Handbal

Cupa României / Sferturi de finală: CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni. Liviu Andrieș: ”Vrem să facem un meci bun, să le oferim suporterilor un nou motiv de bucurie. Vrem să mergem în Final 4”

CSM Târgu Jiu și-a aflat adversara din sferturile de finală ale Cupei României Râureni. Echipa pregătită de Liviu Andrieș va juca împotriva echipei CS Dacia Mioveni. Partida se va disputa la Târgu Jiu pe 9 martie. 

Luni dimineață, la sediul Federației Române de Handbal, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României feminine. Cele patru partide care vor decide echipele calificate în Final Four sunt: CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni, CSM București – CSM Slatina, CSM Corona Brașov- Dunărea Brăila și CSU Știința București – Gloria Bistrița-Năsăud.

Tragere la sorți cu noroc pentru formația gorjeană, care are o șansă foarte mare de a ajunge în careul cu ași din Cupa României. Asta în condițiile în care gruparea gorjeană a evitat adversari ca CSM București, Dunărea Brăila sau Gloria Bistrița, iar adversarul din sferturi, Dacia Mioveni, nu este unul de speriat. Gorjencele au două victorii în acest sezon împotriva echipei din Mioveni. În prima etapă din Liga Florilor, CSM Târgu Jiu s-a impus, pe teren propriu, scor 27-25. Și în retur, pe terenul Daciei, tot CSM a fost echipa mai bună. Formația din Târgu Jiu s-a impus atunci cu 27-23.  

CSM Târgu Jiu este la un meci distanță de Final 4-ul aceste competiții, ceea ce pentru o formație nou promovată ar reprezenta o performanță cu adevărat excepțională. Gorjencele trebuie să treacă de Dacia Mioveni. ”Nu va fi ușor cu echipa din Mioveni”, avertizează antrenorul Liviu Andrieș, care se așteaptă la un meci destul de greu în sferturile de finală ale Cupei României. Antrenorul gorjean mizează însă pe avantajul terenului propriu și pe sprijinul fanilor gorjeni.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Putem spune că este o tragere la sorți bună pentru noi, având în vedere că puteam juca cu CSM București, Dunărea Brăila sau Gloria Bistrița, adversari foarte dificili.  Întâlnim Dacia Mioveni, iar faptul că jucăm acasă este un avantaj pentru noi. Ne bucurăm că putem să jucăm în fața publicului de la Târgu Jiu acest meci. Nu va fi ușor contra Daciei Mioveni. Avem două victorii împotriva lor în acest sezon și sigur vor veni motivate la Târgu Jiu, dar noi vrem să facem un meci bun, să le oferim suporterilor un nou motiv de bucurie. Vrem să mergem în Final 4”. 

 Meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe 9 martie, pe terenul primelor echipe.Final 4-ul se va disputa pe 20-21 mai.

Comment here