Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 21. CSM Târgu Jiu, victorie uriașă cu Măgura Cisnădie, scor 25-23

CSM Târgu Jiu a obținut sâmbătă, 30 martie, o victorie extrem de importantă în lupta pentru evitarea locurilor de baraj, după ce a trecut de Măgura Cisnădie, scor 25-23, la pauză 14-11. Partida a contat pentru etapa a 21-a din Liga Florilor Mol. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu a acumulat 24 de puncte și a urcat pe locul 8 în Liga Florilor. 

CSM Târgu Jiu s-a impus la finalul unui meci în care gruparea gorjeană a condus aproape tot meciul pe tabela de marcaj, în timp ce Măgura Cisnădie a condus o singură dată, în debutul partidei, după ce a marcat primul gol al meciului. În rest, CSM Târgu Jiu a condus pe tabelă mai bine de 50 de minute. A fost un meci în care Ekaterina Dzhukeva a fost, din nou, imperială în poarta grupării gorjene. 18 parade a avut Dzhukeva, o aruncare de la 7 metri apărată și a închis minute bune poarta echipei noastre, spre disperarea băncii sibiene. Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Gilda Simao, greu de oprit în această seară. Ultimul transfer al CSM-ului a înscris 9 goluri și se dovește a fi o mutare excepțională. Alături de Simao, Laura Moldovan a avut la rândul ei o evoluție excelentă, reușind câteva goluri de senzație. Extremele CSM-ului au funcționat la capacitate maximă în acest meci. Florența Ilie și Andreea Chiricuță au reușit fiecare câte 5 goluri în poarta Cisnădiei. 

Și cum veștile bune nu vin niciodată singure, ziua de astăzi a mai adus o veste extraordinară pentru clubul gorjean și pentru coordonatorul de joc al echipei noastre, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă, care a fost convocată la echipa națională a României. Vestea a venit cu puțin înainte de meciul de astăzi. 

În fața a aproximativ 800 de spectatori, care au ținut să fie alături de echipă la acest meci extrem de important, CSM Târgu Jiu a câștigat în fața unei echipe cu care se află în luptă directă pentru evitarea locurilor de baraj. Echipa lui Liviu Andrieș a bifat două obiective importante la finalul acestei confruntări, cele trei puncte, dar și o victorie la o diferență de cel puțin două goluri. Cum CSM Târgu Jiu a pierdut în tur, la Cisnădie, la un singur gol diferență, victoria din această seară, la două goluri, îi conferă grupării gorjene un avantaj uriaș în cazul în care cele două echipe vor termina la egalitate la finalul sezonului. 

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu echipa oaspete care a deschis scorul. A fost prima și ultima dată când Măgura a condus în acest meci. Gilda Simao a deschis seria goluri pentru CSM Târgu Jiu, iar Florența Ilie a adus primul avantaj pentru echipa noastră. Laura Moldovan, Gilda Simao și golul marcat de Andreea Chiricuță au dus scorul la 6-4 pentru CSM Târgu Jiu. Măgura Cisnădie a reușit să egaleze, scor 6-6, dar Maria Gavrilă a readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, avantaj pe care nu l-a mai cedat până la finalul meciului. Extremele CSM-ului, Florența Ilie și Andreea Chiricuță au dus scorul la 10-7. CSM Târgu Jiu a continuat să domine meciul, iar Laura Moldovan a marcat pentru 11-8. A fost golul cu numărul 500 din acest sezon pentru CSM Târgu Jiu. Gilda Simao și Florența Ilie au majorat diferența la +5, scor 14-9, cea mai mare diferență de scor din meci. Măgura a încheiat cu două goluri prima parte a meciului, stabilind scorul la pauză, 14-11 pentru CSM Târgu Jiu.

