BaschetJuniori

INTERVIU / Adrian Roșu: Pentru tinerii sportivi cred că această revenire ar trebui sa însemne o fericire imensă, pentru că vor simți din nou competiția și se vor putea bucura de acest sport minunat

După o pauză de mai bine de un an, baschetul juvenil revine sub panou. Secția de baschet a CSM Târgu Jiu, coordonată de expertul sportiv Adrian Roșu, s-a înscris în campionatele juvenile cu trei echipe. La feminin, CSM Târgu Jiu va intra în competiții cu echipele de U16 și U13, iar la masculin cu echipa de U16.

La categoria U16 feminin, CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa B, din care mai fac parte Sportul Studențesc București și CSS Nr. 5 Paldors București. La categoria U16 masculin, CSM-CSS Târgu Jiu a fost repartizată în Seria G, serie din care mai fac parte CSS Craiova, ACS Îngerii Băniei Craiova şi ACS Champions Craiova. Meciurile se vor disputa în Sala Sporturilor, dar şi în Sala Litovoi, la finalul lunii, pe 27 şi 28 februarie. Grupa de U13 feminin a CSM Târgu Jiu va evolua, tot la finalul săptămânii, în cadrul unui turneu care se va desfășura la București.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu a vorbit, în cadrul unui interviu, despre revenirea baschetului juvenil sub panou și despre obiectivele echipelor de juniori.

Adi Roșu, veste bună pentru baschetul juvenil. Săptămâna aceasta se reiau, în sfârșit, competițiile la nivel de juniori, atât la masculin, cât și la feminin. Cum ai primit această veste?

Adrian Roșu: Da, așteptam de mult să începem activitatea și la juniori. A trecut mai bine de un an de la ultimul meci al juniorilor clubului nostru și asteptăm cu nerăbdare să intrăm din nou în competiție. Eu sunt fericit pentru că în sfârșit am reușit să demarăm și aceste competiții.

Ce înseamnă pentru sportivi, pentru antrenori, și totodată și pentru tine, ca și coordonator al secției de baschet a CSM Târgu Jiu, revenirea în competițiile oficiale?

Adrian Roșu: Pentru sportivi cred că această revenire ar trebui sa însemne doar o fericire imensă, pentru că vor simți din nou competiția și se vor putea bucura de acest sport minunat. Antrenorii, cu siguranță se bucura și ei, pentru că văd din nou fericirea și emoțiile copiilor pe teren și nimic nu poate fi mai îmbucurător. Totodată, și ei simt competiția și acumulează experiență pentru a crește ca antrenori. Pentru mine, personal, această revenire a competițiilor oficiale înseamnă libertatea copiilor de a practica acest sport într-un cadru organizat, crearea unei unități în rândul echipelor, cu trăiri emoționale de extaz și agonie. Eu voi încerca să organizez lucrurile în așa fel încât bucuria copiilor de a juca baschet să nu fie afectată și totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Ce obiective aveți în acest sezon pentru cele două grupe de U16?

Adrian Roșu: Nu cred că avem nevoie de un obiectiv, având în vedere situația în care ne aflăm. Ne bucurăm din suflet că, în sfârșit, competiția la nivel juvenil a fost reluată și că orele muncite la antrenamente, atât de sportivi, cât și de antrenori, pot fi puse la test. Obiectivul nostru principal este să vedem zâmbetul pe fața copiilor si să-i vedem că practică sportul din plăcere.

O altă grupă, cea de U13 feminin va juca la București. Acolo ce obiective aveți pentru tinerele baschetbaliste?

Adrian Roșu: Cred că este același ca și al celor de la U16, să se distreze și să practice sportul din plăcere. Suntem foarte mulțumiți că avem 27 de fete la acea grupă, iar sezonul următor vom putea participa cu două echipe la două categorii de vârsta diferite. Astfel, încercăm să creem o piramidă pentru viitorul baschetului feminin din orașul nostru.

CSM Târgu Jiu va fi gazdă pentru primul turneu din Seria G la U16 masculin, dar și pentru primul turneu din Seria B la U16 feminin. Este un avantaj pentru tinerii sportivi de la Târgu Jiu că vor evolua pe teren propriu?

Adrian Roșu: Nu consider că este neaparat un avantaj, având în vedere că nu există suporteri la meciuri. Din păcate, o spun, e ca un antrenament cu echipa adversă, doar că se ține scorul și se iau în calcul rezultatele. Îmi pare extrem de rău că suporterii nu pot avea acces în sală, dar îmi pare și mai rău pentru parinții care nu pot fi alături de copiii lor.

Stiu că ai lansat și acel program „ACTIVITATEA ŞI SPORTUL JUVENIL, MEREU PREZENTE ŞI PRIORITARE ÎN PROIECTUL CSM TÂRGU JIU”, proiect menit să atragă cât mai mulţi practicanţi către secţiile de copii şi juniori din cadrul clubului. Cum decurge proiectul?

Adrian Roșu: Da, avem ceva copii care s-au înscris, dar înca mai strângem pentru a avea o selecție cât mai mare și cât mai bună. În continuare îi așteptăm pe cei interesați să ne contacteze. Căutăm copii nascuți în anii 2008, 2009 și 2010.

Adi, câteva cuvinte și despre echipa de seniori. Acolo, s-a încheiat turul de campionat. Câteva concluzii legate de parcursul echipei în prima parte a campionatului. Cu ce gânduri abordați partea a doua a campionatului? Care este principalul obiectiv al echipei gorjene?

Adrian Roșu: Am făcut o analiză și una dintre primcipalele conculzii este că la finalul acestei jumatăți de campionat, echipa nu este deloc constantă. Sincer, mă așteptam să avem minimum 4 victorii. Partea a doua sper să ne aducă mai multă concentrare și constanță în joc și cât mai multe victorii, mai ales împotriva „contracandidatelor”. Obiectivul este obținerea unui loc cât mai bun în clasament.

Comment here