, când ar fi trebuit să avem minim 80. Vom viziona meciul și vom vedea exact ce nu am făcut, ca pe viitor să ne punem în situația să câștigăm.  Avem o pauză de 3 zile și ne putem relaxa, apoi revenim la antrenamente și ne regrupăm pentru a ne revanșa etapa viitoare, la Timisoara”.

Cel mai bun om al grupării gorjene a fost Flavius Toropu, care a reușit 12 puncte. El a fost urmat de George Răzvan Pavel, cu 11 puncte.

CSM Târgu Jiu: Rareș Duca 7p, Alexandru Berca 4p, Lucian Toma, Bogdan Calotă 3p, Robert Paliciuc 4p, George Răzvan Pavel 11p, Rareș Ungureanu 2p, Adrian Vaida 6p, Mihai Filip, Flavius Toropu 12p, Albert Vlădulescu 2p, Alexandru Mitu 5p. Antrenor: Adrian Roșu.

LIGA 1 DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA A / ETAPA 6
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
JOI, 16 NOIEMBRIE, ORA 14.00
LIVE PE FRBTV
CSM TÂRGU JIU 2 – RBA GETICA 95
56-81(16-14, 13-23, 11-15, 16-29)

Etapa viitoare, pe 27 nopiembrie, CSM Târgu Jiu va evolua în deplasare, cu SCM UVT 2 Timișoara.

Comment here