Handbal

Etapa a-18-a / Junioare 3 Seria E Feminin / CSM Târgu Jiu – CSS Craiova 24-19(14-8). Victorie extrem de importantă pentru echipa antrenată de Andrei Enache

Echipa de junioare 3 a clubului CSM Târgu Jiu are un parcurs excelent în 2020. Echipa antrenată de Andrei Enache a reuşit o nouă victorie în campionat. În cadrul etapei a-18-a din Seria E Feminin, junioarele 3 au reuşit să învingă pe CSS Craiova, scor 24-19, la pauză 14-8.

Echipa antrenată de Andrei Enache merge ceas în 2020. A obţinut a patra victorie consecutivă în campionat în acest an. După CSS Petroşani, CSM Slatina şi HCM Torok Râmnicu Vâlcea, tinerele handbaliste de la Târgu Jiu s-au impus şi în faţa echipei CSS Craiova, o contracandidată la un loc în primele şase poziţii ale clasamentului, locuri care duc la Turneul Final.

Conştiente de importanţa unei victorii în faţa Craiovei, elevele lui Andrei Enache au preluat iniţiativa încă din startul partidei. Cu un joc excelent atât pe faza de apărare, cât şi pe faza de atac, junioarele CSM-ului au intrat la pauză cu un avans linişitor, 14-8. În partea secundă a meciului echipa oaspete a încercat să reducă din diferenţă, dar de fiecare dată jucătoarele lui Andrei Enache au găsit soluţiile optime de a păstra o diferenţă confortabilă pe tabelă, care să le asigure victoria. În final, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 24-19 şi s-a înscris cu şanse reale pentru ocuparea unului loc în primele şase ale seriei.

„Avem patru victorii din patru meciuri şi suntem foarte bucuroşi că începe să se vadă munca pe care o depunem de câteva luni de zile în formula actuală. Astăzi trebuie să spun că a fost un meci cu o încărcătură aparte, pentru că am jucat împotriva unei echipe cu care ne luptăm pentru calificarea în următoarea fază a competiţiei. Sunt convins că astăzi a câştigat echipa mai puternică şi sunt bucuros pentru acest lucru. Diferenţa în acest meci s-a făcut în modul în care am reuşit să legăm lucrurile în apărare. Am pregătit toată săptămâna jocul împotriva echipei din Craiova, care are în componenţă două jucătoare extrem de talentate, cu un pontenţial foarte bun. Am jucat să le anihilăm cât am putut de mult şi cred că în acest meci cheia a fost în apărare, pentru că în atac am făcut destule greşeli, ceea ce mă cam nemulţumeşte, dar să nu uităm că totuşi sunt nişte copii, iar greşelile şi ratările sunt normale. Le-am şi spus că un meci nu se termină la o greşeală, la o pasă greşită sau la o ratare pentru că sunt lucruri normale într-un meci. Trebuie să le mulţumim celor care sunt alături de noi, celor care sunt alături de acest proiect. Un proiect care din punctul meu de vedere creşte frumos şi sănătos. Sper ca odată cu trecerea meciurilor şi cu implementarea filosofiei noastre de joc să aducem din nou publicul la sălă, publicul iubitor de handbal. Mai avem trei etape din sezonul regulat care sunt extrem de importante, împotriva celor mai puternice echipe din acestă grupă, cu două deplasări la Caracal şi la Slatina, apoi pe teren propriu împotriva liderului din serie, Chimia Râmnicu Vâlcea. Mai avem de muncă, încă nu suntem calificaţi. Pentru a ne califica trebuie să legăm victoriile. Până la urmă despre asta este vorba, să căpătăm încredere, să creştem aceşti copii şi să legăm victoriile”, a declarat la finalul meciului, Andrei Enache.

În urma acestui succes, echipa de junioare 3 a CSM Târgu Jiu a acumulat 29 de puncte şi se află pe locul 6 în clasament, loc ce duce la Turneul Final. Următorul meci al echipei antrenate de Andrei Enache este programat pentru duminică, 16 februarie, pe terenul echipei CSS Caracal, formaţie care ocupă locul 3 în serie.

Comment here