EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League, Etapa 3. CSM Târgu Jiu pierde duelul european cu echipa din Norvegia. Sola HK – CSM Târgu Jiu 40-29

Ziua de 20 ianuarie 2024 ne-a adus o nouă confruntare europeană pentru CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache s-a deplasat în nordul Europei, la Stavanger, în Norvegia, pentru duelul cu Sola HK. Echipa gazdă s-a impus cu 40-29, la pauză 23-10. Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a grupării gorjene, cu 8 goluri. Meciul a contat pentru etapa a 3-a din Grupa D a EHF European League. ”E clar, ne bucurăm că participăm într-o astfel de competiție, dar trebuie să arătăm ceva mai bine. Trebuie să ținem capul sus și să ne pregătim pentru ceea ce urmează”, a declarat la finalul meciului, antrenorul Liviu Andrieș.

Cu o inimoasă galerie de suporteri români în tribune, CSM Târgu Jiu și-a continuat aventura europeană din Grupa D a EHF. Pe teren a fost o seară grea pentru handbalistele lui Liviu Andrieș, mai ales în prima parte. A fost un meci în care prima repriză a aparținut gazdelor, care au fructificat aproape fiecare oportunitate. Considerată a treia forță a handbalului norvegian, Sola a dominat prima repriză, iar rezultatul înregistrat la pauză, 23-10, și-a pus amprenta pe scorul final al meciului. În repriza secundă, echipa lui Liviu Andrieș a arătat mult mai bine. CSM Târgu Jiu a reușit să înscrie 19 goluri, aproape dublu decât în prima parte a jocului, și a primit 17 goluri. Practic, repriza secundă a aparținut gorjencelor, doar că avantajul gazdelor obținut în primele 30 de minute a fost decisiv în stabilirea rezultatului final. 

Gorjencele nu au avut un start de meci prea bun. Gazdele au deschis seria golurilor din Sala Idrettshall, cu două goluri marcate destul de rapid.  Replica a venit de la Laura Moldovan, care a pătruns prin apărarea gazdelor și a marcat primul gol pentru CSM Târgu Jiu, spre bucuria zecilor de români prezenți în arena din Stavanger. Gazdele au însă un start lansat și urcă la 6-1, iar Liviu Andrieș a cerut imediat time-out. La reluarea jocului, tot gazdele au punctat pentru 7-1, la capătul primelor 5 minute de joc. Gorjencele nu s-au regăsit nici după time-out și Sola a urcat la 9-1. Pe contraatac, Andreea Chiricuță a stopat seria gazdelor și a marcat pentru 9-2, după 10 minute de joc. Mirabela Coteț s-a infiltrat foarte bine pe semicercul advers și a redus din diferență, scor 9-3. Florența Ilie a reușit, din extremă, un nou gol pentru CSM Târgu Jiu, pentru 10-4. Gorjencele au început să fie mai active în ofensivă, cu Maria Gavrilă în prim-plan, care a reușit două goluri la rând, scor 12-6. Sola a urcat diferența însă la 13-6, dar Laura Moldovan a reușit un nou gol pentru gruparea gorjeană, scor 13-7, la jumătatea primei reprize. CSM Târgu Jiu a început să se apere mai bine, iar pe un nou atac pozițional, mingea a ajuns în extremă, de unde Florența Ilie a înscris pentru 14-8. Gorjencele au dat semne că pot mai mult, lucru care s-a simțit și pe tabelă, după un nou gol reușit de extrema Florența Ilie, scor 14-9. A fost rândul gazdelor să ceară time-out. CSM Târgu Jiu a reușit și faza primei reprize, cu o ”aeriană” rezolvată de Andreea Chiricuță, pentru 15-10. Sola și-a mărit însă avantajul pe tabelă, iar până la finalul primei părți, gazdele au urcat la +13 pe tabelă, scor 23-10. 

