Baschet

Începe faza a doua din Liga 1 de Baschet Masculin. Duminică, 10 martie, de la ora 13.00: CSM Târgu Jiu2 vs. CSM Ploiești2-duelul echipelor satelit

Dublă confruntare în acest weekend între CSM Târgu Jiu și CSM Petrolul Ploiești. Prima confruntare este cea a echipelor din Liga Națională, care se dispută sâmbătă, 9 martie, de la ora 18.00, în timp ce duelul echipelor satelit va avea loc duminică, 10 martie, de la ora 13.00. Partida dintre CSM Târgu Jiu 2 și CSM Petrolul Ploiești 2 este prima etapă din grupa echipelor satelit din faza a doua a Ligii 1 de Baschet Masculin. ”Faza a doua începe cu un meci destul de puternic pentru noi. Vom vedea la ora meciului unde ne situăm și ce putem adapta ca să facem un meci onorabil”, a declarat antrenorul Adrian Roșu, înainte de debutul părții a doua a campionatului.

Liga 1 de Baschet Masculin, ediția 2023-2024, a pornit la drum cu un număr de 20 de echipe, care au fost repartizate în 2 grupe. În fiecare grupă au fost repartizate un numar egal de echipe satelit, câte 4 formații. În faza a 2-a din L1BM s-au format 3 grupe după cum urmează: primele 4 echipe clasate în grupele din faza 1, cu drept de promovare, au format o grupă de 8 echipe. Echipele vor intra în grupă cu rezultatele directe obținute în jocurile din faza 1 și vor juca cu echipele cu care nu au jucat. La fel, pentru faza a doua a campionatului, echipele „satelit” au format o grupă de 8 echipe. Echipele au avansat cu rezultatele directe obținute în jocurile din faza 1 și vor juca cu echipele cu care nu au jucat. Echipa RBA Getica 95 și cele 3 echipe rămase vor forma o grupă de 4 echipe. 

CSM Târgu Jiu va juca în faza a doua a campionatului cu CSM Petrolul Ploiești 2, CSM Târgu Mureș 2, CSM Constanța 2 și CSO Voluntari 2. Se va juca în sistem tur-retur, rezultând un număr de 8 etape. În prima rundă, CSM Târgu Jiu primește vizita echipei care începe grupa cu de pe locul 2, cu 10 puncte, CSM Petrolul Ploiești 2. Echipa pregătită de Adrian Roșu începe grupa sateliților de pe locul 7, cu 8 puncte. Adrian Roșu se așteaptă la un meci dificil în compania grupării prahovene, dar speră într-o evoluție cât mai bună a jucătorilor săi. 

Adrian Roșu, antrenor CSM Târgu Jiu 2: ”Faza a doua începe cu un meci destul de puternic pentru noi, ]mpotriva CSM Ploiești, o echipa cu mulți jucători de perspectivă și de o calitate bună. Noi o sa încercăm să ne facem jocul și vom vedea la ora meciului unde ne situăm și ce putem adapta ca să facem un meci onorabil”.

LIGA 1 DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
FAZA II
GRUPA ECHIPE SATELIT
ETAPA 19
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR DUMINICĂ, 10 MARTIE, ORA 13.00
LIVE PE FRB TV
CSM 2 TÂRGU JIU – CSM 2 PETROLUL PLOIEȘTI

Comment here