Handbal

Diana Șamanț, noul pivot al CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a perfectat un nou transfer. Liviu Andrieș va avea la dispoziție încă un pivot. Diana Ana Maria Șamanț a semnat cu gruparea gorjeană. Tânăra handbalistă și-a trasat obiectivul la noua sa echipă. Diana vrea promovarea în Liga Florilor.

Jucătoarea născută pe 31 august 2001 a început să deprindă tainele handbalului la LPS Banatul Timișoara, unde a și obținut primele performanțe din cariera ei, aur și argint la olimpiadele școlare. În 2017 s-a transferat la CS Marta Baia Mare, iar un an mai târziu a obținut titlul de vicecampioană națională cu echipa de junioare de la Marta Baia Mare. A făcut pasul către senioare la CS Gloria 2018 Bistrita-Năsăud, echipă cu care a ajuns în sferturile de finală ale Cupei EHF. Diana Șamanț a trecut apoi pe la U Cluj Napoca și CS Crișul Chisineu Cris, echipă de la care a venit la CSM Târgu Jiu.

Diana Ana Maria Șamanț a semnat cu gruparea gorjeană până la finele sezonului și este pregătită pentru debut. Diana Șamanț și-a trasat obiectivul la Târgu Jiu, vrea promovarea în Liga Florilor.

Diana, ești noul pivot al CSM Târgu Jiu. 2021 vine cu o schimbare de plan în cariera ta. Ai ales Târgu Jiu. Ce te-a determinat să faci această alegere?

Diana Șamanț: Da, așa este. Anul 2021 a adus o schimbare în cariera mea și am ales echipa din Târgu Jiu, pentru că proiectul de aici m-a atras cel mai mult. CSM Târgu Jiu a devenit o echipă puternică, iar cei de aici își doresc mult promovarea.

Ai inceput antrenamentele? Cu ce gânduri ai venit la Târgu Jiu?

Diana Șamanț: Da, m-am alăturat echipei și am început antrenamentele. Am venit cu gândul de face performanță și să ajut echipa să promoveze.

Are echipa din Târgu Jiu forța să promoveze?

Diana Șamanț: Da. Din ce am văzut până acum, eu cred că avem șanse mari să promovăm.

Nume: Șamanț Diana Ana Maria
Data nașterii: 31.08.2001
Localitate: Timişoara
Post: Pivot
Nr: 11
Activitate
Junioare:
2010- a început handbalul la LPS Banatul Timișoara
2011 – medalie de aur
2014 – medalie de aur ONSS
2015 – medalie de argint ONSS
2017 – s-a transferat la Clubul Sportiv Marta Baia Mare
2018 – vicecampioană națională cu CS Marta Baia Mare
Senioare:
2019 – a jucat pentru CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, echipă cu care a ajuns în sferturi de finală în cupa EHF
2019 – U Cluj Napoca
2020 – CS Crișul Chisineu Cris
2021 – CSM Târgu Jiu

Comment here