Atletism

Campionatul Naţional Universitar de Atletism – Sală, Bacău(25-26.02.2023) / Alina Eremia, locul 3 în proba de 3000 m

Sâmbătă, 25 februarie, atletele cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, Alina Eremia și Andreea Chivoiu, au participat la Campionatul Naţional Universitar de Atletism – Sală, care s-a desfășurat la Bacău. Alina Eremia a terminat pe locul 3 în proba de 3000 m, în timp ce Andreea Chivoiu a terminat pe locul 5, atât în cursa de 800 m, cât și în cea de 1500 m.

Weekendul recent încheiat a fost unul destul de bun pentru atleta Alina Eremia. În reuniunea atletică de la Bacău, sportiva pregătită de profesorul Ion Bură a luat startul în proba de 3000 m cu obiectivul clar de a termina cursa pe podium. Deși nu este o specialistă a unei astfel de curse în sală, Alina Eremia a reușit să se adapteze rapid și a terminat cursa pe locul 3. A fost încălzirea pentru cursa de 10 Km de la finalul lunii martie, de la București.  

Alina Eremia CSM Târgu Jiu – CS Pandurii: ”A fost o probă dificilă pentru mine. Eu alerg de obicei în cursele de maraton și semimaraton, iar acum a fost o diferență mare de abordare a cursei, dar am reușit să urc pe podium, chiar dacă acesta nu este proba mea. Acum urmează să mă pregătesc pentru cursa de 10 km de pe 26 martie”.

Și Andreea Chivoiu, atleta cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, pregătită de antrenorii Ion Bură și Ionuț Dragoș Bură, a luat startul în două curse la Universitarele de la Bacău. Andreea a alergat în cursele de 800m și 1500m. În ambele curse a terminat pe locul 5, la distanță foarte mică de un loc pe podium. Pentru atleta noastră, competiția de la Bacău a fost o bună oportunitate de a-și verifica timpii de alergare în perspectiva următoarelor concursuri. ”Am vrut să știu unde mă aflu cu pregătirea în aceste probe, totul în perspectiva viitoarele concursuri. Cred că se putea și mai bine, dar în perioada următoare mă voi pregăti intens pentru a îmbunătăți timpul de alergare la fiecare dintre aceste probe”, a fost concluzia la care a ajuns Andreea Chivoiu, după Universitarele de la Bacău. 

 

Comment here