Baschet

Duminică, 16 octombrie, ora 18.00 / Duel tare pentru gruparea gorjeană în etapa a-3-a din LNBM / CSM Târgu Jiu – Rapid București

Baschetbaliștii gorjeni reiau seria meciurilor oficiale la finalul acestei săptămâni. Duminică, 16 octombrie, CSM Târgu Jiu se va confrunta cu liderul Conferinței A, Rapid București. Meciul contează pentru etapa a-3-a a Ligii Națioanle de Baschet Masculin și va începe la ora 18.00. ”Pentru noi este o provocare, un meci pe care trebuie să-l tratăm cu 110%, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv, pentru a putea să ne ridicăm la nivelul celor de la Rapid. Cred eu că suntem pe un trend oarecum ascendent și o să vedem cum o să ne prezentăm cu o echipă de top a baschetului românesc”, a declarat la conferința de presă premergătoare acestui meci, antrenorul Claudiu Alionescu. 

Baschetul revine în Sala Sporturilor într-o confruntare cu două echipe care promit un spectacol baschetbalistic de excepție. Pe de o parte, CSM Târgu Jiu, care vrea să șteargă din imaginea lăsată în prima etapă și speră să le ofere fanilor de la Târgu Jiu prima victorie din acest sezon, în timp ce Rapid, care și-a schimbat lotul din temelii, se vrea a fi o nouă forță în baschetul românesc. Față de sezonul trecut, Rapid București și-a schimbat aproape tot lotul și are un antrenor nou. Echipa din Giulești își propune să termine actuala stagiune în primele patru echipe ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Investiițiile din presezon au fost deja transpuse în campionat, unde bucureștenii au două victorii după primele două etape. Astfel, pe baschetbaliștii gorjenii îi așteaptă un meci extrem de dificil. Antrenorul gorjean speră ca publicul să vină în număr mare la meci și să susțină echipa. ”Cred eu că va fi un meci de calitate, cu două echipe care vor juca un baschet bun, astfel că facem apel și la public să ne susțină așa cum a făcut-o întotdeauna. Vom încerca să dăm totul pe teren. Cu siguranță, publicul va fi un element decisiv pentru noi, ca de fiecare dată”.

CSM Târgu Jiu a stat în etapa a doua a Ligii Naționale și este pregătită de duelul cu Rapid București. Băieții lui Alionescu au tras tare la antrenamente în ultimele zile pentru această confruntare, iar antrenorul gorjean a lucrat la câteva aspecte deficitare din jocul echipei sale. ”Am avut o săptămână de pauză în care am încercat să reglăm unele lucruri. Trebuie să mai lucrăm la recuperările ofensive și la mingile pierdute ușor”, a declarat Claudiu Alionescu.

Ultimul jucător sosit la echipă, Xavier Cannefax, ar putea debuta pentru gruparea gorjeană în disputa cu Rapid București. În schimb, Tyler Creammer ar putea absenta de pe parchet. Prezența lui Creammer este incertă din cauza unei probleme medicale. Oficialii grupării gorjene speră ca aecastă probelemă să se rezolve până la începutul meciului.

Meciul dintre CSM Târgu Jiu și Rapid București poate fi urmărit LIVE și pe FRBTV. Partida va fi arbitrată de Mircea Șerban, Vlad Cotrobaș și Ioana Drăgoi. Comisar din partea FRB a fost delegat  Marius Marinescu.

 

Comment here