Handbal

Liga Florilor Mol. CSM Târgu Jiu, victorie superbă în fața Coronei. CSM Târgu Jiu -Corona Brașov 27-24

CSM Târgu Jiu a înregistrat în această seară o victorie extrem de importantă în lupta pentru evitarea locurilor de baraj, după ce a trecut de Corona Brașov, scor 27-24, la pauză 15-10. Partida a contat pentru etapa a 17-a din Liga Florilor Mol. După această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 10 în clasament. A fost un meci în care internaționala angoleză, Helena Paulo Gilda, și-a făcut debutul pentru CSM Târgu Jiu, Maria Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a grupării gorjene, cu 7 goluri, iar Ekaterina Dzhukeva a fost imperială în poarta echipei noastre. 

Peste 800 de spectatori au luat cu asalt Sala Sporturilor pentru a fi alături de handbalistele noastre, iar suportul publicului a fost unul absolut incredibil, care a purtat echipa spre victorie. Fetele lui Liviu Andrieș au răspuns cu un joc senzațional, mai ales în prima repriză. Cu Ekaterina Dzhukeva, imperială în poartă, CSM Târgu Jiu a dominat categoric prima repriză, când a condus și la 8 goluri pe tabelă. Jocul s-a mai echilibrat în partea secundă, dar tot cu CSM Târgu Jiu la cârma jocului, care o obținut o victorie extrem de importantă, care va cântări enorm în lupta pentru evitarea barajului. 

Corona Brașov a pus probleme doar în primele minute ale partidei. Echipa oaspete a fost cea care a deschis seria golurilor din această confruntare, dar Florența Ilie a venit imediat cu replica pentru 1-1. Brașovul s-a distanțat la două goluri, scor 1-3, dar gorjencele și-au revenit imediat și au egalat situația prin Ana Ciolan și Maria Gavrilă, scor 3-3. Brașovencele au trecut din nou în avantaj, scor 3-4 în minutul 7. A fost pentru ultima dată în meci când Corona a condus pe tabelă. A urmat minute bune în care Ekaterina Dzhukeva a închis poarta CSM-ului, iar în atac, fetele lui Liviu Andrieș s-au dezlănțuit efectiv la poarta Brașovului. CSM-ul a marcat gol după gol, prin Ana Ciolan, Laura Moldovan, Andreea Chiricuță, Florența Ilie și Ira Zinatullina, iar tabela arăta 10-5 în minutul 17. CSM Târgu Jiu și-a continuat tirul la poarta adversă. Maria Gavrilă și Ana Ciolan au făcut 12-6. Trimisă în teren, noua achiziție a grupării gorjene, Helena Paulo Gilda, și-a făcut imediat simțită prezența în atacul gorjean. Jucătoarea din Angola a marcat pentru 13-6, iar câteva secunde mai târziu, în minutul 25, Laura Moldovan a marcat pentru +8 pe tabelă, scor 14-6, cea mai mare diferență de scor din meci. Corona a dat ceva semne de revenire, cu două goluri la rând, dar noua jucătoare a CSM Târgu Jiu, Helena Gilda Paulo, și-a trecut, din nou, numele pe lista marcatoarelor, pentru 15-8. CSM Târgu Jiu a intrat la pauză cu +5 pe tabelă, scor 15-10.

Echipa oaspete a început repriza secundă cu gol, dar CSM Târgu Jiu a dat replica prin Maria Gavrilă, Ana Ciolan și Gilda Paulo, iar tabela arăta 21-14. CSM Târgu Jiu a slăbit puțin din turație, iar Corona a profitat de acest lucru și s-a apropiat periculos pe tabelă, scor 21-18. Susținute de publicul gorjean, handbalistele noastre și-au revenit la timp. Dzhukeva a avut câteva intervenții senzaționale, iar Helena Paulo Gilda, Maria Gavrilă și Laura Moldovan au făcut 25-20. Corona a încercat din răsputeri să revină în joc, dar Laura Moldovan a marcat pentru 27-23. Brașovencele au marcat pe final de meci, dar victoria a revenit echipei din Târgu Jiu, scor 27-24. Liviu Andrieș consideră că experiența acumulată în meciurile europene și-a spus cuvântul în această confruntare.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Îmi doresc ca echipa antrenată de mine să arate cum a arătat în prima repriză de acum încolo, pentru că am avut o primă repriză, zic eu, de un nivel foarte ridicat, chiar dacă repriza a doua adversarul s-a apropiat la două-trei goluri.
Experiența europeană și-a spus cuvântul. Am avut determinare, am avut momente bune, am pregătit bine meciul, pentru că știam că fac această apărare avansată în momentele grele. Ne-au ieșit toate combinațiile pe care le am făcut. Asta denotă că fetele au fost capacitate și prezente pentru acest meci deosebit de important pentru noi”.

