Baschet

Etapa a-XIII-a Grupa B LNBM / CSM Târgu Jiu – CSM Sighetu Marmației 93-77 / Victorie extrem de importantă a echipei noastre

Victorie extrem de importantă pentru baschetbaliștii CSM Târgu Jiu. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu s-a impus în fața formației CSM Sighetu Marmației, scor 93-77, în ultimul meci al etapei a 13-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Târgu Jiu a obținut una dintre cele mai importante victorii din prima parte a campionatului. Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât ea a fost obținută în fața unei contracandidate la menținerea Liga Națională și la o diferență de scor care îi conferă echipei gorjene un avantaj pentru partea a doua a campionatului.

Fără aportul celor doi jucători sârbi, Andrejevic și Djurasevic, dar cu noua achiziție în teren, americanul Darien McClain, CSM Târgu Jiu a început mai slab meciul, oaspeții reușind să câștige primul sfert cu scorul de 21-18. Replica echipei antrenate de Claudiu Alionescu nu a întârziat să apără. Gorjenii au trecut la conducere pe tabela de marcaj și nu a mai cedat până la finalul meciul.
Cel mai bun marcator al formației gorjene a fost Alin Borșa care a totalizat 21 puncte, urmat de Camil Berculescu cu 19 puncte și Adrian Roșu cu 17 puncte. La prima apariție într-un meci oficial pentru CSM Târgu Jiu, americanul Darien McClain a reușit 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Antrenorul Claudiu Alionescu are încredere în calitățile jucătorului american.


CSM Târgu Jiu are 17 puncte după acest succes, menținându-se pe locul al 6-lea în a 2-a grupă valorică a Ligii Naționale. În ultima etapă a sezonului regulat, formația gorjeană va juca în deplasare pe terenul echipei CSO Voluntari. Meciul este programat sâmbătă 18 ianuarie.

Comment here