Handbal

Euroregiune RO 4 Junioare 4. CSM Târgu Jiu Junioare 4 s-a calificat la Turneul Semifinal

Final de săptămână excelent pentru Junioarele 4 CSM Târgu Jiu. Cele mai mici handbaliste ale clubului nostru au participat în acest weekend la etapa Euroregiune RO4, iar în urma rezultatelor obținute s-au calificat la Turneul Semifinal. Etapa s-a desfășurat în perioada 29-31 martie, la Craiova. ”Handbalistele noastre au făcut meciuri bune în cele 3 zile de turneu. Obiectivul nostru a fost atins, și anume calificarea la Turneul Semifinal”, a declarat antrenorul tinerelor handbaliste, Ionuț Mazilu, la finalul turneului de la Craiova.

Timp de trei zile, în perioada 29-31 martie, la Craiova s-a desfășurat turneul Euroregiunii RO4 din campionatul handbalistelor junioare 4. Au participat 11 echipe din 5 județe, care au fost repartizate în două grupe. CSM Târgu Jiu Junioare 4, echipă pregătită de Ionuț Mazilu, a fost repartizată în Grupa A, alături de HCM Craiova, Chimia Râmnicu Vâlcea, CSS Caracal și CS Novaci. În Grupa B au fost trimise echipele CSS Craiova, CS Jiul Rovinari, ASS Danubius Corabia, CSS Râmnicu Vâlcea, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea și CSS Drobeta Turnu Severin.

Tinerele handbaliste coordonate de Ionuț Mazilu au început bine turneul din Bănie, cu o victorie în fața echipei CSS Cracal, scor 30-25. A urmat apoi duelul cu o altă reprezentantă a județului Gorj, CS Novaci. CSM Târgu Jiu a dominat categoric partida, pe care a câștigat-o cu 31-5. Sâmbătă, în a doua zi a turneului, CSM Târgu Jiu a reușit să treacă de Chimia Râmnicu Vâlcea, scor 19-12. După victoria cu reprezentanta județului Vâlcea, CSM Târgu Jiu era deja calificată la Turneul Semifinal. Duminică dimineața, echipa lui Ionuț Mazilu a jucat contra celor de la HCM Craiova, meci pe care l-a pierdut, scor 11-14, dar a câștigat grupa și s-a calificat în finala turneului. 

Pe lângă îndeplinirea obiectivului, calificarea la Turneul Semifinal, delegația noastră s-a întors și cu un premiu individual. Raisa Ion a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc al turneului.  

Îm ultimul act al competiției, CSM Târgu Jiu a jucat cu CSS Craiova. Echipa din Bănie s-a impus cu 31-21. Din faza pe euroregiune s-au calificat la Turneul Semifinal primele două clasate în fiecare grupă. După ce a performat ca jucător la nivelul primei ligi din România, Ionuț Mazilu începe să culeagă și primele roade ale muncii de antrenor. Felicitări și tinerelor handbaliste de la CSM Târgu Jiu, pentru performanța obținută.

Ionuț Mazilu, antrenor Junioare 4 CSM Târgu Jiu: ”Vreau să le felicit pe fete pentru modul în care au abordat turneul și pentru îndeplinirea obiectivului. Am avut o prestație foarte bună la acest turneu, care s-a întins pe 3 zile și în care am jucat împotriva unor adversari dificili. Cred și sunt convins că am acumulat și ceva experiență pe care sper să o folosim la Turneul Semifinal. Am avut și fete care au fost la primul turneu oficial, iar pe final s-a văzut un pic lipsa de experiență și a apărut și oboseala. Important este că obiectivul nostru a fost atins, și anume calificarea la Turneul Semifinal”.

CSM Târgu Jiu: Miruna Popescu, Carla Logăscu, Sara Dungă, Raisa Ion, Alesia Cioi, Ștefania Milodin, Gabriela Anuțoiu, Tiana Constantinescu, Loredana Cupă, Ștefania Foca, Ștefania Daia, Teodora Spînu, Daria Cosacu, Alexia Bobei, Andra Avramescu, Evelina Lupuleț. Antrenor: Ionuț Mazilu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 4
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA EUROREGIUNE 
GRUPA A
29-31 MARTIE 2024
CRAIOVA, SALA ION CONSTANTINESCU
VINERI, 29 MARTIE 2024, ORA 13.40
CSM TÂRGU JIU – CSS CARACAL 30-25
VINERI, 29 MARTIE 2024, ORA 19.40
CSM TÂRGU JIU – CS NOVACI 31-5
SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2024, ORA 15.10
CSM TÂRGU JIU – CHIMIA RÂMNICU VÂLCEA 19-12
DUMINICĂ, 31 MARTIE 2024, ORA 09.30
CSM TÂRGU JIU – HCM CRAIOVA 11-14

FINALA
DUMINICĂ, 31 MARTIE 2024, ORA 13.00
CSM TÂRGU JIU – CSS CRAIOVA 21-31

GALERIE FOTO / VIDEO

Comment here