Handbal

Francesca Argyelan, noua extremă stânga de la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se întârește pentru a ataca promovarea în Liga Florilor. Începutul anului aduce noi transferuri la echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Francesca Argyelan este noua extremă stânga de la CSM Târgu Jiu. Handbalista, în vârstă de 21 de ani, vine de la Minaur Baia Mare.

Francesca Argyelan și-a început cariera handbalistică în 2009 la CS Seini, unde a stat până în 2014. A trecut la CS Marta Baia Mare, echipă la care și-a încheiat junioratul. La nivel juvenil, Francesca și-a trecut în palmares titlul de vicecampioană națională cu CS Marta Baia Mare în 2018. În același an, Francesca a trecut la Minaur Baia Mare, echipă la care și-a făcut debutul la nivel de senioare și cu care a reușit promovarea în prima Ligă.

Argyelan Francesca a venit la Târgu Jiu cu gândul de a face performanță. Noua extremă stânga a a CSM Târgu Jiu își dorește promovarea echipei din Târgu Jiu în Liga Florilor.

Francesca, anul 2021 vine cu o schimbare în cariera ta. Ai ales să joci pentru CSM Târgu Jiu. Ce te-a determinat să faci această alegere?

Francesca Argyelan: Am ales să vin la Târgu Jiu pentru că este un proiect serios, de viitor. Am venit pentru că la Târgu Jiu este o echipa tânără, puternică și unde sper ca eu să pot ajuta cât mai mult pentru îndeplinirea obiectivelor. Am și început antrenamentele cu echipa și sper ca totul să fie bine.

Cum te-au primit noile tale colege?

Francesca Argyelan: Fetele au fost foarte primitoare de la bun început. Cred că acest lucru o să mă ajute mult să mă acomodez mai repede cu această schimbare.

CSM Târgu Jiu este liderul seriei și are ca obiectiv promovarea. Din ce ai văzut până în acest moment, are echipa din Târgu Jiu forța să promoveze?

Francesca Argyelan: Da, are forța de a promova. Din câte am văzut, echipa are potențial, am încredere în fete și sper să reușim să ne îndeplinim obiectivul.

Bun venit la Târgu Jiu, Francesca ARGYELAN!

Nume: Argyelan Petruța Andreea Francesca
Data nașterii: 25.06.1999
Localitate: Seini, Jud. Maramureș
Post: Extremă stânga
Nr: 66
Activitate
Junioare:
2009-2014 – CS Seini
2014-2018 – CS Marta Baia Mare unde a terminat junioratul
2018 – vicecampioană junioare cu CS Marta Baia Mare
Senioare:
2017 – 2020 CS Minaur Baia Mare
2017 – debut la nivel de senioare la CS Minaur Baia Mare
2018 – a promovat cu Minaur în prima ligă
2021 – CSM Târgu Jiu

Comment here