HandbalJuniori

Junioarele 3, obiectiv îndeplinit! CSM Târgu Jiu şi-a consolidat locul 3 în clasamentul Seriei J. CSM Târgu Jiu – CSS Drobeta Turnu Severin 24-22. Galerie FOTO

Duminică, 27 noiembrie, echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu s-a impus, pe teren propriu, scor 24-22, în faţa celor de la CSS Drobeta Turnu Severin. Partida a contat pentru etapa a-7-a din Seria J a Campionatului Naţional rezervat junioarelor 3. Victoria de astăzi le asigură junioarelor pregătite de Radu Costel prezenţa în fazele superioare ale campionatului cu trei etape înainte de final.

În sala de sport ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, acolo unde s-a disputat meciul, handbalistele lui Radu Costel au obţinut o victorie extrem de importantă în economia finală a clasamentului. CSM Târgu Jiu şi-a consolidat locul 3 în clasamentul Seriei J şi este sigură de prezenţa în Grupele Speranţă, obiectiv îndeplinit cu trei etape înainte de finalul meciurilor din această serie. Mai mult, elevele lui Radu Costel vor avea şi avantajul punctelor obţinute în meciurile directe, în cazul în care echipa din Severin va termina pe locul 4.

Meciul de astăzi a fost unul foarte echilibrat. După 2-1 în startul meciului pentru CSM Târgu Jiu, echipa din Severin a întors rezultatul şi a condus în mai multe rânduri la două goluri pe tabelă, scor 5-3, în minutul 9, 6-4, în minutul 11, dar şi 7-5 pentru echipa oaspete la jumătatea primei reprize. Handbalistele lui Radu Costel şi-au revenit la timp şi au preluat controlul partidei. Au marcat de 5 ori la rând fără să primească gol, scor 10-7, în minutul 16. Seria golurilor CSM-ului a fost întreruptă pentru moment, dar reluată apoi cu alte 3 goluri consecutive, scor 13-8, în ultimul minut de joc. Echipa din Severin a punctat la ultima fază a primei reprize, care s-a încheiat 13-9 pentru CSM Târgu Jiu. 

În startul reprizei secunde, gorjencele şi-au mărit diferenţa pe tabelă. A fost 15-9, în minutul 29, şi 17-11, în minutul 36. Severinul a început să dea semne de revenire şi în minutul 39 s-a apropiat la 3 goluri pe tablă, scor 18-15. CSM Târgu Jiu revine la o distanţă ce părea liniştitoare în minutul 42, scor 22-16. Echipa oaspete nu cedează şi se apropie periculos la doar două goluri pe tabelă, scor 23-21, în minutul 48, prea târziu pentru a pune în pericol victoria gorjencelor. S-a terminat 24-22 pentru CSM Târgu Jiu.

Radu Costel, antrenor Junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”A fost un joc dificil, aşa cum m-am aşteptat. Fiecare echipă căuta victoria pentru că în etapa următoare a sezonului competițional, în Grupele Speranță, locurile 3 și 4 se duc cu punctele acumulate din confruntările directe. Cu această victorie ne-am atins obiectivul stabilit, cu 3 etape înainte de finalul grupelor Geografice. Remarc, de această dată, un progres bun pe poziţia de inter a Anei Bîrlete, dar si voința Cleopatrei Pîslaru, în ambele faze, atac şi apărare. Din păcate nu reuşesc să-mi stabilesc un prim 7 de bază, jucăm cu improvizații din cauza accidentarilor neașteptate, dar și a evoluției sub așteptări a unora dintre jucătoare. Lucrăm la anțrenament, intens, la toate capitolele vulnerabile apoi, la joc, nu ne regăsim traseele. Din acest punct de vedere nu mă pot declara mulțumit de jocul de azi. Următoarea confruntare o avem in fața sibiencelor. Ele au învins azi la Petroșani. Se anunță o alta partidă dificilă. Nu ne ducem la plimbare, ci ne vom juca șansa, de această dată cu obiectivul îndeplinit în tolbă”.

CSM Târgu Jiu Junioare 3: Alexia Chimerel, Andrada Văduva 1g, Ana Maria Bîrlete 4g, Cleoptara Pîslaru 9g, Raisa Pagnejer 1g, Daniela Ţoţan 3g, Ştefania Bîlteanu, Beatrice Popescu 4g, Oana Ciobanu, Diana Ştefu, Maria Cojocaru, Alexandra Popescu 2g, Anastasia Găvănescu, Carla Logăscu, Maria Cîrciumariu, Andreea Mindoiu. Antrenor: Radu Costel.

JUNIOARE 3
Campionatul Naţional Junioare 3
Târgu Jiu, Sala Voievod Litovoi
Seria J, Etapa 7
Duminică, 27.11.2022, Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – CSS Drobeta Turnu Severin 24-22(13-9)

CSM Târgu Jiu este în acest moment pe locul 3 în Seria J, cu 10 puncte acumulate. Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va evolua în deplasare, pe terenul echipei de pe locul 2, CSS Sibiu, care are 12p. 

Galerie FOTO

Comment here