EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League. CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din Grupa D. Mothers Mosonmagyarovari KC – CSM Târgu Jiu 33-27

CSM Târgu Jiu a pierdut prima confruntare din Grupa D EHF European League. Sâmbătă, 6 ianuarie, în UMF Arena din Mosonmagyarovari, gazdele de la Mothers KC s-au impus cu 33-27, la pauză 16-14. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a oferit o replică solidă liderului din Ungaria. 

CSM Târgu Jiu a marcat în această seară un nou moment de referință în istoaria clubului gorjean: debutul în grupele EHF. Handbalistele lui Liviu Andrieș au făcut un meci foarte bun în Ungaria, la prima partidă din Grupa D a EHF European League. La debutul în grupele unei competiții europene, CSM Târgu Jiu a jucat cu mult curaj, cu ambiție în fața unei echipe aflată la al treilea sezon consecutiv în cupele europene și care conduce în acest moment liga din Ungaria. 

Cu emoțiile inerente debutului într-o astfel de competiție, gorjencele au început ceva mai greu meciul din Ungaria. Maghiarele au reușit să deschidă tabela, scor 1-0. Ekaterina Dzhukeva a avut prima paradă în poarta CSM-ului, spre bucuria celor 100 de suporteri gorjeni care au făcut deplasarea de la Târgu Jiu pentru a susține echipa. Gazdele au făcut 3-0, dar după 5 minute de joc a venit și primul gol al CSM Târgu Jiu. Iuliia Andriichuk, cea mai nouă achiziție a grupării gorjene, a spart gheața în UMF Arena, reușind primul gol pentru CSM Târgu Jiu, scor 3-1. Dzhukeva a avut o nouă paradă, iar Maria Gavrilă a redus din diferență. Gorjencele au prins curaj, Dzhukeva a închis din nou poarta, iar Ana Ciolan, servită excelent de Florența Ilie a restabilit egalitatea, scor 3-3. Tot Ana Ciolan a semnat și golul 4, cu care CSM Târgu Jiu a preluat conducerea în Ungaria, scor 3-4. CSM Târgu Jiu a trecut peste emoțiile de început și Ana Ciolan a marcat din nou în poarta maghiarelor, scor 3-5. Unguroaicele au dat replica și au revenit la conducere, scor 6-5. CSM Târgu Jiu și-a revenit imediat și a egalat pe tabelă prin Maria Gavrilă, scor 6-6. Gazdele au făcut 7-6, dar echipa noastră a reușit să egaleze din nou, din extremă, prin Florența Ilie, scor 7-7. Maghiarele au făcut 10-7, iar Liviu Andrieș a cerut time-out. La reluarea jocului, Ira Zinatullina a marcat după o pătrundere în forță, scor 10-8. Ekaterina Dzhukeva s-a opus în două rânduri atacurilor maghiare, dar până la urmă gazdele au urcat la 11-8. CSM Târgu Jiu a venit cu un gol din extremă, reușit de Ana Maria Lopătaru, iar Maria Gavrilă a găsit o breșă în apărarea unguroaicelor și a redus diferența la două goluri, scor 12-10. Gazdele au marcat pentru 13-10, dar Gavrilă a scos un 7m, pe care Iuliia Andriichuk l-a transformat fără probleme, scor 13-11. Laura Moldovan a reușit o execuție superbă de pe 9m și a redus diferența la 2 goluri, scor 14-12. O eliminare în tabăra noastră și un 7m pentru gazde a dus echipa maghiară la 16-12. CSM Târgu Jiu nu a cedat și a dat replica prin Laura Moldovan, scor 16-13. Apărarea noastră a funcționat excelent și pe faza a doua, Iuliia Andriichuk a redus diferența la două goluri, scor 16-14. Gazdele au avut șansa de a intra cu un avans de 3 goluri la pauză, dar aruncarea de la 7m nu și-a găsit ținta. Astfel, la pauză, tabela din UMF Arena arăta Motherson – CSM Târgu Jiu 16-14, la capătul unei prime reprize în care echipa pregătită de Liviu Andrieș a dat o replică extrem de solidă liderului din Ungaria, cu care a jucat de la egal la egal. 

