Handbal

Divizia A / Seria B / TURNEUL 3 / CSM Târgu Jiu, a ajuns la a zecea victorie consecutivă / CSM Târgu Jiu – CNE Sf. Gheorghe 44-27

CSM Târgu Jiu a încheiat în forţă turneul 3 din Seria B a Diviziei A, cu o victorie clară în faţa ultimei clasate, CNE Sf. Gheorghe. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus fără probleme în faţa echipei din Sf. Gheorghe, scor 44-27, la pauză 25-16. Cu zece victorii consecutive, CSM Târgu Jiu rămâne şi după turneul 3, liderul Seriei B, cu punctaj maxim, 30 de puncte.

CSM Târgu Jiu şi-a îndeplinit obiectivul stabilit pentru turneul de la Târgu Jiu: victorii pe linie. După ce a trecut de CSU Reşiţa, scor 32-23, şi de Gloria Bistriţa, scor 30-27, în primele două zile ale turneului, formaţia gorjeană a obţinut victoria şi în ultima partidă a turneului de la Târgu Jiu. CSM Târgu Jiu a trecut destul de lejer de echipa din Sf. Gheorghe, într-o partidă în care a reuşit să înscrie 44 de goluri, cele mai multe marcate de o echipă, până în acest moment, în toate cele trei serii din actuala stagiune a Diviziei A. A fost un meci în care Liviu Andrieş şi Andrei Enache au avut posibilitatea de a rula întreg lotul de jucătoare pe care l-au avut la dispoziţie.

Cu Liviu Andrieş în tribună, suspendat pentru acest meci, handbalistele de la Târgu Jiu, coordonate de pe bancă de antrenorul secund Andrei Enache, au controlat meciul de la un capăt la celălalt. Primul gol al partidei, marcat de Lia Cosmina Cozma a însemnat şi golul cu numărul 300 din actuala ediţie de campionat în contul echipei gorjene. Doar primele 5 minute au fost mai echilibrate, când tabela de marcaj indica 4-3 pentru formaţia gorjeană. CSM Târgu Jiu a apăsat pe acceleraţie şi s-a desprins la 13-6 în minutul 15, la 18-9 în minutul 20, pentru ca finalul primei reprize să le aparţină în totalitate gorjencelor, care au intrat la pauză cu 25-16 pe tabelă.

CSM Târgu Jiu nu a lăsat garda jos nici în repriza secundă. Mai mult, cu un joc bun atât pe faza defensivă, cât şi pe faza ofensivă, elevele lui Andrieş s-au desprins la 37-19 în minutul 45. În minutul 53, CSM a atins cota de 40 de goluri marcate în acest meci, la scorul de 40-22. Finalul de meci a avut-o în prim plan pe Irina Neacşu, care a marcat gol după gol şi a închis tabela la 44-27.

Irina Neacşu, cu cele 10 goluri marcate în acest meci, dar şi cu un joc foarte bun pe faza defensivă, a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Interul dreapta de la CSM Târgu Jiu a declarat imediat după meci că atât ea, cât şi colegele sale au tras tare pentru a obţine aceste rezultate şi este convinsă că CSM Târgu Jiu poate promova în Liga Florilor.

Irina Neacşu (foto): Am muncit mult pentru acest turneu, ne-am antrenat, ne-am dorit toate victoriile şi sunt bucuroasă că am jucat un handbal bun. Cu siguranţă, avem şi lucruri de îmbunătăţit. Vom lucra la ele în perioada următoare şi la turneul din aprilie sper să avem numai victorii. Este nevoie de multă muncă pentru a termina neînvinse seria, am avut şi meciuri grele, fiecare meci a fost important şi am încercat să jucăm cel mai bun handbal al nostru cu fiecare adversar. Credem în promovare şi sperăm să ne bucurăm, împreună, la finalul sezonului de acest rezultat.

După meci Liviu Andrieş şi-a felicitat jucătoarele pentru cele trei victorii obţinute la acest turneu şi s-a declarat mulţumit de jocul prestat de echipa sa, unul mult mai bun faţă de turneul precedent.

Liviu Andrieş: Ne-am îndeplinit obiectivul, am obţinut trei victorii. E clar că a fost şi o îmbunătăţire a jocului, trebuie să fim realişti. Faţă de turneul precedent am avut o altă prestaţie şi o altă exprimare în joc. Ţin să felicit fetele pentru efortul depus.

Liviu Andrieş a vorbit şi despre starea jucătoarelor accidentate, pe care nu s-a putut baza la acest meci.

