Handbal

CN Juniori 3, Etapa 7. Juniorii 3 CSM Târgu Jiu, victorie la primul meci din 2024. CSM Târgu Jiu – CSS Râmnicu Vâlcea 37-33

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu a începutul anul 2024 cu dreptul. Duminică, 21 ianuarie, echipa pregătită de Vali Popescu a trecut de CSS Râmnicu Vâlcea, scor 37-33, la pauză 17-13. Partida a contat pentru etapa a 7-a din Seria I a Campionatului Național. Gorjenii conduc autoritar seria, cu 7 victorii din tot atâtea meciuri disputate. ”În primul rând vreau să-i felicit pe băieți pentru victoria de azi, dar și pentru efortul depus, pentru că o parte dintre ei au venit după probleme medicale cauzate de răceli. Este bine că am început anul cu dreptul și sper să vedem o creștere de la meci la meci”, a declarat după victoria de astăzi, antrenorul Vali Popescu.

După o pauză de câteva săptămâni, CSM Târgu Jiu a început în forță anul 2024, cu o victorie care-i consolidează poziția de lider în Seria I. Gorjenii s-au impus la capătul unui meci extrem de disputat. Prima repriză a fost una dominată de băieții lui Vali Popescu, încheiată cu 17-13. Repriza secundă a fost una extrem de echilibrată. Avantajul luat de gorjeni pe tabelă în prima parte a meciului s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea echipei câștigătoare. 

Gorjenii au început mai bine meciul și au condus cu 5-2, în minutul 8. Oaspeții au reușit să egaleze situația, scor 7-7, în minutul 14. Elevii lui Vali Popescu au revenit în atac și au preluat din nou conducerea pe tabelă, scor 12-9, în minutul 20, și 15-11, în minutul 23. Vâlcenii s-au apropiat periculos pe tabelă, dar gorjenii au închis cu gol prima repriză, pentru 17-13, scor la pauză. 

În debutul reprizei secunde, gorjenii s-au distanțat mai întîi la 5 goluri, scor 20-15, și mai apoi la +7, scor 25-18, în minutul 34. Vâlcenii au încercat o revenire în meci, după patru goluri consecutive, dar băieții lui Vali Popescu și-au găsit resursele necesare pentru a ține la distanță echipa vizitatoare. CSM Târgu Jiu a avut în permanență 3-4 goluri avans pe tabelă. S-a terminat 37-33. 

Vali Popescu, antrenor echipa de handbal masculin CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”În primul rând vreau să-i felicit pe băieți pentru victoria de azi, dar și pentru efortul depus, pentru că o parte dintre ei au venit după probleme medicale cauzate de răceli. Este bine că am început anul cu dreptul și sper să vedem o creștere de la meci la meci”.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu, Darius Beuran, Narcis Popescu, Ianis Penescu 1g, Adelin Negrea, Andrei Mornea 1g, Alexandru Ungureanu, David Bîrlete 2g, Alexandru Anghel 1g, Ștefan Stănoiu, David Honcioiu 11g, Mihnea Ciobanu, Vlad Călinoiu 5g, Robert Guran 5g, Cătălin Popescu 11g. Antrenor: Valentin Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIORI 3
EDIAȚIA 2023-2024
SERIA I / ETAPA 7
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 21 IANUARIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – CSS RÂMNICU VÂLCEA 37-33(17-13)

Etapa viitoare, pe 28 ianuarie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu CSS Drobeta Turnu Severin.

Comment here