Baschet

Etapa a-XII-a Grupa B / CSM Mediaș – CSM Târgu Jiu 99-79

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din 2020. Gorjenii au cedat pe terenul echipei din Mediaş, într-un meci care a contat pentru etapa a-XII-a din Grupa B a LNMB. Ardelenii s-au impus cu 99-77, pe sferturi 27-20,  20-16, 29-19, 23-24.

CSM Târgu Jiu s-a deplasat la Mediaş cu un lot decimat. Antrenorul Claudiu Alionescu nu a putut conta, din diverse motive, pe mai mulţi jucători de bază: Andrejevic, Djurasevic, Borşa, Andrieş. În aceste condiţii, antrenorul gorjean a apelat la juniori pentru a suplini absenţele din lot.

Gorjenii au început bine partida şi au încercat să ţină ritmul cu un adversar ce dispune de un lot numeric şi valoric mai bun. Gazdele, cu un plus de experienţă, s-au impus cu 27-20, după primele zece minute de joc. Până la pauza mare, distanţa a crescut la 11 puncte, scor 47-36. Şi în repriza a doua Mediaşul a continuat să se distanțeze pe tabela de marcaj. Elevii lui Claudiu Alionescu s-au impus la un singur punct în ultimul sfert. Partida s-a încheiat cu victoria echipei din Mediaş, scor final 99-79.

“A fost un meci aşa cum ne așteptam, foarte greu, cu multă implicare din punct de vedere fizic. Diferenţa a fost făcută fără îndoială de rotația noastră, una foarte scurtă la acest meci, datorată unor absenţe importante, la care s-a adaugat experienţa și valoarea adversarului. Cred însă că am prestat un baschet bun, dar numărul mare de recuperări în plus pentru echipa din Mediaș, plus câteva mingi pierdute foarte ușor ne-a costat poate un rezultat mai strâns” spune antrenorul Alionescu.

CSM Târgu Jiu a deplasat la acest meci un lot de 12 jucători, din care 9 jucători din Târgu Jiu. Cinci dintre aceştia fac parte din echipa de juniori.

“Mă bucură faptul că am avut în lot opt jucători sub 23 de ani în ultimele minute ale meciului, la un momendat dat am avut în teren o echipă formată din din cinci jucători, sub 18 ani, toţi din Târgu Jiu. Toți au putut evolua în acest meci, doi dintre ei reușind să și marcheze primele puncte la nivel de seniori. Este poate un imbold moral pentru ei și sper ca acest lucru să-i motiveze și pe viitor sa devina o parte și mai importantă a echipei” a mai declarat Claudiu Alionescu.

Cei mai buni marcatori ai echipei gorjene au fost căpitanul Adrian Roşu şi Kilyien Ors, ambii cu câte 16 puncte marcate. Alexandru Berca şi-a trecut în cont 10 puncte, Andrei Gheorghe 9p, Remus Răceanu şi Camil Berculescu câte 8p, Răzvan Bratoloveanu 6p, Raul Danciu 2p. Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi juniorii Teodor Grama şi Răzvan Pavel, ambii câte două puncte. Cei doi juniori sunt la primele puncte realizate pentru echipa de seniori.

Alionescu speră ca pană la ora meciului cu Sighetu Marmaţiei să se rezolve şi ultimele detalii legate de transferul lui Darien McClain, iar jucătorul american să poată evolua etapa viitoare. După rezultatele înregistrate în etapa a-XII-a, CSM Târgu Jiu se menţine pe locul 6 în Grupa B a LNMB, cu 15 puncte acumulate.

Comment here