Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 25 / CSM Târgu Jiu, victorie clară la ultimul meci pe teren propriu din liga secundă / CSM Târgu Jiu – Gloria Bistriţa II 37-27 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a înregistrat miercuri, 25 mai, cea de-a 19-a victorie consecutivă din actuala ediţie de campionat, după ce a trecut de Gloria Bistriţa II, scor 37-27, la pauză 19-13. Parcurs impecabil pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache care este la doar un meci distanţă de a-şi îndeplini şi celălalt obiectiv, acela de a termina cu victorii pe linie. Ira Zinatullina a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. Interul CSM-ului a înscris 13 goluri în poarta ardelencelor. Meciul, care a contat pentru etapa a-25-a din Seria B a Diviziei A, a fost ultimul pe teren propriu din acest sezon de ligă secundă. Din toamnă, CSM Târgu Jiu va evolua în Liga Florilor. 

La ultima reprezentaţie pe teren propriu din liga secundă, deşi promovate în Liga Florilor, CSM Târgu Jiu şi-a respectat blazonul şi a trecut fără probleme de echipa de pe locul 3, Gloria Bistriţa II, la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capat la celălalt. Echipa oaspete a reuşit să ţină ritmul doar câteva minute în prima parte a jocului, când s-au consemnat câteva momente de egalitate pe tabela de marcaj. De la jumătatea primei reprize, CSM Târgu Jiu a pus stăpânire pe meci, a fost echipa care a dictat ritmul jocului şi şi-a mărit constant diferenţa pe tabela de marcaj. La pauză, echipa lui Liviu Andrieş avea +6 pe tabelă, scor 19-13, iar la jumătatea reprizei secunde, CSM Târgu Jiu şi-a dublat diferenţa, scor 29-17, iar în ultima parte a meciului am consemnat şi cea mai mare diferenţă de scor din meci, de +13 pe tabelă, scor 35-22. S-a terminat 37-27 şi gruparea gorjeană a ajuns la 19 victorii consecutive.

CSM Târgu Jiu a început în forţă meciul din Sala Sporturilor, cu Florenţa Ilie care a deschis tabela, fiind urmată de Pal Ceandani, Iulia Andrei şi Bianca Chiriţă, pentru 4-0 la capătul primelor 4 minute de joc. Bistriţa a reacţionat şi a strâns imediat scorul, 4-2 în minutul 5. Mai mult, ardelencele au reuşit să egaleze la 4, în minutul 8, fiind prima situaţie de galitate din meci. Ira Zinatullina a venit cu primul ei gol din meci pentru 5-4, Bistriţa a egalat din nou, dar Florenţa Ilie a readus avantajul echipei gorjene, scor 6-5 în minutul 10. Bistriţa ţine aproape, dar Ivanenko este precisă de la 7 m, în timp ce echipa oaspete egalează, scor 7-7 în minutul 12, fiind ultima situaţie în care cele două echipe s-au aflat în echilibru pe tabelă. Pal Ceandani a dus scorul la 8-7 la jumătatea primei reprize. Zinatullina şi-a intrat bine în rol şi a reuşit patru goluri consecutive până în minutul 20, când tabela indica 12-9 pentru CSM Târgu Jiu. Echipa lui Liviu Andrieş apasă pe acceleraţie şi se desprinde pe tabelă. Intră în extremă Bianca Stanca şi înscrie de trei ori pentru gruparea din Târgu Jiu. Pal Ceandani, cu poftă de joc, face 17-11, iar Zinatullina este de neoprit. Jucătoarea din Ucraina mai înscrie două goluri şi tabela indica 19-11. Ultimele secvenţe din prima repriză aparţin echipei oaspete, care reduce uşor din diferenţă, scor 19-13 la pauză pentru elevele antrenate de Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

CSM Târgu Jiu a început tare şi repriza secundă, cu gol Iulia Andrei, dar şi cu două reuşite venite de la jucătoarele din Ucraina, Ira Zinatullina şi Anna Ivanenko, pentru 22-13. Bistriţa încearcă să dea replica şi punctează pe fondul unor eliminări în tabara gorjeană, scor 24-17 în minutul 40. CSM se dezlănţuie şi înscrie de 5 ori la rând, patru dintre goluri fiind marcate de Pal Ceandani. Tabela indica 29-17, în minutul 45. Cu 10 minute înainte de finalul meciului, gorjencele aveau +10 pe tabelă, scor 31-21. Fără a da vreun semn de oboseală, CSM ajunge la cea mai mare diferenţă de scor din meci, de +13 pe tabelă. Iulia Andrei, Bianca Chiriţă şi Gabriela Frunză duc scorul la 35-22 în minutul 55, iar apoi la 37-24, în minutul 57. Cu încă o victorie în palmaresul pe acest sezon, dar şi cu gândul la meciul de la Reşiţa, gorjencele au lăsat garda jos în ultimele minute, iar ardelencele au înscris de trei ori, doar pentru a stabili rezultatul final, unul care nu mai lasă loc de comentarii, 37-27 pentru CSM Târgu Jiu, într-un meci în care cei doi antrenori au folosit tot lotul avut la dispoziţiei. Au lispit, din motive medicale de la acest meci: Sabine Klimek, Alexandra Gavrilă, Mihaela Obedeanu, Mădălina Olariu şi Oana Iordache.

Ira Zinatullina a fost din nou în mare formă. Interul CSM-ului a fost de neoprit, reuşind 13 goluri în poarta Bistriţei. Pal Ceandani a avut şi ea o contribuţie semnificativă la victorie, cu 7 goluri marcate. 

”Le felict pe fete. Am dominat meciul de la un capăt la celălalt şi nu s-a pus niciun moment problema echipei învingătoare”, a declarat antrenorul gorjean, mulţumit de evoluţia echipei sale. Iată ce a declarat la finalul meciului antrenorul Liviu Andrieş.

La finalul meciului, Bianca Chiriţă le-a dat emoţii celor din staff-ul tehnic al grupării gorjene. Pivotul echipei gorjene a suferit o uşoară accidentare, dar a dat asigurări că se simte bine şi speră că va juca la Reşiţa, în ultimul meci al sezonului. Bianca Chiriţă vrea ca CSM Târgu Jiu să termine campionatul cu maximum de puncte.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 3g, Bianca Stanca 3g, Andreea Olariu, Valentina Toader, Anna Ivanenko 3g, Ira Zinatullina 13g, Gabriela Frunză 2g, Pal Ceandani 7g, Florenţa Ilie 2g, Iulia Andrei 4g, Ioana Daniela Toader. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. 

DIVIZIA A SERIA B 
ETAPA 25
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Miercuri 25 mai 2022 Ora 17.00 
CSM Târgu Jiu – Gloria Bistrița II 37-27(19-13

Pentru meciul din ultima etapă din Divizia A, Seria B, CSM Târgu Jiu se va deplasa pe terenul echipei CSU Reşiţa. Meciul din etapa a-26-a este programat pentru vineri, 27 mai, de la ora 12.00. 

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

Comment here