Baschet

Dimitrius Underwood, noul jucător al CSM Târgu Jiu. Baschetbalistul american a semnat cu gruparea gorjeană pentru sezonul 2023-2024

După Octavian Popa Calotă, CSM Târgu Jiu a perfectat un nou transfer pentru viitorul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin. Gruparea gorjeană s-a înțeles cu americanul Dimitrius Paul Underwood. Născut în Mesquite, Texas, noul fundaș al echipei din Târgu Jiu a semnat pentru sezonul 2023-2024. Baschetbalistul american nu este la prima experiență în Europa. Underwood a jucat sezonul trecut pentru Sloga Kraljevo în KLS,  prima ligă din Serbia.

Baschetul de primă ligă din România este în vacanță, dar oficialii clubului gorjean au început construcția lotului pentru viitorul sezon din Liga Națională. După perfectarea înțelegerii cu experimentatul baschetbalist român Octavian Popa Calotă, CSM Târgu Jiu a ajuns la o înțelegere cu baschetbalistul american Dimitrius Underwood. 

Jucător atletic, cu o înălțime de 1,93m, Underwood a început baschetul la Horn High School, Mesquite, Texas. La nivel juvenil a fost declarat în numeroase rânduri cel mai bun jucător al echipei colegiului. S-a perfecționat la nivel de juniori și a făcut pasul către seniori în perioada petrecută la Texas Dallas Comets(2016-2021), în campionatul NCAA, campionat în care a avut evoluții extrem de apreciate. După perioada petrecută la Texas Dallas Comets, Dimitrius a trecut la Charleston Cougars, echipă cu care a evoluat tot în campionatul NCAA. La Charleston a fost unul dintre cei mai buni jucători, cu cifre foarte bune pe parcursul sezonului 2021-2022. Baschetbalistul american a trecut apoi în Europa, iar primul contact cu baschetul european l-a avut în prima ligă din Serbia, unde a jucat pentru Sloga Kraljevo, în sezonul 2022-2023. Perioada în care a evoluat la echipa din Serbia a fost una foarte intensă pentru baschetbalistul american, care a jucat în peste 40 de meciuri, atât în campionat, dar și în Liga Adriatică. Cifrele pe care le-a înregistrat Dimitrius Underwood la Sloga Kraljevo arată că a fost unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei din Serbia. După prima experiență europeană, Underwood a ales să schimbe campionatul și-a decis să vină în România, la CSM Târgu Jiu.


Nume: Dimitrius Paul Underwood
Data nașterii: 20 aprilie 1998
Loc: Mesquite, Texas, USA
Post: Guard/Forward

2016-2021   Texas-Dallas Comets  – NCAA
2021-2022    Charleston Cougars  – NCAA
2022-2023    Sloga Kraljevo – Serbia – KLS (28meciuri – 12,2p/meci /  7,8 rec/meci și  3.9 asisturi/meci)
2022-2023    Sloga Kraljevo  ABA League- Liga Adriatică (13meciuri / 12,5p/meci / 6 rec/meci și 3,4 asisturi/meci)

Comment here