Baschet

Darien McClain, noul jucător al CSM Târgu Jiu

CSM Târgu-Jiu a parafat primul transfer al anului. Vineri, 3 ianuarie, a ajuns la Târgu-Jiu Darien McClain, un fundaș american de 23 de ani.

În urma problemelor apărute pe finalul anului 2019, conducerea CSM Târgu Jiu s-a repliat rapid și a ajuns la un acord cu point guard-ul american de 23 de ani, Darien McClain. Plecarea lui Rick Curry la finele anului trecut, accidentările din lot, problemele legate de viza de ședere în România pentru Djurasevic i-au determinat pe oficialii gorjeni să se orienteze către piața transferurilor.

Darien McClain a jucat, vara trecută, în Brooklyn, în cadrul Eurobasket Summer League, considerată una dintre competițiile de top existente pe piața transferurilor de vară. McClain a absolvit Universitatea Pacific Azuza în 2019 și se află la prima experiență la nivel profesionist și la primul contact cu baschetul european.

“Este un fundaș clasic care, sper eu, să suplinească bine lipsa lui Djurasevic. Este un jucător aflat la prima experiență în Europa, un jucător mobil, rapid și un bun pasator. Este clar faptul că avem nevoie urgentă de 1-2 transferuri. Sper să fie făcute cât mai repede pentru ca urmează meciul cu Sighet, de pe teren propriu, și partea a doua a campionatului, una decisivă în configurația finală a clasamentului” a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.

În vârstă de 22 ani, înalt de 1.78 metri, McClain este fundaș. El a absolvit universitatea Azusa Pacific, în vara anului 2019. El a jucat pentru Brooklyn în Eurobasket Summer League, pe parcursul lunii iulie 2019.

McClain a jucat un sezon pentru Tampa, după care a trecut la San Diego City. În vara anului 2017 s-a transferat la Azusa Pacific, unde a bifat 62 prezențe în două sezoane.

În sezonul 2018/19, a avut 30 apariții, având medii statistice de 12.2 puncte, 4.6 pase decisive, 3.6 recuperări, 1.1 intercepții în 29 minute pe meci. McClain a fost titularizat în fiecare meci și a avut procentaje de 40% la aruncările dina cțiune, respectiv 84% la linia de pedeapsă.

Acesta este cel de-al 3-lea jucător străin din lotul echipei antrenate de Claudiu Alionescu. Ceilalți doi sunt Jovan Djurasovic și Stefan Andrejevic. Cel din urmă s-a alăturat echipei din Târgu Jiu la startul returului, însă s-a accidentat la ultimul meci din 2019. În acest sezon la CSM a mai evoluat și americanul Rick Curry Jr. care a încetat colaboraea cu echipa noastră la finele anului 2019.

Comment here