Baschet

Etapa a-XIV-a Grupa B / CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu 95-90/Claudiu Alionescu: A fost cel mai bun meci în deplasare

Echipa de baschet CSM Târgu-Jiu a pierdut confruntarea cu liderul Grupei B, CSO Voluntari. Gazdele s-au impus cu 95-90. Meciul a contat pentru etapa a-XIV-a, ultima din sezonul regulat.

Cu trei absenţe notabile la nivelul lotului- Djurasevic, Andrejevic şi Berculescu- CSM Târgu Jiu a fost foarte aproape de a produce surpriza pe terenul liderului, CSO Voluntari, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse. Prima parte a meciului a aparţinut echipei gazdă care a profitat de câteva neconcordanţe în apărarea gorjeană, astfel că, la pauza mare, formaţia din Voluntari conducea cu 56-43.

După pauză, elevii lui Claudiu Alionescu au revenit pe parchet mult mai determinaţi. Cu un joc mai agresiv pe faza defensivă, CSM Târgu Jiu s-a impus în cele două sferturi din partea a doua a jocului, dar nu suficient pentru a răsturna situaţia pe tabela de marcaj. S-a terminat 95-90 pentru gazde. Chiar dacă au existat şi momente mai puţin bune pe parcursul meciului, Claudiu Alionescu şi-a felicitat jucătorii pentru prestaţia în faţa liderului.

“În primul rând trebuie să-i felicit pe jucătorii mei pentru efortul şi munca depusă în acest meci, pentru încrederea cu care au jucat. A fost poate cel mai bun meci făcut de noi în deplasare în acest sezon. Aşa cum am spus și înainte de meci, am vrut să demonstrăm că suntem o echipă ce poate face faţă cu brio unor astfel de partide. Eu, ca și antrenor, nu pot fi decât mulțumit după un astfel de meci. Din păcate, nu am putut să încununăm acestă evoluție și cu o victorie, pentru ca am fost foarte aproape de o surpriză mare. Câteva greșeli sau neconcordanţe în apărare, mai ales la recuperările lor ofensive, au făcut astăzi diferența. Le-am spus băieților că trebuie să clădim pe această evoluție și să îmbunătățim ce am greșit în acest meci, pentru ca urmează faza a doua, una ce se poate dovedi decisivă în îndeplinirea obiectivului în acest sezon”, a declarat Claudiu Alionescu.

De remarcat că în partida de la Voluntari, Darien McClain şi Alin Borşa au marcat împreună 51 de puncte, mai mult de jumătate din punctele echipei din Târgu Jiu. Noua achiziţie a gorjenilor, americanul McClain a înscris 26 de puncte, cu patru reuşite din afara semicercului, în timp ce Alin Borşa, cu 25 de puncte marcate, a dominat jocul din interiorul semicercului. O evoluţie bună a avut şi Andrei Gheorghe, care şi-a trecut în cont 14 puncte.

Comment here