Liviu Andrieş: După primele estimări, Mihaela Obedeanu are ruptură de ligamente. Va consulta un medic specialist, noi sperăm că nu va fi acest diagnostic. Dacă este, sezonul pentru ea s-a încheiat şi vom pierde un om de bază. Cristina Predoi şi Anna Ivanenko vor reveni pentru turneul de la Deva, şi atunci vom avea mai multe soluţii la linia de 9 metri.

Antrenorul gorjean a vorbit şi despre suspendarea sa. Liviu Andrieş, care nu îşi poate explica decizia venită de la Comisia de Disciplină, a fost nevoit să stea în tribună la meciul cu Sf. Gheorghe, el fiind suspendat o etapă.

Liviu Andrieş: Din păcate, în urma meciului cu Bistriţa, s-a autosesizat cineva din Federaţie şi mi-a făcut raport. Nu ştiu exact motivul, dar în urma acelui raport s-a întrunit Comisia de Disciplină foarte urgent şi am primit o etapă de suspendare. Nu ştiu motivele şi nu vreau să comentez, dar mi s-a adus acest lucru la cunoştiinţă şi l-am respectat.

Pentru handbalistele CSM urmează o pauză de câteva zile, după care jucătoarele vor reveni la antrenamente pentru a pregăti ultimul turneu din serie. Cel mai probabil următorul turneu, care se va desfăşura în perioada 9-11 aprilie, se va disputa la Deva. La ultimul turneu CSM Târgu Jiu va juca cu CSU Timişoara şi cu CSM Deva, în chiar ultimul meci al seriei.

Liviu Andrieş: Următorul turneu este în 9-11 aprilie. E clar că fetele vor avea o săptămână de pauză şi de refacere, după care vom începe pregătirea pentru ultimul turneu. Va fi un turneu foarte greu, dar plecăm cu mari speranţe şi cred că fetele vor fi la fel de motivate ca la toate jocurile.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu, a declarat că este mulţumit de evoluţia echipei şi speră ca jucătoarele accidentate să revină cât mai repede.

Dan Ilieş: Am reuşit să ajungem la zece meciuri fără înfrângere. Singurul minus al turneului a fost accidentarea Mihaelei Obedeanu. În rest, s-au întâmplat lucrurile după cum credeam şi cum declaram, am reuşit să ne impunem. Asta ne dă încredere ca să fim pregătiţi pentru ultimul turneu, unde, cu siguranţă, meciul cel mai important va fi cel cu Deva. Fetele sunt libere să petreacă în limitele distanţării sociale. E normal să te bucuri când ai de ce şi să fii trist când sunt motive. E important să jucăm, să creştem frumos şi să demonstrăm că suntem o familie. Sper să-şi revină cât mai repede toate fetele accidentate.

CSM Târgu Jiu: Sara Abed Kader, Bianca Aron, Alian Ciuchiatu – Bianca Ştefania Chiriţă, Bianca Stanca 5g, Andreea Olariu 3g, Valentina Toader 3g, Diana Şamanţ 6g, Mădălina Olariu 3g, Irina Neacşu 10g, Ira Zinatullina 6g, Gabriela Frunză 2, Lia Cosmina Cozma 7g, Petruţa Argyelan, Florentina Moisin 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

DIVIZIA A / SERIA B / TURNEU 3 /
5-7 MARTIE 2021
TÂRGU JIU – SALA SPORTURILOR

VINERI 5 MARTIE 2021

Gloria Bistriţa – CSU Timişoara 32-24
CSU Oradea – CSM Deva 25-40
CSM Târgu Jiu – CSU Reşiţa 32-23
CNE Sfântu Gheorghe – stă

SÂMBĂTĂ 6 MARTIE 2021

CSM Târgu Jiu – Gloria Bistriţa 30-27
CSU Timişoara – CNE Sf.Ghe. 30-29
CSM Deva – CSU Reşiţa 23-21
CSU Oradea – stă

DUMINICĂ 7 MARTIE 2021

CSU Reşiţa – CSU Oradea 24-27
Gloria Bistriţa – CSM Deva 23-28
CSM Târgu Jiu – CNE Sf.Ghe. 44-27
CSU Timişoara – stă

Loc.EchipaMP
1.CSM Târgu-Jiu1030
2.CSM Deva924
3.CS Gloria Bistrița1018
4.CSU Oradea912
5.CSU Timişoara97
6.CSU Reşiţa104
7.CNE Sf. Gheorghe92

Comment here