Baschet

Joi, 10 decembrie, începe Liga Națională / Claudiu Alionescu: Obiectivul nostru este acela de a ne menține în Liga Națională

Start în noua stagiune baschetbalistică din România. Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2020-2021 demarează joi, 10 decembrie, la Oradea și Cluj-Napoca. Vineri, 11 decembrie, începe și cel de-al 3-lea turneu, la Sibiu. Echipa de baschet CSM Târgu Jiu va debuta în noua ediție a Ligii Naționale, joi, 10 decembrie, în primul turneu al campionatului.

CSM Târgu Jiu va juca în turneul de la Oradea împotriva celor de la CSM CSU Oradea, SCM Timișoara și CSM Galați.

Despre debutul și obiectivul CSM Târgu Jiu în noua stagiune a Ligii Naționale ne-a vorbit antrenorul principal al grupării gorjene, Claudiu Alionescu.

Cu ce gânduri plecați la Oradea?

Claudiu Alionescu: Debutăm în Liga Națională, iar primul obiectiv este acela de a șterge imaginea lăsată în Cupa României. Nu ne face cinste ceea ce s-a întâmplat acolo și cu siguranță nu reprezintă adevărata noastră față.

Debut extrem de dificil pentru CSM Târgu Jiu în fața unor adversari cu obiective importante în acest sezon. Cum vezi startul campionatului?

Claudiu Alionescu: Întâlnim din start două forțe ale ultimelor sezoane, Oradea și Timișoara, echipe ce au doar obiective ce vizează primele locuri ale ligii, dar și Galațiul, care este o echipă în reconstrucție și care dorește, la fel ca noi, o prestație demnă de Liga Națională. Este clar că plecăm ca și outsider în această grupă, dar în același timp nu vom intra cu capul plecat. Suntem capabili să practicăm un baschet eficient și la rigoriile Ligii Naționale. Sper ca jucătorii să treacă relativ repede peste emoțiile debutului, pentru că lipsa meciurilor tari în perioada trecută o să-și spună cuvântul.

Care este obiectivul CSM Târgu Jiu?

Claudiu Alionescu: Obiectivul nostru este acela de a ne menține în Liga Națională, iar acesta nu se va îndeplini decât la finalul campionatului. Orice punct în plus în clasament este un bonus, așa că suntem pregătiți și pentru eventuale surprize.

Ce părere ai de sistemul competițional?

Claudiu Alionescu: Sistemul cu turnee are și avantaje și dezavantaje, însă până la urmă este aceași regulă pentru toată lumea, iar cel mai important este că putem din nou să ne bucurăm de baschet, din păcate fără aportul publicului. Este bine totuși că meciurile se transmit pe Digisport și pe platforma de youtube a FRBaschet.

Program turneu Oradea

Joi (10.12)
SCM Timișoara vs CSM Galați – ora 15:00, DigiSport 3
CSM CSU Oradea vs CSM Târgu Jiu – ora 18:00, DigiSport 3

Vineri (11.12)
CSM Târgu Jiu vs SCM Timișoara – ora 16:00 youtube FRBTV
CSM Galați vs CSM CSU Oradea – ora 19:00

Duminică (13.12)
CSM Galați vs CSM Târgu Jiu – ora 16:00 youtube FRBTV
CSM CSU Oradea vs SCM Timișoara – ora 19:00

Alte două turnee, dar de câte două etape fiecare, se vor juca în cursul lunii decembrie: turneul 2 – 22/23 decembrie și turneul 3 – 29/30 decembrie.

Comment here