Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa V / Victorie fără probleme pentru handbalistele senioare / CSM Târgu Jiu – ACS Tonic Oradea 43-23(19-12)

Echipa de handbal senioare a CSM Târgu Jiu a înregistrat a patra victorie consecutivă din acest sezon, după ce formaţia gorjeană a trecut fără probleme de ACS Tonic Oradea. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus cu 43-23, la pauză 19-12. Meciul a contat pentru etapa a-5-a din Seria B a Diviziei A. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 2 în clasament, cu 12p acumulate, la egalitate cu liderul Gloria Bistriţa II, despărţite doar de golaveraj.

Liviu Andrieş nu s-a putut baza la acest meci pe o serie de jucătoare accidentate. Ira Zinatullina, Anna Ivanenko, Bianca Stanca, Irina Neacşu, Pal Ceandani, Ioana Toader, Ana Maria Diaconescu şi Mihaela Obedeanu, toate au luat loc în tribună, fiind indisponibile pentru confruntarea cu Tonic Oradea. Liviu Andrieş a completat lotul cu două junioare, Ramona Popescu şi Daria Iordache. Chiar şi în condiţiile în care nu a putut alinia formula de bază, CSM Târgu Jiu s-a impus fără probleme în faţa penultimei clasate, Tonic Oradea.

Doar primele 7-8 minute ale meciului au fost ceva mai echilibrate, când tabela indica egalitate, 4-4. Treptat, elevele lui Liviu Andrieş au pus stăpânire pe joc şi au dictat ritmul partidei. Bianca Chiriţă, Valentina Toader, Mădălina Olariu, Oana Iordache şi Iulia Andrei au punctat rând pe rând pentru 10-5 în minutul 15. În minutul 27, CSM şi-a mărit ecartul la şapte goluri, 17-10, aceaşi diferenţă regăsindu-se pe tabelă şi la finalul primei reprize, 19-12, după ce Sabine Klimek a înscris ultimul gol al primei părţi.

La reluare, tot Sabine Klimek a dat tonul şi a punctat pe tabelă pentru 20-12. Iulia Andrei, Andreea Olariu şi Gabriela Frunză au dus scorul la 27-18 în minutul 40 şi 30-19 în minutul 45, iar Valentina Toader, în mare formă a dus scorul la 32-19 în minutul 47. Din păcate, în repriza secundă, Liviu Andrieş a mai pierdut o jucătoare. Bianca Ştefania Chiriţă a părăsit terenul, după o accidentare, şi se alătură şi ea pe lista celor accidentate. Sperăm ca accidentarea Ştefaniei Chiriţă să nu fie una de durată, ci una care să-i permită să revină rapid la antrenamente şi pe terenul de joc. Pe final de meci şi-au făcut debutul în echipa de senioare şi jucătoarele provenite din pepiniera proprie, Ramona Popescu şi Daria Iordache. Liviu Andrieş le-a cooptat în lot pentru acest meci, şi mai mult, le-a acordat şi şansa de a debuta, oficial, la nivel de senioare. Cele două junioare au intrat bine în teren, au trecut repede peste emoţii şi au contribuit din plin la rezultatul de pe tabelă. Ramona Popescu a marcat 4 goluri, iar Daria Iordache a contribuit şi ea cu 2 goluri la rezultatul final. Un rezultat final care nu mai lasă loc de comentarii, 43-23, şi o victorie care duce CSM Târgu Jiu pe loc 2 în Seria B, cel puţin pănă la ora meciului dintre Gloria Bistriţa şi CSU Cluj Napoca.

Cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu a fost Valentina Toader, cu 10 goluri marcate, fiind urmată de Iulia Andrei cu 7g şi Sabine Klimek cu 6 reuşite.

Liviu Andrieş s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, având în vedere şi numeroasele absenţe din lot. Antrenorul gorjean a fost mulţumit şi de evoluţia celor două junioare aflate la debut.

Dan Ilieş, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu a fost foarte fericit la finalul meciului. Ilieş le-a felicitat pe tinerele handbaliste pentru debutul lor şi spune că vor urma şi alte jucătoare, din pepiniera proprie, care vor ajunge la prima echipă.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonatorul secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu: „Astăzi am fost foarte mândru! Junioarele crescute în orașul nostru, la clubul nostru, au debutat pentru echipa de senioare și au făcut-o foarte bine. Munca depusă la echipele de junioare începe să dea roade şi acest lucru ne bucură foarte mult. Acesta este abia începutul, Familia CSM Târgu Jiu pune accentul pe juniorii proprii. Felicitări Daria Iordache şi Ramona Popescu pentru debutul vostru la echipa de Divizia A!”

Iată ce au declarat şi cele două junioare debutante la nivel de senioare, Ramona Popescu şi Daria Iordache.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Sorina Cristina Popovici, Elena Marica Bercu – portari, Bianca Chiriţă 2g, Oana Iordache 4g, Andreea Olariu 1g, Valentina Toader 10g, Mădălina Olariu 3g, Gabriela Frunză 4g, Ramona Popescu 4g, Daria Iordache 2g, Iulia Andrei 7g, Sabine Klimek 6g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Etapa viitoare, pe 24 octombrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu CNOPJ Baia Mare.

Comment here