Baschet

Etapa 6, LNBM / CSM Târgu Jiu – U BT Cluj Napoca 70-85

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a suferit, vineri, seara, o nouă înfrângere în LNBM, în fața echipei campioane U BT Cluj Napoca, într-un meci contând pentru etapa a-6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. CSM Târgu Jiu a dat o replică dârză formației care joacă în Liga Campionilor, dar a pierdut confruntarea, scor 70-85.

Echipa noastră a început mai greu meciul și în primul sfert a reușit să adune doar șapte puncte, în timp ce U BT Cluj Napoca a reușit să înscrie de 25 de puncte. În actul al doilea, CSM Târgu Jiu a fost mult mai curajoasă și a reușit să reducă din diferență, 13-25, prin coșurile marcate de Allen și Malik Morgan, dar echipa din Cluj a reușit să-și păstreze o diferență confortabilă, deși echipa noastră a câștigat sfertul doi, iar U BT Cluj Napoca a intrat la cabine cu un avans de 15 puncte, 26-41.

Sfertul trei a fost echilibrat, baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu reușind să facă față mult mai titratei echipe a Clujului. Echipa noastră a reușit să se apropie în două rânduri la 11 puncte, dar echipa oaspete a revenit de fiecare dată și a păstrat o diferență care să nu-i pericliteze victoria. Scorul după ultimul sfert a fost 47-61.

CSM Târgu Jiu a început bine actul decisiv cu Andrei Gheorghe, care a înscris un coş de 3p, iar scorul a ajuns 50-63. Camil Berculescu vine şi el cu o execuţie superbă de 3p şi scorul se strânge la 53-65. Oaspeţii dau replica şi diferența se duce la 53-70. După un time-out cerut de antrenorul CSM Târgu Jiu, Andrei Gheorghe este prezent la finalizare, de sub panou. Malik Morgan reușește să marcheze și el de la semidistanţă, Allen, coş cu fault şi Porter Troupe, care înscrie la capătul unui contraatac rapid, pentru 63-76. Clujenii simt că adversarii se pot apropia periculos și forţează, scorul fiind 63-80. Nicoară şi Malik Morgan puncteză pentru CSM, scor 67-82, dar Clujul mai bifează o aruncare de 3p, pentru 67-85. Ultimul atac aparţine formaţiei gorjene, care puncteză de la distanţă prin Malik Morgan. CSM Târgu Jiu se impune în ultimul act cu 23-22, dar Clujul câştigă meciul cu un avans de 15 puncte, scor 70-85.

Jordanco Davitkov, antrenor CSM Târgu Jiu: „Toată lumea știe că Clujul este o echipă de nivel european, dar noi am făcut un meci destul de bun. Am pierdut doar primul sfert și cred că a fost decisiv. În celelalte trei sferturi am prestat un baschet bun și am demonstrat că ne putem bate cu ei. Le-am spus jucătorilor că vor face o apărare agresivă, că vor face capcană la fiecare atac și să nu le dăm mingi ușoare, dar în primele cinci minute am avuit cinci turn-ofer, iar la pauză opt turn-over, dar apoi ne-am adaptat. Există o presiune pentru că nu am câștigat până acum, dar asta nu schimbă nimic. În momentul în care vom câștiga un meci, jucătorii se vo mai relaxa. Vor urma meciuri cu echipe mai accesibile. Trebuie să ne ridicăm nivelul nostru“.

CSM Târgu Jiu – U BT Cluj Napoca 70-85 (7-25, 19-16, 21-22, 23-22)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 13p, Brandon Sly 14p, Porter Troupe 11p, Titus Nicoară 7p, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 2p, Camil Berculescu 5p, Andrei Gheorghe 7p, Malik Morgan 9p, Alexandru Berca, Mihai Bădița, Octavian Ilie 2p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here