FotbalȘtiri

Florin Popete, antrenor la CSM Târgu Jiu. Florin POPETE: ”Îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea copiilor pe plan fotbalistic”

Echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu prinde contur. Florin Popete întregește lista antrenorilor care se vor ocupa de grupele de copii ale CSM Târgu Jiu. Fostul fundaș din generația care a contribuit la promovarea pandurilor în prima ligă a României a semnat un angajament pentru sezonul 2022-2023. Cum la secția de fotbal se lucrează la organigrama pentru sezonul viitor, noul antrenor va afla zilele următoare ce grupă va antrena la CSM Târgu Jiu.

Florin Popete, gorjeanul care a scris istorie alături de Pandurii Târgu Jiu, a decis să se alăture proiectului fotbalistic de la CSM Târgu Jiu. Florin a contribuit din plin la două dintre promovările echipei. Prima promovare la care a pus umărul a fost în anul 2000, atunci când Pandurii a urcat în Liga 2. Cinci ani mai târziu, în 2005, Florin Popete apăra culorile clubului gorjean și a fost unul dintre artizanii promovării istorice a echipei în Liga 1. A strâns aproape 200 de meciuri la nivelul Ligii 1, cele mai multe pentru Pandurii Târgu Jiu. A mai jucat pentru Farul și FCM Târgu Mureș, dar cele mai cele mai frumoase momente din cariera lui s-au derulat acasă, la Târgu Jiu, la clubul care l-a format, Pandurii. A fost semifinalist în Cupa României, în 2007, atunci când Pandurii s-a luptat cu Rapid. A rămas în cadrul clubului Pandurii și după ce s-a retras temporar din activitate, devenind antrenor în cadrul Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii, unde a activat timp de 7 ani, pregătind Grupele U17 și U19 ale clubului. Dedicat muncii sale de antrenor, a reușit să ajungă cu grupele de copii între cele mai bune din țară, în fazele semifinale ale campionatului național de juniori, în grupele Elită și în semifinalele Cupei României Elită. Florin Popete își dorește să contribuie la dezvoltarea fotbalului juvenil la nivelul județului Gorj și a acceptat noua provocare venită din partea CSM Târgu Jiu.

INTERVIU FLORIN POPETE

Te salut, Florin! Bun venit la CSM Târgu Jiu și cât mai multe reușite în cadrul secției de fotbal!

Florin Popete: Vă mulțumesc și sper ca împreună cu ceilalți colegi să facem o treabă cât mai buna în cadrul acestui proiect.

Pentru tine cum a luat naștere această colaborare?

Florin Popete: Am fost contactat de directorul de la CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț. Mi-a prezentat proiectul și m-a întrebat dacă sunt de acord să mă alătur secției de fotbal de la CSM Târgu Jiu și bineînțeles că am acceptat, mai ales că în acest proiect sunt cooptați și ceilalți colegi de ai mei cu care am o relație foarte bună și vreau să cred că împreună vom face o treabă cât mai bună cu putință.

Cu ce gânduri te alături acestui proiect?

Florin Popete: Îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea copiilor pe plan fotbalistic și să-i ajutam să-și atingă țelul acela de a ajunge jucători de bază, sperăm în viitorul apropiat la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu, sau la echipele importante din fotbalul românesc și nu numai.

Pentru tine cum este să lucrezi cu copii?

Florin Popete: Știți și dumneavoastră că este o muncă foarte grea, dar totodată și foarte frumoasă, iar noi trebuie să facem în așa fel încât să atragem câți mai mulți copii spre fotbal, care să vină la antrenamente cu mare drag și să se bucure de fiecare moment pe care-l trăiesc, atât la antrenamente, cât și la jocuri oficiale.

Ce calităţi trebuie să aibă un copil, în opinia ta, pentru a fi primit la fotbal?

Florin Popete: Noi că antrenori poate că vrem să aibe toate calitățile unui fotbalist bun de la primul antrenament, dar știți și dumneavoastră că este foarte greu să găsești aceste calități la copiii foarte mici, și de aceea noi că antrenori trebuie să descoperim ce aptitudini au și să-i ajutăm pentru a învăța apoi toate procedeele tehnice și tactice .

Ce le transmiţi părinţilor care vor să-şi îndrume copii spre fotbal?

Florin Popete: Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, îmbunătățindu-i sănătatea, atât sub aspect fizic, cât și psihic. Sportul consolidează scheletul, fortifică inima și plămânii și ajută copilul să-și coordoneze mișcările corpului și ajută la o dezvoltare corectă a musculaturii. Copiii care practica un sport în mod constant sunt mult mai sociabili, comunicativi și disciplinați, așadar, încurajez toți părinții să-și îndrepte copiii pentru a practica orice fel de sport.

Nume: Popete Florin
Data nașterii: 27.12.1977
Localitate: Târgu Jiu.
Post: Fundas dreapta și mijlocaș dreapta

JUCĂTOR
Junior
Pandurii Târgu Jiu 

Seniori
Pandurii Târgu Jiu 1997-2000 – Liga 3
UTA Arad – 2000 -Liga 2 (pentru scurt timp a activat la echipa arădeană, după care a revenit la Pandurii)
Pandurii Târgu Jiu 2000-2001 – Liga 2
Farul Constanța 2001-2003 – Liga 1
Pandurii Târgu Jiu 2003-2005 – Liga 2
Pandurii Târgu Jiu 2005-2010 – Liga 1
FCM Târgu Mureș 2010-2011 – Liga 1
Pandurii Târgu Jiu2  2011-2012 – Liga 3
Gilortul Târgu Cărbunești – 2018-2019  -Liga 4 – retur – când echipa a promovat în Liga 3
Gilortul Târgu Cărbunești – 2020-2021 – Liga 3
Internațional Bălești – 2021-2022 – Liga 4

Promovare cu Pandurii Târgu Jiu din Liga 3 în Liga 2 în anul 2000
Debut în Liga 1 pe 11.08.2001 în meciul Ceahlăul – Farul 1-0
Promovare cu Pandurii Târgu Jiu în Liga 1 în anul 2005  
Semifinalist Cupa României cu Pandurii Târgu Jiu în anul 2007 – Pandurii – Rapid 0-2
Liga 1 – 190 de meciuri – 2 goluri
Liga 2 – 75 de meciuri – 11 goluri
Liga 3 – 130 de meciuri – 27 goluri

ANTRENOR

Antrenor la Centru de Copii și Juniori Pandurii Târgu Jiu – 2014-2021 la Grupele U17 și U19
Semifinale Cupa României Elită cu Grupa U17 -1998

Calificare în Grupele Elită cu Grupa U17-1998
Gilortul Târgu Cărbunești – antrenor principal 2020-2021 – Liga 3

Comment here