Baschet

Cupa României 3×3 / Alin Borşa: În proporţie de 99% suntem calificați

La prima participare în Cupa României 3×3 baschet masculin, CSM Târgu Jiu a avut o prestaţie de zile mari. “În proporţie de 99% suntem ca şi calificați la faza finală. CSM Târgu Jiu poate lua o medalie la Turneul Final, a fost reacţia lui Alin Borşa, unul dintre artizanii performanţei de la Arena de Baschet din Bucureşti.

Alin Borşa, unul din oamenii de bază ai CSM Târgu Jiu în Liga Naţională, a făcut parte şi din echipa de 3×3 a clubului CSM Târgu Jiu care a luat startul în premieră în Cupa României.

Extrema de forţă a CSM-ului s-a declarat mulţumit de bilanţul grupării gorjene la cele două turnee şi consideră că experienţa acumulată în jocul de baschet de 5×5 a făcut diferenţa la acest turneu. Alin Borşa a vorbit despre cel mai greu moment de la Cupa României, semifinala cu Athletic Neptun Constanţa, când formaţia de la malul mării a fost aproape de a câştiga meciul, dar CSM Târgu Jiu a reuşit să revină şi să câştige partida.

“Suntem mulțumiți cu un loc 1 si un loc 2. Am jucat împotriva unor echipe cu o experienţă mult mai mare decât a noastră în 3×3, însă experienţa noastră de la jocul de 5×5 a făcut diferenţa. Acest lucru s-a văzut şi în semifinala din primul turneu, contra celor de la Athletic Neptun. A fost cel mai greu meci, am revenit pe tabelă şi am caştigat, după ce am fost conduşi cu 17-10”, a declarat Alin Borşa.

Baschetbalistul formaţiei noastre a fost uşor nemulţumit de modul în care a fost programată echipa gorjeană în turneul 2.

“Au fost două zile lungi şi foarte obositoare. În ceea ce ne priveşte, organizarea jocurilor putea fi mai bună. Spun asta pentru că finala din prima zi s-a terminat în jurul orei 21, iar duminică, de la ora 9, noi am deschis al doilea turneu cu primul meci al zilei. Am avut prea puţin timp pentru recuperare, ţinând cont de numărul şi nivelul meciurilor”, a spus Alin Borşa.

Comment here