Handbal

Etapa a-XIII-a Divizia A Seria C/ CSM Târgu Jiu – ACS Odorheiu Secuiesc 34-17(15-6). Victorie fără emoţii pentru handbalistele noastre

Echipa de handbal senioare a CSM Târgu Jiu şi-a trecut în cont o nouă victorie în campionat. Gorjencele s-au impus, pe teren propriu, în faţa formaţiei ACS Odorheiu Secuiesc, scor 34-17, la pauză 15-6. După 13 etape, CSM Târgu Jiu se menţine pe locul 3 în Seria C a Diviziei A.

CSM Târgu Jiu a trecut fără probleme de echipa din Odorheiu Secuiesc, într-un meci pe care l-a controlat în totalitate. A fost un adevărat antrenament cu public. Doar primele cinci minute ale meciului au fost ceva mai echilibrate, după care care elevele lui Liviu Andrieş au început să se distanţeze pe tabelă. Jocul a curs intr-o singură direcţie şi CSM Târgu Jiu a intrat la pauză cu un avans de 9 goluri, 15-6.

Şi repriza secundă a confruntării a fost la discreţia echipei din Târgu Jiu care s-a desprins pe tabelă. În partea secundă, antrenorul gorjean a rulat întreg lotul avut la dispoziţie. În final, echipa antrenată de Liviu Andrieş s-a impus cu 34-17.

„Mă aşteptam să avem un joc la discreţia noastră. Felicit fetele pentru această victorie şi pentru rezultat, dar şi pentru anumite momente ale jocului în care am fost mult peste adversarul nostru din acest meci. Din păcate, din nou se întrerupe campionatul şi este greu să menţin echipa într-o formă sportivă bună”, a declarat după meci Liviu Andrieş.

Antrenorul formaţiei gorjene a dezvăluit cum le-a pedepsit pe elevele sale după meciul pierdut de la Vâlcea: „Le-am muştruluit bine după meciul de la Vâlcea. Nu ne aşteptam să pierdem acolo. Am avut mari probleme la finalizare în acel meci. Le promisesem mai multe zile libere, dar după cum au jucat şi după rezultat, drept „răsplată” nu au mai avut nici o zi liberă şi au fost prezente la antrenamente”.

„Pedeapsa”, în fapt cantonamentul prelungit, se pare că le-a prins bine handbalistelor de la CSM pentru că au trecut la pas de echipa din Odorheiu Secuiesc. Pentru CSM Târgu Jiu a fost a noua victorie stagională. Divizia A se întrerupe din nou pentru două săptămâni, iar Liviu Andrieş a hotărât să le dea elevelor sale câteva zile libere. Acestea vor reveni la antrenamente săptămâna viitoare pentru a pregăti meciurile cu primele două clasate în serie.

„Urmează două săptămâni de pauză şi o să le dau câteva zile libere fetelor după această victorie pentru că merită acest lucru. Nu poţi să le ţin doar în cantonament, mai au şi ele nevoie să se deconecteze puţin şi să se refacă din punct de vedere fizic. Vor reveni la antrenamente săptămâna viitoare pentru că trebuie să pregătim foarte bine cele două partide care urmează, cu primele clasate din serie, cu Mioveni şi Ploieşti. Sperăm să scoatem cât mai mult din cele două meciuri”, a declarat Liviu Andrieş.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost Mădălina Olariu cu 8 goluri marcate. Ea a fost urmată de Iryna Zinatullina cu 7 reuşite. Pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele: Ana Maria Diaconescu cu 4g, Cristina Predoi, Andreea Rotaru, Gabriela Frunză, toate cu câte 3 goluri marcate. Valentina Toader 2g, Bianca Chiriţă 2g şi Bianca Stanca 2g, au contribuit şi ele la zestrea de goluri a echipei din Târgu Jiu. O contribuţie importantă la această victorie au avut şi Ramona Popescu, dar şi cele două portăriţe ale CSM-ului: Alina Chiuchiatu cu 5 intervenţii şi Maryna Dumanska, cu 11 intervenţii decisive, din care şi o lovitură de la 7 m parată excepţional.

Următorul meci al echipei este programat în deplasare pe terenul liderului CS Dacia Mioveni, pe 22 februarie, iar următorul meci acasă se va juca la finalul lunii, pe 29 februarie, împotriva echipei Activ Prahova Ploieşti.

Comment here