Baschet

Cupa României Baschet 3×3 / CSM Târgu Jiu, o victorie şi o înfrângere la Cupa României

Echipa de baschet masculin 3×3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat o victorie şi o înfrângere în prima fază a Cupei României de baschet 3×3. Rezultatele înregistrate de CSM Târgu Jiu în cadrul Grupei D au fost însă insuficiente pentru a se califica în faza următoare, în sferturile de finală. Din Grupa D s-a calificat mai departe CSU Piteşti, formaţie care a câştigat finala mică a competiţiei şi s-a clasat pe locul 3. CSU Athletic Neptun Constanţa este nouă câştigătoare a Cupei României la baschet 3×3, Ediţia III, 2021.

CSM Târgu Jiu s-a prezentat la startul acestei competiţii în formula Andrei Gheorghe, Alexandru Berca, Remus Răceanu şi Mihai Bădiţa. Echipa a fost coordonată de expertul sportiv Adrian Roşu, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu.

Gorjenii au început bine competiţia şi s-au impus în faţa echipei Liliecii Bucureşti, o grupare care activează la nivelul eşalonului secund din baschetul românesc. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 20-10. Cum şi CSU Piteşti trecuse de Liliecii bucureşteni, scor 14-11, partida dintre gruparea gorjeană şi cea din Argeş devenea decisivă pentru calificare, în condiţiile în care doar prima echipă din grupă avea dreptul de a merge în faza următoare a Cupei României, în speţă, în sferturile de finală. Partida a fost una intensă, fizică, echilibrată, dar şi cu momente spectaculoase. Gorjenii au cedat, la mare luptă, pe final de meci, confruntarea cu echipa din Piteşti, scor 10-14. Piteştenii au fost cei care s-au calificat mai departe şi care la finalul zilei aveau să termine competiţia pe locul 3.

Trofeul celei de a treia ediţii a Cupei României la baschet 3×3 a fost adjudecat de CSU Athletic Constanţa, care s-a impus în finală în faţa echipei Laguna Blue Sharks, scor 16-10.

Comment here