Baschet

CSM Târgu Jiu pierde primul meci amical din presezon. FC Argeş Piteşti – CSM Târgu Jiu 87-63

CSM Târgu Jiu a început duminică, 11 septembrie, seria meciurilor de verificare din presezon. În Sala Trivale din Piteşti, baschetbalişti gorjeni au jucat cu echipa gazdă FC Argeş Piteşti. Gazdele au câştigat confruntarea cu 87-63. ”A fost un prim meci care ne oferă câteva informații despre momentul în care ne aflăm la nivel de pregătire. Încă suntem în căutare de repere ca și echipă”, a declarat după partidă Claudiu Alionescu, antrenorul principal al CSM Târgu Jiu. 

Echipa pregătită de Claudiu Alionescu a participat la Memorialul ”Gheorghe Ziguli” de la Piteşti, acolo unde pe lângă echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, au mai fost invitate SCM U Craiova, Steaua Bucureşti şi CSM Târgu Jiu. În partida de deschidere a turneului din Trivale, SCM U Craiova s-a impus în faţa Stelei cu 72-51. Turneul urma să se dispute în sistem de Final 4, pe 11 şi 12 septembrie. Echipa din Piteşti şi cea din Craiova vor juca finala mare, luni seara, în timp ce finala mică, CSM Târgu Jiu – Steaua, nu se va mai disputa, după ce a Steaua a anunţat că nu va mai juca partida din cauza problemelor medicale de la nivelul lotului. Din păcate, după abandonul Stelei, gruparea gorjeană rămâne cu un singur meci de verificare după acest turneu. Pentru gorjeni urmează ”dubla” cu CSM Galaţi. Partidele cu echipa din Galaţi sunt programate pe 16 şi 17 septembrie. La primul meci, pe 16 septembrie, va avea loc şi prezentarea lotului CSM Târgu Jiu.

După meci, Claudiu Alionescu a tras o primă concluzie după confruntarea cu echipa din Piteşti.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu:”A fost un prim meci care ne oferă câteva informații despre momentul în care ne aflăm la nivel de pregătire. Am avut 30 de minute de baschet bun și ultimele 10 minute unde nu ne-am regăsit mai deloc, nici ofensiv, nici defensiv. Încă suntem în căutare de repere ca și colectiv, ca şi echipă, dar pentru aceasta sunt aceste meciuri amicale. Din păcate, Steaua a anunțat că renunță la participarea la acest turneu din motive medicale, având 7 jucători ce acuză diferite accidentări astfel că rămânem doar cu un singur meci la acest turneu. Vom continua pregătirea, iar săptămâna viitoare urmează alte două partide de verificare, cele cu CSM Galaţi”.

Dylan Frye a fost cel mai bun marcator din tabăra gorjenilor. Americanul venit în această vară la Târgu Jiu a marcat 23 de puncte. Un alt remarcat a fost Shamiel Stevenson, venit şi el la Târgu Jiu tot în vara acestui an. Acesta a marcat 14 puncte. 

Memorialul Gheorghe Ziguli
Piteşti, 11 septembrie 2022, ora 19.30
FC Argeş Piteşti – CSM Târgu Jiu 87-63 (25-13, 13-18, 25-22, 24-10)

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 5p, Alexandru Berca, Porter Troupe(c) 9p, Shamiel Stevenson 14p, Dylan Frye 23p, Răzvan Pavel, Bogdan Penciu, Andrei Gheorghe 2p, Camil Berculescu, Andriy Agafonov 2p, Tyler Creammer 6p, Octavian Ilie 2p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Comment here