Repriza secundă a început cu un nou gol a echipei oaspete, care s-a apropiat la doar două goluri pe tabelă, scor 14-12. Replica echipei gorjene a venit de la Laura Moldovan, Gilda Simao și Florența Ilie, pentru 18-14, în minutul 35. Echipa oaspete a revenit în joc cu trei goluri consecutive, pentru 18-17, dar Florența Ilie a găsit, din nou, drumul spre gol, pentru 19-17. Un minut mai târziu, Florența Ilie a primit cartonașul roșu, iar Liviu Andrieș a trebuie să schimbe din mers planul tactic pentru finalul meciului. Paradele incredibile ale Ekaterinei Dzhukeva au menținut gruparea gorjeană în avantaj, deși Măgura s-a apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 19-18. Andreea Chiricuță, Gilda Simao și Laura Moldovan au adus liniștea în tabăra gorjeană, scor 23-20. Măgura a mai avut o tentativă de a reveni, dar Gilda Simao și Andreea Chiricuță au rezolvat problema celor trei puncte. S-a terminat 25-23 pentru CSM Târgu Jiu, care a făcut un pas extrem de important pentru evitarea barajului și care a trimis echipa gorjeană pe locul 8 în Liga Florilor. 

Iată ce a declarat la finalul meciului, antrenorul Liviu Andrieș.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Un meci destul de delicat, ca să spunem așa. Până la urmă contează finalul. Am reușit să câștigăm la două goluri, exact cum ne-am propus, pentru că în tur am pierdut la un gol. Din acest punct de vedere, suntem pe plus față de Cisnădie. E o victorie muncită. Știam că va fi un meci foarte greu. Echipa din Cisnădie este o echipă destul de arțăgoasă, o echipă care și-a propus la începutul campionatului obiectivel îndrăznețe. Momentan este sub noi, ne bucurăm de această victorie și cred că această vacanță, care vine după acest meci este binemeritată pentru fete. Am avut agresivitate, iar Kati a făcut un meci nemaipomenit. Am luat puține goluri, am dat 25 și am câștigat meritat. Am mai trecut peste un hop, sper eu ca la final să ne bucurăm și să evităm și barajul, să ne clasăm pe un loc onorabil pentru ceea ce ne dorim noi și ceea ce va încununa un an, zic eu, nemaipomenit pentru echipa din Târgu-Jiu. Am avut ceva emoții. Probabil și încărcătura acestui meci și încărcătura tuturor meciurilor din ultima perioadă s-a acumulat, și o mică oboseală s-a văzut pe final. Ne-am revenit și datorită aportului Gildei Simao, o jucătoare care a dus un plus de calitate și acest lucru s-a văzut. În plus, toate fetele au crescut în agresivitate, au crescut în modul de a se exprima atât în atac și în apărare, și acest lucru contează foarte mult, pentru că le dă o stare de bine, le dă o stare de confort și sperăm să rămână așa. Creștem și ne bucurăm pentru ce le oferim suporterilor. Le mulțumim încă o dată că ne susțin. Deși a fost o sâmbătă după amiaza călduroasă, frumoasă, oamenii au venit și ne-au susținut și le mulțumim pentru că au fost alături de noi”.

La conferința de presă a fost prezentă și una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, Florența Ilie. Extrema CSM-ului a marcat 5 goluri în această confruntare extrem de importantă. 

Florența Ilie, CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci greu, pe care ne-am dorit să-l câștigăm. Ne-am propus să câștigăm meciurile de acasă, să avem cât mai multe puncte în clasament, să nu ajungem la baraj. Într-adevăr, cred că azi am fost echipa care și-a dorit mai mult și echipa mult mai bine pregătită. Nu vreau să vorbesc în acest moment de baraj, dacă luăm meci cu meci, și avem acest gen de prestații, putem face meciuri bune și în deplasare, și atunci cred că putem să mai facem ceva surprize. Ne place să trăim intens. Mi-am dorit foarte mult să-mi ajut echipa astăzi și mi-am dorit foarte mult să punem încă trei puncte în clasament și cred că din cauza adrenalinei am avut și acea intrare mai periculoasă”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(18 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 9g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 1g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Andreea Chiricuță 5g, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 5g, Iuliia Andriichuk, Ana Cătălina Ciolan 1g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

CSM TÂRGU JIU – MĂGURA CISNĂDIE 25-23(14-11)
LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 22
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2024, ORA 18.00 

Liga Florilor va intra din nou în pauză, pentru o nouă acțiune a echipei naționale. CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe 27 aprilie, în deplasare, cu Rapid București. Următorul meci al echipei noastre pe teren propriu se va disputa la începutul lunii mai, cu Minaur Baia Mare. 

Comment here