Liviu Andrieș a vorbit și despre noua achiziție a CSM Târgu Jiu, angoleza Helena Paulo Gilda. La debutul său pentru gruparea gorjeană, handbalista din Angola s-a mișcat foarte bine și a contribuit cu 4 goluri la victoria echipei noastre. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”S-a văzut că Helena Paulo are calitate. Din păcate, mai sunt probleme de comunicare, pentru că vorbește doar portugheza, va avea nevoie de foarte multe antrenamente. Este pentru prima oară când părăsește țara natală, Angola. Este primul meci într-o țară străină pentru ea, la echipa de club, și sper ca aportul ei să fie un plus pentru echipa noastră, pentru că zic eu că avem nevoie”.

Fără îndoială, cel mai bun om de pe teren a fost Ekaterina Dzhukeva, care a închis realmente poarta. Liviu Andrieș a vorbit la conferința de presă despre contribuția enormă pe care portarul CSM Târgu Jiu a avut-o la câștigarea acestui meci, dar și la performanțele CSM Târgu Jiu de când aceasta a semnat cu gruparea gorjeană. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Mai are rost să mai discutăm despre Dzhukeva? Jos pălăria! Este o fată nemaipomenită din toate punctele de vedere, chiar dacă, într-adevăr, trăirile ei sunt la cote ridicate. A fost un transfer reușit, care ne-a dus la toate performanțele pe care le-am avut la Târgu-Jiu. Nu trebuie să luăm nici meritul celorlalte, fiecare are meritul ei, dar e clar, Kati are un loc aparte și cred că toată lumea din Târgu Jiu, toți iubitorii de handbal care au venit la meciurile noastre și-au dat seama ce mare portar este”.

Iată ce a declarat imediat după meci cea mai bună jucătoare a CSM Târgu Jiu, Ekaterina Dzhukeva. 

Ekaterina Dzhukeva, CSM Târgu Jiu: ”Vreau să-mi felicit echipă și tot staff-ul tehnic pentru munca depusă. Pe teren, am avut puține emoții. Ştiam că este un meci care trebuia câștigat pentru a urca în clasament și a sta mai liniștite. Au fost momente în care s-au apropiat, dar mă bucur pentru modul categoric în care am obținut victoria. Am controlat meciul. Fetele m-au ajutat foarte mult să închid poarta, este o muncă de echipă. Am făcut lucruri mari cu o echipă mică și mă simt foarte bine la Târgu-Jiu. Am făcut și meciuri bune în Europa și asta ne-a unit, ne-a dat o stare de spirit bună și încredere”.

După această partidă, handbalistele CSM Târgu Jiu au primit o binemeritată vacanță. Se vor întoarce la antrenamente săptămâna viitoare pentru a pregăti ultima parte a sezonului. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Intrăm într-o binemeritată pauză, după două luni foarte grele și încărcate. Am participat într-o grupă de cupe europene, iar ceea ce ne-am propus în campionat, adică victorie la Mioveni, victorie cu Știința și victoria cu Corona, am reușit. Asta înseamnă că suntem bine din punct de vedere al clasamentului. Ne dă o gură de oxigen, ne dă o stare stare bună pentru această vacanță și va trebui să pregătim în continuare ceea ce urmează”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 4g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 7g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță 1g, Laura Moldovan 5g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk, Ana Cătălina Ciolan 6g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 17
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
JOI, 22 FEBRUARIE 2024, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU –  CORONA BRAȘOV 27-24(15-10)

Etapa viitoare, pe 9 martie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu Gloria Buzău.

 

Comment here