HandbalJuniori

Junioarele 3, victorie la primul meci pe teren propriu / CSM Târgu Jiu – HC Univ. FEFS Craiova 32-25

Echipa de handbal feminin junioare 3 şi-a trecut în cont prima victorie din acest sezon. La primul meci pe teren propriu din acest sezon, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 32-25 în faţa echipei HC FEFS Craiova. Meciul a contat pentru etapa a-2-a din Seria G din Campionatul Naţional rezervat Junioarelor 3.

La debutul în noul sezon, handbalistele pregătite de Radu Costel au început bine meciul cu FEFS Craiova şi s-au instalat imediat la conducerea jocului. Prima parte a meciului a fost la discreţia gorjencelor, care şi-au adjudecat fără probleme repriza de debut, scor 13-7. Repriza secundă s-a derulat pe aceleaşi coordonate, cu elevele lui Radu Costel mai bune, atât pe plan ofensiv, cât şi defensiv. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat şi repriza a doua, scor 12-7. Ultima parte a meciului a aparţinut echipei oaspete, care a câştigat repriza de final cu 11-7, dar fără a pune în pericol rezultatul final al meciului, unul favorabil gorjencelor.

Radu Costel, antrenor Grupa Junioare 3 Feminin a CSM Târgu Jiu: „Jocul de astăzi a fost unul important din punct de vedere al acumulării tehnico-tactice pentru jucătoarele noastre. Rezultatul nu este unul foarte important, însă oferă bucurie componentelor echipei noastre. La acest nivel, victoria este mult mai importantă pentru fete, decât pentru noi, antrenorii. Scopul nostru este de a le omogeniza, de a găsi şi scoate potenţialul fiecareia şi de a-l expune, cât mai curând posibil, pe teren. Anul trecut, pandemic şi cu campionatul oprit, ne obligă acum să lucrăm la intensitate maximă. Nu mai avem timp de pierdut. Căutăm performanţă, căutăm atitudine şi cred că avem de unde alege. Viitorul handbalului feminin târgujian, deocamdată, este asigurat de echipa din Divizia A. Modele au în față, aşa că, fetelor noastre, nu le rămâne decât să muncească, de două ori mai mult. La echipa noastră de junioare 3 vin cele trei jucatoare de la junioare 2, Alesia Cişmaşu, Raluca Chiriac şi Vanesa Podariţa. Trebuie să evidenţiez faptul că cele trei sunt de departe jucătoarele care duc greul. E bine că ne ajută şi e bine că, din experienţa lor, învaţă şi celelalte fete. După un turneu la Făgăraş, după două jocuri, deja, de Campionat Naţional, grupul s-a sudat destul de mult. Nu ne rămâne decât să muncim în continuare şi să progresăm frumos”.

Dan Ilieş, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu a ţinut să le felicite pe tinerele handbaliste pentru victoria obţinută la primul meci acasă din acest sezon.

Dan Ilieş, expert sportiv CSM Târgu Jiu:”A fost o victorie frumoasă, în urma unui meci în care ne-am bucurat de evoluția junioarelor 3, o echipă ce promite, cu jucătoare de valoare, care se bucură de handbal și care își doresc să facă performanță la Târgu Jiu. Felicitări fetelor pentru efortul depus si pentru implicare”.

Rândul de sus: Dan Ilieş – expert sportiv, Beatrice Popescu, Maria Cârciumaru, Ana Bîrlete, Cătălina Ungureanu, Alina Burlan, Alexandra Popescu, Radu Costel-antrenor. Rândul de jos: Ştefania Buşe, Alesia Cişmaşu, Raluca Chiriac, Cleopatra Pîslaru, Diana Ştefu, Andreea Mindoiu.

Următorul meci al echipei de junioare 3 este programat pe 16 octombrie, în deplasare, cu CSS Craiova.

Comment here