Handbal

Iulia Maria Andrei, noul inter stânga al CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a perfectat transferul unei jucătoare, Iulia Maria Andrei, care sezonul trecut a evoluat în Liga Florilor, pentru CS Dacia Mioveni. Echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache şi-a asigurat serviciile unei jucătoare care poate evolua atât ca inter stânga, dar şi pe post de coordonator de joc. Iulia Maria Andrei a semnat cu gruparea gorjeană pentru un sezon.

Iulia Maria Andrei are un palmeres impresionat la nivel juvenil. A început handbalul în oraşul natal, în 2004, la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cu echipele de junioare ale Oltchimului a fost multiplă campioană şi vicecampioană naţională. În perioada petrecută la Oltchim a fost selecţionată la echipa naţională a României de junioare, cu care a reuşit o performanţă remarcabilă. La 17 ani, Iulia Maria Andrei a cucerit medalia de aur, în 2014, cu naţionala României, la turneul desfăşurat în Macedonia. La nivel de junioare a mai jucat, tot la Vâlcea, pentru HC Oltenia şi Energetic Râmnicu Vâlcea.

Iulia Maria a făcut pasul la senioare în anul 2015, direct în Liga Florilor, la echipa HC Alba Sebeş, unde a jucat un sezon. A urmat în 2016, transferul la CSM Slatina, echipă cu care a evoluat la nivelul Diviziei A în sezonul 2016-2017, la finalul căruia echipa din Slatina a promovat în Liga Florilor. Cu echipa din Slatina, Iulia Maria a jucat timp de trei sezoane, în perioada 2017-2020, în Liga Florilor. În 2021 a trecut la CS Dacia Mioveni, formaţie cu care a jucat, din nou, pe prima scenă a handbalului românesc. Astfel, CSM Târgu Jiu şi-a asigurat serviciile unei jucătoare cu experienţă pe linia de 9m, care a strâns cinci sezoane de Liga Florilor şi care poate evolua atât ca inter stânga, dar şi pe postul de coordonator de joc.

Iulia, în primul rând bun venit la Târgu Jiu!

Iulia Maria Andrei: Bună ziua și bine v-am găsit!

Începe un nou capitol pentru tine. Ai ales să semnezi cu CSM Târgu Jiu. De ce ai ales echipa din Târgu Jiu? Ce te-a determinat să faci această alegere?

Iulia Maria Andrei: Da, aşa este. Începe un nou capitol şi sper să fie unul plin de reuşite. Am ales CSM Târgu Jiu pentru că este o echipă tânără, cu mult potențial, o echipă care a reușit să impresioneze încă de la început.

Cum a fost întâlnirea cu noua echipă?

Iulia Maria Andrei: Am avut parte de o primire călduroasă, cu o atmosferă placută, reîntâlnindu-mă cu foste colege.

Aţi început deja antrenamentele. Cum a fost cu reacomodarea la efort? Ce v a transmis Liviu Andrieş la începutul perioadei de pregătire?

Iulia Maria Andrei: Reacomodarea la efort a fost una bună, pregătirea începând treptat. Antrenorul Liviu Andrieș ne-a transmis că v-a urma o perioadă destul de dificilă și trebuie să fim conectate 100% la antrenamente, pentru a evita eventualele accidentări.

Care este obiectivul tău personal pentru sezonul următor?

Iulia Maria Andrei: Din punct de vedere personal îmi doresc să ating cea mai bună formă, pentru a-mi  ajuta echipa cât mai mult.

CSM Târgu Jiu a fost la turneul final şi a avut ca obiectiv promovarea în Liga Florilor. A pierdut cu CSU Ştiinţa Bucureşti la mare luptă. Crezi că e posibil ca şi în acest sezon CSM Târgu Jiu să se lupte pentru un astfel de obiectiv?

Iulia Maria Andrei: Am urmărit meciurile disputate la turneul final și într-adevăr, presiunea unei promovări și-a pus amprenta asupra fiecărei echipe. Chiar dacă atunci echipa din Târgu Jiu a pierdut în faţa celor de la Știința București, o astfel de experienţă te motivează, te ajută să progresezi, te căleşte efectiv și te face să devii mai puternică. Așadar, sigur ne vom lupta în continuare pentru obiectivele propuse.

Cum este la Târgu Jiu, în oraşul lui Brâncuşi?

Iulia Maria Andrei: Foarte frumos. Târgu Jiu este un oraș frumos, plin de cultură şi cu oameni primitori.

Este posibil ca din sezonul viitor să fie permis accesul spectatorilor în tribune. Ce mesaj ai pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Iulia Maria Andrei: Îi așteptăm în număr cât mai mare la sală, să fie alături de noi la cât mai multe victorii.

Nume: Iulia Maria Andrei
Data nașterii: 19.03.1997 
Loc: Râmnicu Vâlcea
Post: Inter stânga – centru

Junioare:
2004–2017 Oltchim Rm. Vâlcea
2017-2010 HC Oltenia
2010–2015 Energetic Rm. Vâlcea
Palmares la nivel juvenil:
Campionatul Mondial pentru junioare
Aur Macedonia 2014 (echipa României)
Campionat Național de Junioare I
Medalie de argint: 2015
Campionatul Național de Junioare II
Medalie de aur: 2013
Campionatul Național de Junioare III
Medalie de aur: 2011, 2012
Campionatul Național de Junioare IV
Medalie de aur: 2010
Medalie de argint: 2009

Senioare:
2015–2016 HC Alba Sebeș – Liga Florilor
2016–2020 CSM Slatina( 2016-2017 Divizia A, 2017-2020 – Liga Florilor)
2020–2021 CS Dacia Mioveni -Liga Florilor

Comment here