Fotbal

Fiul lui Sorin Vintilescu calcă pe urmele tatălui său. Andrei Vintilescu a marcat primul gol pentru CSM Târgu Jiu din istoria clubului

Fiul fostului atacant de la Pandurii Târgu Jiu, Sorin Vintilescu, calcă pe urmele tatălui său. Andrei Vintilescu promite deja să devină un mare fotbalist, fiind la fel de talentat ca și tatăl lui. Puştiul de 13 ani a intrat deja în istoria secţiei de fotbal a CSM Târgu Jiu. Andrei a marcat primul gol pentru CSM Târgu Jiu din istoria clubului. Tatăl său, Sorin Vintilescu, a fost primul marcator pentru Pandurii Târgu Jiu în Liga 1.

Pentru Andrei, cea mai mare pasiune a lui este fotbalul, semn că așchia nu sare departe de trunchi. La şcoală îî place istoria. Acum scrie şi el istorie la fel ca şi tatăl său. Sorin a înscris primul gol în Liga 1 pentru Pandurii, iar Andrei, la nivel juvenil, a marcat primul gol al CSM Târgu Jiu într-o competiţie oficială. Golul a venit din penalty. Andrei a mai avut două reuşite în meciul de debut al echipei din care face parte, Juniori C Grupa 2009, care s-a impus cu 8-1 în confruntarea cu CSO Turceni. A inceput să înveţe tainele sportului cu balonul rotund de la 6 ani la clubul AS Panduraşul, unde l-a avut antrenor chiar pe tatăl său, pe care l-a însoţit la antrenamente de la vârsta de 3 ani. Sorin Vintilescu a fost primul antrenor cooptat în cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu. Acesta antrenează grupa de vârstă 2014-2015. 

Am stat de vorbă cu Sorin Vintilescu, care ne-a povestit cum a trăit momentul debutului fiului său, cum a fost la primul gol şi ce mesaj are pentru Andrei.

INTERVIU SORIN VINTILESCU

Sorin Vintilescu, un tată fericit! Bucurie mare în familie. Andrei a debutat în competiţiile oficiale şi a şi marcat. Cum te simţi?

Sorin Vintilescu: Foarte fericit. Ştiu ce este în sufletul lui şi sunt foarte bucuros pentru că el este fericit. Am intrat în etapa aia a vieții în care părintele traieşte doar pentru copilul lui. Îi doresc succes mai departe şi lui şi echipei.

Mai mult, la fel ca tatăl său, care a marcat primul gol în Liga 1pentru Pandurii, Andrei scrie şi el istorie. A marcat primul gol pentru CSM Târgu Jiu din istoria clubului. Cum ai trăit momentul.

Sorin Vintilescu: A marcat din penalty. Înainte să bată îmi tremurau genunchii, iar după ce a marcat mi-a tremurat un pic barbia. 

Lui nu i-au tremurat genunchi.

Sorin Vintilescu: Nu, chiar deloc, a fost sigur pe el.

Ce aţi discutat după meci, despre acest moment?

Sorin Vintilescu: După ce a marcat i-a facut un semn mamei sale. După meci mi-a spus că-i promisese că o să înscrie primul. Probabil îşi dorea să se repete într-un fel istoria, care este şi materia lui preferată. 

De când l-ai dus la fotbal?

Sorin Vintilescu: Practic el a început fotbalul de pe la 3 ani. La vremea aceea eu antrenam generaţia de copii născuți în 1995, generaţia lui Andrei Piţian şi mergea cu mine la toate antrenamentele. Era un fel de copil de trupă. A crescut între băieţii ăia. Antrenamentele organizate le-a început la 6 ani la A.S. Panduraşul, cu mine şi Constantin Andriucă.

Ce planuri şi-a făcut Andrei în privinţa fotbalului?

Sorin Vintilescu: Ca orice copil, visează frumos. Cariera mea e primul lui targhet, apoi vrea să îmi cumpere o baltă de pescuit şi să mă pensioneze. Eu am pregătit deja undiţele şi aştept cuminte ziua aia. Pâna atunci, la muncă amândoi!

Ce mesaj ai pentru Andrei?

Sorin Vintilescu: Andrei, îţi doresc să mă depăşeşti cât mai repede şi să mă laşi mult în urmă!

Comment here