Baschet

Cupa României 3×3 / Alex Berca: Am jucat ca o echipă, am fost uniţi şi am reuşit calificarea

CSM Târgu Jiu s-a întors de la Arena de Baschet din Bucureşti cu o calificare la Turneul Final, obţinută după o serie de 10 victorii consecutive din 11 meciuri. La finalul celor două zile de competiţie, talentatul jucător al CSM Târgu Jiu, căpitan al formaţiei de 5×5, Alex Berca a declarat că seriozitatea cu care au abordat meciurile şi jocul în echipă a dus la acestă performanţă.

„Am jucat foarte serios în ambele turnee. Am jucat în echipă, am fost uniţi şi iată că am reuşit să obţinem calificarea la turneul final cu o singură înfrângere din 11 meciuri.”

Alex Berca a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cele două zile de întrecere. Confruntarea cu Athletic Neptun Constanţa le-a pus mari probleme gorjenilor. Conduşi pe tabelă şi foarte aproape de a pierde meciul, Alex şi colegii săi de echipă au găsit resursele necesare pentru a întoarce soarta meciului.

„Meciul cu Athletic Constanţa a fost unul foarte greu. Însă am avut o dorinţă mare de victorie şi am reuşit să revenim de la 17-10, pentru ca mai apoi să câştigăm partida cu 21-19”, a povestit Alex Berca.
La fel de greu a fost şi meciul din finala turneului 2, pe care gorjenii l-au pierdut în faţa celor de la BCM Argeş Piteşti, deşi în prima finală, CSM Târgu Jiu a câştigat fără probleme.

„Cât despre finala din turneul 2, a fost o finală mai mult psihică. Lor le-a cam intrat tot în coş şi noi nu am mai putut echilibra situaţia, aşa cum a fost în finala precedentă,” a declarat Alex Berca despre meciul doi cu echipa din Trivale.


În cel de al doilea turneu, Alexandru Berca s-a duelat cu un alt gorjean talentat, Robert Nanu, fost component al grupării ACS Târgu Jiu. Robert Nanu îmbracă acum tricoul echipei Dinamo Ştiinţa.

„Turneul de duminică ne-a adus ca adversar în semifinală, echipa Dinamo, o echipă cu jucători experimentaţi în domeniul 3×3, printre care şi Robert Nanu din Târgu Jiu. Ne-am tachinat aşa amical, dar pot spune că Robert Nanu a jucat foarte bine.”

Comment here