Baschet

Etapa a-XIII-a Grupa B / CSM Târgu Jiu – CSM Sighetu Marmației, 13 ianuarie, ora 17.00

Meci extrem de important, astăzi, pentru echipa de baschet a CSM Târgu-Jiu. De la ora 17.00 în Sala Sporturilor, CSM Târgu-Jiu întâlnește CSM Sighetu Marmației, în primul meci disputat de baschetbaliştii gorjeni în faţa propriilor suporteri în 2020. Meciul contează pentru etapa a-XIII-a din Grupa B a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Iubitorii de baschet și fanii echipei sunt așteptați astăzi la sălă pentru a-i susține pe jucătorii antrenați de Claudiu Alionescu. Pentru CSM Târgu Jiu este un meci foarte important pentru menținerea în Liga Națională, dar și o bună oportunitate pentru gruparea gorjeană de a-și lua revanșa pentru meciul pierdut în tur.

“Meciul cu Sighetul este de o dublă importanţă. În primul rând, pentru că este echipa cu care ne vom duela pentru menţinerea în Liga Naţională de Baschet, iar, în al doilea rând, aveam şi o oarecare revanşă de luat după meciul tur. Acolo, cred eu că am pierdut nemeritat, pentru că am prestat un joc destul de bun şi doar câteva decizii în apărare au făcut să nu câştigăm acel meci. Este o echipă care va veni să-şi vândă scump pielea, pentru că a pierdut acasă cu Ciucul în ultima etapă, pe final de meci. Au în componenţă doi jucători americani, marcatori veritabili, care în tur ne-au pus o grămadă de probleme. Am înţeles că şi-au adus şi un al treilea jucător american, nu ştim dacă va evolua sau nu. Mai au şi jucători români, cu ceva experienţă la nivelul ligii naţionale. Eu cred că ne-am pregătit destul de bine pentru acest meci. Sperăm să facem un joc foarte bun din punct de vedere defensiv, eu acolo cred că va fi cheia meciului. Rezultatul meciului cu Sighet nu va fi unul decisiv, pentru că urmează partea a doua a sezonului şi apoi play-out-ul, însă, cu siguranţă, o victorie ar fi un plus pentru noi, şi din punct de vedere moral, şi din punct de vedere al clasamentului. Victoriile se contabilizează, dacă vom reuşi să câştigăm vom ajunge la 4 succese, Sighetul ar rămâne la 2, şi Ciucul la 3, cu o etapă înainte de final. De aceea, jocul are o importanţă deosebită, şi sper eu să ne putem bucura împreună de o victorie”, a declarat Claudiu Alionescu.

Noua achiziție a echipei noastre, americanul Darien Mcclain, ar putea debuta pentru CSM în această partidă.

Comment here