Fotbal

Final de sezon pentru echipele de juniori U17 și U19 ale CSM Târgu Jiu. Juniorii U17 CSM Târgu Jiu, victorie superbă contra CSS Lugoj, scor 3-2

Duminică, 21 aprilie, final de sezon pentru echipele de juniori U17 și U19 ale CSM Târgu Jiu. Juniorii U17 CSM Târgu Jiu au încheiat seria meciurilor din play-off cu o victorie în deplasare, scor 3-2, cu CSS Lugoj. Juniorii lui Sorin Vintilescu au terminat Seria a 7-a pe locul 4. Tot astăzi, în ultima etapă a play-off-ului din Seria a 7-a, Juniorii U19 CSM Târgu Jiu au pierdut, scor 1-5, cu CSM Reșița. Echipa lui Alin Poenaru și Florin Popete a terminat seria pe locul 5.

Final de sezon cu o partidă dificilă pentru juniorii lui Alin Poenaru și Florin Popete, care s-au deplasat pe terenul echipei de pe locul 2, CSM Reșița. Gorjenii au început bine meciul și au deschis scorul prin golgheterul echipei, Mihnea Tutunaru. Din păcate, băieții lui Alin Poenaru au făcut repede pasul înapoi și au permis echipei gazde să preia inițiativa. Acest lucru s-a resimțit și pe tabela de marcaj, reșițenii reușind să întoarcă scorul, cu două goluri marcate în minutele 41 și 44, scor 2-1 la pauză. La pauză, Alin Poenaru a fost forțat să facă trei schimbări în angrenajul echipei. Imediat după reluarea partidei, gazdele au punctat din nou. Gorjenii au încercat să revină în joc, au presat, iar echipa gazdă a profitat de spațiile lăsate libere în defensivă și a dat lovitura pe contraatac, cu alte două goluri pe final de meci. S-a terminat 5-1 pentru gazde.

La primul sezon în Campionatul Național U19, CSM Târgu Jiu a avut o evoluție excepțională, reușind calificarea în play-off, unde a terminat pe locul 5. Evoluția din acest sezon arată că echipa noastră, condusă de doi antrenori extrem de implicați, are potențial, are o generație de jucători talentați și ambițioși, ceea ce ne dă speranțe că la CSM Târgu Jiu se poate continua, cu succes, proiectul fotbalistic. 

Alin Poenaru, antrenor U19 CSM Târgu Jiu: ”Am deschis repede scorul, prin Mihnea Tutunaru, după care, din păcate, am făcut pasul înapoi lăsând adversarul să joace. Cred că dacă reușeam să intram la pauză în avantaj, paote altul era rezultatul, dar din păcate am luat două goluri pe final de repriză, iar după pauză am mai primit un gol foarte repede. Am fost și forțați să facem 3 schimbări la pauză, iar pe final am mai primit 2 goluri”.

LOT CSM TÂRGU JIU U19: Ionuț Buță, Fabian Bălășoiu, Eduard Trăistaru, Antonio Surcel, Mihăiță Miculicean, Cosmin Detculescu, Albert Filip, Gheorghe Ciortan, Adrian Rasoveanu, Mario Țambu, Albert Cărămidaru, Mihnea Tutunaru, Ștefan Belea, Andrei Poenaru, Alexandru Lăpădat, Dragoș Blaj, Andrei Trancău, Silviu Ilinca, Mario Păunescu. Antrenori: Alin Poenaru și Florin Popete.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U19
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OFF
ETAPA 10
REȘIȚA, STADION MIRCEA CHIVU -TEREN 2 SINTETIC
DUMINICĂ, 14 APRILIE 2024, ORA 12.00
CSM REȘIȚA – CSM TÂRGU JIU 5-1(2-1)

 

Și juniorii lui Sorin Vintilescu au jucat în deplasare în acest weekend, la Lugoj, acolo unde au obținut o victorie entuziasmantă, scor 3-2, după ce la pauză gazdele conduceau cu 1-0. Juniorii lui Sorin Vintilescu au plecat de la Târgu Jiu cu gândul de a încheia seria cu o victorie. Gorjenii au început tare meciul, cu o suită de ocazii la poarta gazdelor, dar contrar cursului jocului, cei care au marcat au fost lugojenii, care au intrat la vestiare cu 1-0 pe tabelă. La reluare, gorjenii au intrat extrem de hotărâți și mult mai inspirați la finalizare. Astfel, rând pe rând, Eric Gângu, Marian Gibă și Patrick Cioană au marcat în poarta gazdelor, iar tabela indica 3-1 pentru CSM Târgu Jiu. Gazdele au redus din diferență în ultimul minut de joc, fără a pune însă în pericol victoria gorjenilor, una meritată după aspectul general al partidei. Sorin Vintilescu și-a felicitat jucătorii și consideră că juniorii săi au făcut cea mai bună partidă din returul play-off-ului. CSM Târgu Jiu a terminat seria pe locul 4. Aflați și ei la primul sezon în Campionatul Național, cu un antrenor ambițios, juniorii U17 au fost fără îndoială surpriza plăcută a acestui campionat. Deși aflați în premieră la acest nivel, juniorii CSM au reușit un sezon foarte bun, cu o calificare în play-off și o clasare excelentă pentru o echipă debutantă. 

Sorin Vintilescu, antrenor U17 CSM Târgu Jiu: ”Am făcut cel mai bun joc din acest retur. Am dominat copios tot meciul, deși la pauză gazdele coduceau nemeritat cu 1-0. Pentru joc, în primul rând, dar și pentru rezultat, un sincer ”bravoooo” pentru băieți”.

LOT CSM TÂRGU JIU U17: Răzvan Manolache, Ionuț Buță, Luis Pilea, Giuliano Ganțolea, Darius Baloșin, Patrick Cioană, Ayan Dodescu, Ștefan Crețescu, Mihai Nica, Mihai Perșu, Ionuț Budilică, Alexandru Cotârlea, Andrei Nanu, Călin Văcaru, Andrei Croitoru, Marian Gibă, Ricardo Pasăre, Eric Gângu, Marian Dodescu, Eduard Camin, Fabian Oiță, Robert Roșca, Ianis Văcaru, Andrei Vintilescu, Robert Ciocea, Silviu Ilinca, Raul Rusu, Eduard Constantinescu. Antrenor: Sorin Vintilescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U17
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OFF
ETAPA 10
LUGOJ, STADION TINERETULUI 2
DUMINICĂ, 21 APRILIE 2024, ORA 14.00
CSS LUGOJ – CSM TÂRGU JIU 2-3(1-0)

Comment here