Repriza secundă a început cu gol pentru gazde, scor 17-14. CSM Târgu Jiu a dat imediat replica prin Ana Ciolan. Pivotul echipei gorjene a marcat și a redus din ecart, scor 17-15. Maghiarele au urcat la +5, scor 20-15. CSM Târgu Jiu a revenit în atac, dar nu a reușit să profite de aruncare de la 7m. Ekaterina Dzhukeva a respins un nou atac al gazdelor, în timp ce Ira Zinatullina a reușit un gol din extremă, scor 20-16. Aflate în inferioritate numerică, gorjencele au primit gol de la 7m, iar tabela arăta 21-16. Andreea Chiricuță, infiltrată foarte bine pe semicerc a reușit să înscrie, scor 21-17. Laura Moldovan ajunsă în postură de extremă a marcat pentru 22-18. Gazdele au urcat la 24-18. Ekaterina Dzhukeva a mai reușit o paradă, iar la poarta cealaltă, Ana Maria Lopătaru a scos un 7m. Maria Gavrilă a executat perfect, iar tabela arăta 24-19. CSM Târgu Jiu nu a renunțat la luptă, iar pe contraatac, Ana Maria Lopătaru a redus din diferență, scor 24-20. Laura Moldovan a trimis o torpilă de pe 9m și CSM Târgu Jiu a revenit în joc, scor 24-21. Apărarea gorjencelor a reușit să se opună atacurilor maghiare și pe atacul pozițional, CSM Târgu Jiu a reușit să înscrie prin Mirabela Coteț, scor 24-22. Gazdele au reușit să stopeze seria bună a gorjencelor și au marcat trei goluri la rând pentru 27-22. Liviu Andrieș a simțit momentul dificil și a cerut time-out. La reluarea jocului, deși Andreea Mihart a obținut o eliminare în tabăra gazdelor, CSM Târgu Jiu nu a putut profita. În schimb, maghiarele au urcat la +6, scor 28-22. Dzhukeva a reușit să blocheze un nou atac al gazdelor, iar pe contratac, Andreea Chiricuță a marcat pentru 28-23. Susținute frenetic din tribună de gorjenii veniți la meci, CSM Târgu Jiu a reușit și al doilea gol pe contraatac. Ana Maria Lopătaru a punctat pentru 28-24. Coteț, servită excelent pe semicerc a punctat pentru 29-25. Laura Moldovan a readus speranțele în tabăra gorjenilor, scor 29-26. Din păcate, CSM Târgu Jiu a pierdut-o pentru finalul meciului pe Iuliia Andriichuk, accidentată. CSM Târgu Jiu nu a cedat, gorjencele au revenit în atac și au marcat prin Andreea Chiricuță, scor 30-27. Finalul de meci le-a aparținut însă gazdelor care au încheiat partida la 33-27. 

Iată ce au declarat la conferința de presă Liviu Andrieș și Alexandra Maria Gavrilă.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru(1 intervenție), Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 4g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 5g, Ana Maria Lopătaru 3g, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN
SEZONUL 2023-2024
GRUPA 4
ETAPA 1
SÂMBĂTĂ, 6 IANUARIE 2024, ORA 21.00
LIVE PE DIGISPORT 1, ORANGE SPORT 3 ȘI PRIMA SPORT 2
MOSONMAGYAROVAR, UMF ARENA(UNGARIA)
MOTHERSON MOSONMAGYAROVAR KC – CSM TÂRGU JIU 33-27(16-14)

Următorul meci din grupă se va disputa săptămâna viitoare, la Târgu Jiu, contra grupării spaniole Costa del Sol Malaga.

𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟮
Duminică, 14 ianuarie 2024
Ora 12.00
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
CSM Târgu Jiu – Costa del Sol Malaga

 

Comment here