Baschet

Liga 1 Baschet Masculin, Etapa 13. CSM Târgu Jiu, victorie clară contra brașovenilor. CSM Târgu Jiu – ACS Ralph Brașov 89-66

Duminică, 21 ianuarie, CSM Târgu Jiu 2, echipă care evoluează în Liga 1 de Baschet Masculin, s-a impus fără probleme în fața echipei ACS Ralph Brașov, scor 89-66. Meciul a contat pentru etapa a 13-a din Liga 1. Cu acest succes, echipa pregătită de Adrian Roșu a urcat pe locul 5 în clasamentul Grupei A. Andrei Bărăgan a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 24 de puncte marcate. ”Mă bucur pentru victorie, dar cel mai mult mă bucur pentru atitudinea cu care au jucat băieții în acest meci”, a declarat la finalul meciului, antrenorul Adrian Roșu.

La o zi distanță de ziua sa de naștere, Adrian Roșu a primit un cadou frumos din partea jucătorilor săi, victoria concludentă cu Ralph Brașov, scor 89-66. A fost un meci dominat de jucătorii lui Adi Roșu, care s-au impus în trei din cele patru secvențe ale emciului. Singura sincopă a gorjenilor a fost în sfertul 3, unul pierdut la limită, dar care nu a pus în pericol victoria echipei din Târgu Jiu. 

Primul sfert al partidei s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Gorjenii s-au impus la doar o posesie după primele 10 minute de joc. A fost 18-16. În sfertul doi, băieții lui Adi Roșu au pus stăpânire pe meci și au controlat jocul până la pauză. CSM Târgu Jiu s-a impus în sfertul doi cu 23-14, și a intrat la pauza mare cu un +11 pe tabelă, scor 41-30. 

După pauză, brașovenii au echilibrat jocul și au reușit să câștige sfertul 3, la limită, scor 22-21. Gorjenii au intrat astfel cu +10 în decisiv, 62-52. În ultimul act, gorjenii au revenit la cârma jocului și au încheiat în forță meciul. Au câștigat sfertul 4 cu 27-14, iar la general, gruparea gorjeană și a trecut în cont o nouă victorie. S-a terminat 89-66.

Adrian Roșu a fost mulțumit de prestația echipei sale, dar mai ales a juniorilor care au venit de pe bancă. Aceștia au avut o contribuție decisivă în obținerea victorie. 

Adrian Roșu, antrenor CSM Târgu Jiu 2: ”Mă bucur pentru victorie, dar cel mai mult mă bucur pentru atitudinea cu care au jucat băieții în acest meci. Toți jucătorii au fost super implicați, dar sunt fericit pentru performanța realizată de Rareș Ungureanu și de cei doi juniori, Duca Rareș și Filip Mihai. Asta nu discreditează aportul pe care l-au adus ceilalți, dar pur și simplu mă bucur enorm când juniorii intră pregătiți de joc și performează. Mă bucur că am reușit să-i învingem la o diferență mai mare decât am pierdut noi in tur”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 24p, Rareș Duca 7p, Luca Gheorghescu, Alexandru Berca 21p, Lucian Toma 3p, Robert Paliciuc 2p, George Răzvan Pavel, Rareș Ungureanu 15p, Mihai Filip 12p, Alexandru Mitu 5p. Antrenor: Adrian Roșu. 

LIGA 1 DE BASCHET MASCULIN
SEZONUL 2023-2024
GRUPA A
ETAPA 13
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 21 IANUARIE 2024, ORA 16.00
LIVE PE FRBTV
CSM TÂRGU JIU 2 – ACS RALPH BRAȘOV
89-66(18-16, 23-14, 21-22, 27-14)

Etapa viitoare, pe 28 ianuarie, CSM Târgu Jiu 2 va juca în deplasare, cu CSM CSU 2 Oradea. 

Comment here