CSM Târgu Jiu a început bine repriza secundă, cu un gol semnat Maria Gavrilă, pentru 23-11. Gazdele au replicat imediat și-au ajuns la 26-11. Tot Maria Gavrilă a găsit o nouă breșă în apărarea gazdelor și a marcat pentru 27-12. Sola a continuat să-și mărească avantajul pe tabelă, scor 31-13. Ira Zinatullina și-a trecut numele pe lista marcatoarelor, scor 31-14. Ana Maria Lopătaru, din extremă, și Ana Ciolan, de pe semicerc, cu două goluri consecutive, au redus din diferență, scor 31-17. Ira Zinatullina a reușit a 4-lea gol consecutiv al gorjencelor, pentru 31-18. Perioadă bună pentru CSM Târgu Jiu a continuat cu al 5-lea gol la rând reușit de Andreea Mihart, pentru 31-19. Seria gorjencelor a fost stopată de gazde după o aruncare de la 7 metri, scor 32-19. Un nou gol din extremă reușit Florența Ilie, iar tabela arăta 32-20. Zinatullina ascos maximum din următoarea fază: 7 metri, eliminare 2 minute în tabăra adversă și un gol marcat de Maria Gavrilă de la 7 metri, scor 32-21. Ana Ciolan a reușit un nou gol pentru CSM, scor 33-23, dar și o eliminare în tabăra adversă. Gorjencele au reușit să înscrie prin Iuliia Andriichuk, de la mare distanță, pentru că poarta norvegiencelor era goală, fiind în dublă eliminare. Maria Gavrilă le-a mai adus o bucurie românilor din sală, care nu au încetat să încurajeze echipa în ciuda scorului de pe tabelă. Maria Gavrilă și a îmbunătățit procentajul din acest meci, după ce a marcat și de la 7 metri, dar și din acțiune, pentru 38-26. Florența Ilie, cu un nou gol din extremă a marcat pentru 38-27. Tot din extremă a punctat și Ana Maria Lopătaru pentru 39-28, iar Iuliia Andriichuk a înschis meciul cu un nou gol pentru CSM Târgu Jiu. S-a terminat 40-29 pentru Sola HK. La final, echipa noastră a mers în mijlocul galerie, acolo unde fetele au primit aplauze și încurajări. Sprijinul suporterilor români a fost senzațional. Vă mulțumim!

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am avut un început de meci slab, spre foarte slab. Ne-au condus, a fost 8-1, apoi am încercat să revenim. Am reușit să revenim, am ajuns la 15-10, dar din momentul respectiv am avut o cădere neînțeleasă, pentru că revenisem în joc, dar s-a terminat 23-10 la pauză. A fost destul de greu în prima repriză. În repriza secundă ne-am ridicat la nivelul adversarelor, o echipă foarte puternică. Am avut o repriză a doua puțin mai bună, clar mai bună decât prima și asta se vede și prin diferența de scor. Pentru noi este o premieră și putem să învățăm din aceste jocuri. E clar, ne bucurăm că participăm, trebuie să ținem capul sus și să ne pregătim pentru ceea ce urmează. Concluziile nu sunt prea bune după aceste trei jocuri, dar avem multe de învățat și în primul rând avem de învățat că totul pleacă de la mentalitate, de la pregătire și de la modul cum tratezi fiecare acțiune a jocului”. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(6 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 8g, Andreea Mihart 1g, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru 2g, Florența Ilie 5g, Iuliia Andriichuk 2g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

EHF EUROPEAN LEAGUE 
GRUPA D / ETAPA 3
STAVANGER, NORVEGIA
ORA 19.00
LIVE PE DIGISPORT 4, PRIMA SPORT 4 ŞI ORANGE SPORT 3
SOLA HK – CSM TÂRGU JIU 40-29(23-10)

Partida retur se va disputa sâmbătă, 3 februarie, de la ora 16.00. Până atunci, CSM Târgu Jiu va avea de disputat două partide în Liga Florilor. Prima confruntare este programată pentru miercuri, 24 ianuarie, cu Gloria Bistrița, iar pe 31 ianuarie, cu SCM Râmnicu Vâlcea.  

Comments (1)

 1. Ciprian Broasca

  ⚽️🇹🇩Târgu-Jiu, 🇹🇩România
  Astăzi s-a desfășurat un meci intens de handbal între echipa noastră locală, Sola Handbal ⚽️Târgu-Jiu, și adversarele noastre în cadrul EHF European LEAGUE W găzduite în Stavanger.
  🇹🇩Chiar dacă scorul final a fost de 40-29 în favoarea adversarelor, spiritul echipei noastre și al galeriei a fost la cel mai înalt nivel.
  Noi membri Rumensk Kultursenter ne-am simțit mândri să fim alături de oltenencele noastre, care au jucat cu putere, determinare și dorință, chiar și în fața acestui rezultat advers. Suporterii noștri, coordonați cu măiestrie de Președintele CSM Târgu-Jiu Ilies Dan Antoniuși Șefa de galerieCris Tina, au fost prezenți și au manifestat susținere necondiționată pentru echipa noastră.
  Atmosfera din galerie a fost vibrantă și plină de energie, reflectând adevăratul spirit al handbalului și arătând cât de unită am fost în acele momente. Prezența și susținerea neobosită a fanilor au facilitat crearea unui mediu în care cele mai bune competențe au putut fi afișate, indiferent de rezultatul final al meciului.
  Mulțumim tuturor celor care au participat la eveniment și au fost alături de noi. Fiecare joc este o oportunitate de a crește, de a învăța și de a ne strădui pentru mai bine.

  Târgu-Jiu este o echipă de handbal feminin cu o tradiție îndelungată în sportul românesc, având o prezență constantă la evenimentele naționale și internaționale de profil.
  Echipa noastră pune accentul pe valorile de fair-play, excelență și respect.
  Echipa Rumensk Kultursenter Claudia Barda-Muresan Erdei Luminita Camelia Elena Bruncher Broasca Mihaela Costin Gina Chirea

Comment here