BaschetJuniori

Baschet U16 Feminin / CSM Târgu Jiu este în Grupa B / Toma Popescu: Vom avea meciuri grele, dar obiectivul nostru este calificarea la turneul final

Echipa de baschet feminin U16 a CSM Târgu Jiu revine într-o competiţie oficială după mai bine de un an de zile. Echipa pregătită de profesorul Toma Popescu a fost repartizată în Grupa B, din care mai fac parte Sportul Studențesc București și CSS Nr. 5 Paldors București. Primul turneu din serie se va disputa la Târgu Jiupe 27 şi 28 februarie.

După câteva luni de zile în care au tot sperat că se vor relua competițiile, tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu au primit vestea cea mare din partea Federației Române de Baschet. În luna februarie se reiau campionatele juvenile.

La categoria U16 feminin sunt înscrise doar 12 echipe în campionat, dispuse în 4 grupe de câte 3 echipe. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în grupa B alături de Sportul Studențesc București și CSS Nr. 5 Paldors București. Sistemul de joc la ora actuală presupune ca echipele să joace fiecare cu fiecare, tur-retur. După cele trei turnee preliminare se face un clasament pe puncte, iar primele 8 merg la turneul final.

Ultimul turneu la care au participat elevele lui Toma Popescu a fost cel de la Târgu Jiu, desfăşurat în perioada 2-3 februarie 2020.

Domnule profesor Toma Popescu, veşti bune pentru tinerele baschetbalistele de la Târgu Jiu, dar şi pentru dumneavoastră, antrenorii. După un an de zile revin competiţiile oficiale la nivel juvenil. Cum aţi primit vestea?

Toma Popescu: Da, în sfârşit se reiau competiţiile şi la acest nivel. A trecut mai bine de un an de când am jucat ultimul meci oficial şi e normal să ne bucurăm. Am primit vestea şi cu bucurie, dar și cu tristețe. Pe de o parte cu bucurie, pentru că în sfârșit putem juca, pe de altă parte şi cu tristețe, pentru că aveam trei fete născute în 2004, şi care, în momentul de faţă, nu mai au drept de joc la această categorie.

Ce s-a întâmplat în această perioadă de pauză?

Toma Popescu: După suspendarea tuturor competiţiilor şi a antrenamentelor, perioada martie- iulie a anului trecut fost una „moartă”.
De la sfârșitul lui iulie am ieșit pe stadion, pentru alergări uşoare şi reacomodare la efort. După 15 august, am început cu mingea pe terenurile din aer liber. Ne-am antrenat şi am aşteptat să revină competiţiile oficiale.

Având în vedere perioada mare de pauză, care sunt obiectivele în acest sezon pentru Grupa U16 feminin a CSM Târgu Jiu?

Toma Popescu: Obiectivul nostru este calificarea la turneul final. Va fi foarte greu, pentru că întâlnim două echipe cu rezultate bune la această categorie de vârstă. Cele două echipe din Bucureşti, pe care le vom întâlni în serie, au fost în primele opt anii trecuți. Apoi, mai este un aspect, noi nu prea am avut cu cine juca meciuri de verificare, date fiind condiţiile actuale, singura soluție fiind câteva meciuri de verificare cu băieții de la CSS Târgu Jiu.

LOTUL CSM TÂRGU JIU U16 FEMININ: Ștefania Ardereanu, Teodora Țîrcă, Bianca Bodescu, Casiana Spineanu, Ana Encescu, Alexia Moşteanu, Ştefania Ghimbășan, Carla Surcel, Ştefania Buju, Bianca Nica, Teodora Calotă, Miruna Rădescu. Antrenor: Prof. Popescu Toma.

Grupa B
CSM Târgu Jiu
CSS Nr.5 – Paldors Bucureşti
Sportul Studenţesc Bucureşti
CAMPIONAT U16 FEMININ (12 ECHIPE)
  • Grupa A – Olimpia București, Gladius Tîrgu Mureș, ACS Champions București
  • Grupa B – Sportul Studențesc București, CSȘ Nr. 5 Paldors București, CSM Târgu Jiu
  • Grupa C – Crișul Oradea, LPS Alba Iulia, CSȘ Bega Timișoara
  • Grupa D – Dan Dacian București, CSȘ Sfântu Gheorghe, CSM Ploiești

Calendarul competițional este următorul:

  • Turneul 1 – 27/28 februarie
  • Turneul 2 – 20/21 martie
  • Turneul 3 – 17/18 aprilie
  • Turneul final – 26/30 mai

Comment here