Handbal

Încă un sezon în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu a câștigat cu CSM Deva, scor 28-27

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu-Jiu rămâne şi-n următorul sezon în Liga Florilor, după ce a reuşit să învingă, sâmbătă, CSM Deva, în turneul de baraj de la Mioveni, scor 28-27, la pauză 13-13. A fost a doua victorie consecutivă în turneul de la Mioveni și echipa lui Liviu Andrieș și Andrei Enache va evolua și-n sezonul viitor pe prima scenă a handbalului românesc. 

Meci pe muchie de cuțit la Mioveni, între CSM Târgu Jiu și CSM Deva, adjudecat la limită de gruparea gorjeană, scor 28-27. Meciul a  fost unul foarte echilibrat cu numeroase răsturnări de situație pe tabela de marcaj, cu cele două echipe la egalitate la pauză, scor 13-13, și cu un final de meci în care experiența grupării din Târgu Jiu și a spus cuvântul. Gorjencele au gestionat mai bine finalul de partidă și s-au impus la limită, suficient pentru a obține victoria și pentru a evolua în Liga Florilor și în următoarea stagiune. Robert Bălăeț, directorul clubului gorjean, a trăit la intensitate maximă meciul cu Deva. La final a felicitat întreaga echipă și le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de CSM Târgu Jiu în acest sezon. 

Robert Bălăeț, director CSM Târgu Jiu: ”Vreau să felicit întreaga echipă, tot ceea ce înseamnă Familia CSM Târgu Jiu, jucătoare, antrenori și toți cei care au muncit timp de un sezon la această echipă. Mă bucur enorm pentru fete și pentru staff-ul tehnic pentru că au reușit să încheie cu bine acest sezon, pentru că știu foarte bine prin ceea ce au trecut la finalul acestui sezon. Locul nostru nu era aici, la turneul de baraj, locul nostru era undeva pe locurile 8-9 în Liga Florilor, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele etape, cu rezultate în totala contradicție cu ceea ce s-a întâmplat pe parcursul sezonului, cu ”surprize” care au declanșat reacții negative în lumea handbalului românesc, ne-a trimis la baraj. Presiunea a fost una enormă pe jucătoare și pe staff-ul tehnic, pentru că aveau impresia că indiferent de cât ar fi luptat, toată lumea era împotriva noastră. Acest lucru s-a văzut și în meciul cu Deva. Nu a fost cel mai bun meci al nostru. Oboseala, presiunea și-au spus cuvântul în acest meci, dar pe care CSM Târgu Jiu l-a câștigat. Ne-am jucat șansa până la capăt, și am făcut acest lucru cinstit, pe teren. Ce nu au anticipat alții a fost însă unitatea acestui grup, forța de a se regrupa într-un moment greu pentru clubul nostru și puterea de a lupta până la final, indiferent de adversar sau de situație. Am demonstrat până la urmă că suntem o echipă puternică, cu jucătoare foarte bune, cu antrenori foarte buni și cred că nu meritam să ajungem la acest baraj. Valoarea sportivă și a spus, până la urmă, cuvântul și rezultatele din teren ne asigură prezența în Liga Florilor și în următorul sezon. A fost o perioadă grea, dar care eu cred că ne-a întărit și mai mult. Am primit sute de mesaje de susținere din partea suporterilor gorjeni, dar și din întreaga țară. Vreau să le mulțumesc tuturor, în special celor de acasă care au crezut în noi. Le promitem celor de acasă că în sezonul viitor vom reveni mai puternici. Vreau să le mulțumesc și celor care ne-au acordat sprijinul lor pe parcursul întregului sezon, sponsorilor echipei, celor din Consiliul Local, și în mod special domnului primar al Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care a fost în permanență alături de echipă. Ne pregătim pentru următorul sezon și le spunem tuturor că la Târgu Jiu va fi un teren foarte greu, într-o sală care va fi un adevărat infern pentru fiecare adversar. Iar celor care ne-au fost potrivnici le transmit că trebuie să ne mai suporte cel puțin un an în Liga Florilor”.

