Handbal

Final de sezon și pentru Juniorii 4 CSM Târgu Jiu. Rezultatele Turneului Semifinal din Banat

CSM Târgu Jiu s-a deplasat la finalul acestei săptămâni în Banat, pentru meciurile din cadrul Turneului Semifinal rezervat juniorilor 4. Salile de sport ”Constantin Jude” din Timișoara și „David Voniga” din Giroc, au găzduit în acest weekend, pe 11 și 12 mai, Turneul Semifinal rezervat juniorilor 4, născuți 2011-2012, și mai mici. CSM Târgu Jiu s-a aflat în grupa B alaturi de Școala 7 ” Sfânta Maria” Timișoara, CS Giroc Chișoda și Arys Râmnicu Vâlcea.

Echipa pregătită de Radu Costel a pierdut toate cele 3 partide. Au fost ultimele confruntări din acest sezon pentru juniorii 4 de la CSM Târgu Jiu, Cum au decurs ostilitățile în primul meci din Banat, ne-a spus chiar antrenorul Radu Costel.  

„Primul joc al competiției, contra formației venită din Euroregiunea RO3 Banat de pe prima poziție, Școala 7 „Sfânta Maria” Timișoara, l-am încheiat învinși cu o diferență care ne-a coborât cu picioarele pe pământ. Presiunea unui „oficial” cu miză și-a pus amprenta pe umerii copiilor mei chiar din primul minut. Am inceput să ne dăm seama că a sunat sirena de început abia la 0-4 pentru adversari. Așa emoții rar mi-au fost date să văd de când pregătesc acești băieți. Efectiv i-am văzut pierduți. Am fost nevoit să folosesc primul „timp de odihnă” în acel moment. Ne-am revenit un pic ajungând la 6-7 și am continuat să ducem o trenă, greu abordabilă, până la pauză, tabela atribuind 5 goluri avans gazdelor, 16-11. Partea a doua s-a derulat sub aceleași auspicii, cu formația bănățeană la timonă, repriza secundă încheindu-se cu 15-10 pentru un total final de 10 goluri, scor 31-21. Am pornit greu acest meci. Din cauza emoțiilor și lipsei de colaborare în ambele faze ale jocului, atac și apărare, ne-am retras la vestiare cu capul plecat. Continuăm să ne jucăm șansa în următoarele două partide, cu Giroc și Vâlcea” spunea, după primul joc, Costel Radu, antrenorul celor mai mici dintre handbaliștii Clubului Sportiv Municipal din Târgu Jiu.

Jocul doi al zilei de sâmbătă s-a desfășurat după același scenariu. Handbaliștii CSM-ului târgujian nu au reușit să depășească șocul suferit cu Școala 7, au mers cap la cap cu adversarul din Giroc Chișoda până în minutul 16 al primului mitan, după care corabia s-a scufundat. S-a terminat 38-18 pentru echipa din Giroc. Cu obiectivul neîndeplinit, de calificare la Turneul Final, echipa antrenorului Costel Radu a pășit, duminică, cu dorința de victorie pe suprafața sălii din Giroc pentru ultima confruntare din Grupa B, adversară fiind gruparea vâlceană, Arys Râmnicu Vâlcea. Vâlcenii îi depășiseră pe targujeni în faza anterioară, Euroregiunea RO4, desfășurată la Craiova, la o diferență de 6 goluri, scorul fiind atunci 22-16. La Giroc, după cele două dușuri reci administrate de echipele bănățene, cei mai mici dintre handbaliștii CSM-ului au încheiat prima repriză cu Arys Râmnicu Vâlcea la egalitate, 8-8, partea a doua anunțându-se extrem de disputată. Echipa care a greșit mai puțin a fost Râmnicu Vâlcea, scorul final fiindu-le favorabil, 18-17. Antrenorul Radu Costel a tras și câteva concluzii după turneul din Banat. 

Radu Costel, antrenor CSM Târgu Jiu Juniori 4: „A fost un turneu greu. Ne-au demolat emoțiile meciurilor oficiale cu scor afișat pe tabelă. Se simte din plin lipsa coeziunii în apărare în momentele importante ale confruntărilor cu miză. Se simte faptul că în atac apare Vlăduț Calinoiu, pe care nu știm să-l angajăm, neavând antrenamente împreună. Remarc întreaga echipă pentru că am văzut că și-au dorit victoria din acest duel. Sunt copii dedicați și dornici de a-și continua activitatea handbalistică. Trebuie să fac o analiză a lucrurilor pe care le-am observat la turneu, la fiecare dintre jucătorii mei, și să punem la punct anumite aspecte. Rezultatele ne arată că echipa suferă la capitolul încredere în forțele proprii și asta apare în urma puținelor jocuri de pregătire în compania unor formații de băieți. Ne pregătim cu junioarele 4, fete, iar la Turneul Semifinal ne-am întâlnit cu un alt nivel. Ca un exemplu, echipa din Timișoara, Școala „Sfânta Maria”, are în componență 14 jucători născuți 2011 și alți doi în 2012. Noi avem șase în 2011, restul, 2012 și 2013. La acest nivel, de juniori 4, se observă din plin acest impediment. Cu Turneul Semifinal am încheiat sezonul competițional 2023-2024, dar vom continua antrenamentele pentru că avem copii cu potențial.”

LOT CSM TÂRGU JIU: Bogdan Ștefurac, Narcis Petrescu, Horia Hortopan, Radu Belu, Albert Mălăescu, Fabian Bonculescu, Rareș Fugaru, Patrick Ularu, Cătălin Croitoru, Luca Bîlteanu, Alex Bobei, Vlad Călinoiu, Cristian Penescu, Ianis Gîrju. Antrenor: Radu Costel.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIORI 4
EDIȚIA 2023-2024
TURNEUL SEMIFINAL
TIMIȘOARA, 11-12 MAI 2024
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – ȘCOALA GENERALĂ SFÂNTA MARIA NR.7 TIMIȘOARA 31-21(16-11)
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024, ORA 17.00
CSM TÂRGU JIU – HC GIROC 38-28(15-10)
DUMINICĂ, 12 MAI 2024, ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU – ARYS RÂMNICU VÂLCEA 17-18(8-8)

Comment here