Și antrenorul Liviu Andrieș și-a felicitat jucătoarele pentru că au luptat până la capăt. Antrenorul gorjean le-a mulțumit pentru susținere suporterilor de la Târgu Jiu. Andrieș recunoaște că presiune rezultatului și-a pus amprenta pe evoluția elevelor sale, care nu a fost la capacitatea dorită în meciul cu Deva. 

Liviu Andrieș, CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci în care încărcătura și presiunea rezultatului s-a văzut în evoluția noastră, dar cel mai important este că am reușit să câștigăm. Multumim tuturor celor de acasă pentru susținere. A fost un sezon lung, cu evoluții bune, cu unele mai puțin bune, cu o participare în cupele europene, dar și cu un final pe care nu l-am anticipat, acela de a juca la baraj. Toata lumea știe cum am ajuns la acest baraj, dar important este că am reușit să trecem cu bine peste acest moment delicat și că în sezonul viitor vom evolua tot în Liga Florilor. Vreau să le felicit pe fete pentru că au luptat până la final. Sper ca sezonul viitor să fie unul mult mai bun pentru CSM Târgu Jiu”.

Cea mai bună marcatoare din acest sezon a CSM Târgu Jiu, Maria Gavrilă, a marcat de 4 ori în poarta celor de la Deva și a condus atacurile echipei noastre într-un meci extrem de important pentru viitorul CSM Târgu Jiu. Maria a recunoscut că jocul a suferit astăzi, dar unitatea de care a dat dovadă echipa a dus la victoria care asigură prezența formației din Târgu Jiu și-n următorul sezon de Liga Florilor. 

Maria Alexandra Frățilescu Gavrilă: ”Ne bucurăm că totul s-a terminat cu bine. Azi am luptat împreună până la capăt. A fost un meci greu, încărcat cu tot felul de emoții și s-a cunoscut asta, jocul nostru nu a fost atât de lucid, însă totul s-a terminat cu bine. După hopul de duminică, cu Zalău, vom merge liniștite în vacanță. Vreau să îmi felicit colegele. Sunt mândră de noi, pentru că în ciuda tuturor lucrurilor ce au fost împotriva noastră, am reușit să răzbim împreună”.

Și extrema Florența Ilie a reușit 4 goluri în poarta echipei din Deva, contribuind din plin la victoria care menține CSM Târgu Jiu în Liga Florilor. La fel ca și colege sale, și Florența Ilie recunoaște că presiunea fost una destul de mare, dar este bucuroasă că echipa a reacționat pozitiv. Extrema echipei noastre le-a mulțumit tuturor celor care au susținut echipa din Târgu Jiu. 

Florența Ilie, CSM Târgu Jiu: „Suntem extrem de fericite că ne-am îndeplinit obiectivul. Am reușit să fim unite până la capăt și capabile să facem față presiunii. Munca noastră din acest sezon a fost recompensată. Suntem hotărâte să ne continuăm munca. Sper să evoluăm și să ne îmbunătățim pentru următorul sezonul din Liga Florilor. Mulțumim tuturor celor care au crezut în noi și ne-au susținut necondiționat!”

SÂMBĂTĂ, 25 MAI 2024
ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU – CSM DEVA 28-27(13-13)

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 4g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 4g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 5g, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 4g, Iuliia Andriichuk 4g, Ana Cătălina Ciolan 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

PROGRAM ȘI REZULTATE

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
TURNEU BARAJ MENȚINERE/PROMOVARE

MIOVENI, SALA SPORTURILOR
24-26 MAI 2024

LIVE PE TVR SPORT

VINERI, 24 MAI 2024
ORA 11.00

CSM TÂRGU JIU – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI 31-20(14-10)
ORA 14.00
HC ZALĂU – CSM DEVA 27-22(13-12)

SÂMBĂTĂ, 25 MAI 2024
ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU – CSM DEVA 28-27(13-13)
ORA 14.00
HC ZALĂU – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI 28-26(14-14)

DUMINICĂ, 26 MAI 2024
ORA 11.00
CSM DEVA – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI
ORA 14.00
CSM TÂRGU JIU – HC ZALĂU

Comment here