Handbal

CSM Târgu Jiu, victorie la Odorheiu Secuiesc / CS Handbal Club Harghita – CSM Târgu Jiu 21 -39 (8-18)

CSM Târgu Jiu s-a impus fără probleme în disputa cu CS Handbal Club Harghita. Elevele antrenate de Liviu Andrieș și Andrei Enache au învins cu 39-21, la pauză 18-8. Meciul a contat pentru etapa a-4-a din Seria B a Diviziei A. Victoria de la Odorheiu Secuiesc a propulsat echipa din Târgu Jiu pe locul 3 în Seria B.

În Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, fără Anna Ivanenko, accidentată, gorjencele au început meciul în forță, semn că erau hotărâte să șteargă impresia mai puțin bună lăsată în finalul meciului cu CNE Râmnicu Vâlcea. Refăcută după o accidentare, Iulia Andrei, a intrat din primul minut al meciului și a fost cea care a deschis tabela. Gazdele au egalat imediat, dar a urmat un adevărat recital din partea grupării gorjene care a punctat prin Ira Zinatullina, Bianca Stanca, Ioana Toader, Sabine Klimek și Pal Ceandani. Tabela indica 9-1 în minutul 13. Seria gorjencelor a fost întreruptă pentru moment, după care Klimek, Zinatullina și Oana Iordache au dus scorul la 12-2. A urmat o serie de alte goluri cu Sabine Klimek în prim plan și tabela indica 18-8, scor cu care s-a încheiat și prima parte a meciului.

Handbalistele de la CSM au continuat pe aceași linie și în repriza secundă cu Mădălina Olariu, Gabriel Frunză și Bianca Chiriță care au dus scorul la 25-10, îm minutul 37, și 28-11 în minutul 40. Oana Iordache a punctat din nou și tabela indica 36-19. Finalul de meci le-a găsit tot pe jucătoarele lui Liviu Andrieș în atac, Gabriela Frunză a fost cea care a închis tabela la 39-21, într-un meci controlat de la un capăt la celălalt de gorjence. Un meci excelent făcut de elevele lui Liviu Andrieș, atât ca rezultat pe tabelă, cât și ca evoluție în teren.

Cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu a fost Sabine Klimek, cu 9 reușite, fiind urmată de Mădălina Olariu cu 7 goluri.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Cristina Elena Popovici, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță 4g, Bianca Stanca 1g, Oana Iordache 3g, Andreea Olariu 1g, Florentina Toader, Mădălina Olariu 7g, Ira Zinatullina 3g, Gabriela Frunză 4g, Pal Ceandani 2g, Iulia Andrei 2g, Ioana Toader 3g, Sabine Klimek 9g. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache.

CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 3 în clasament cu 9 puncte acumulate, după Gloria Bistrița care are 12 puncte, echipă care are un meci mai mult disputat și la egalitate de puncte cu CSU Cluj, despărțite doar de golaveraj.

După etapa a-4-a, Divizia A la handbal feminin va lua o pauză de aproape trei săptămâni, cauzată de meciurile echipei naționale. La reluare, pe 17 octombrie, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu, cu ACS Tonic Oradea.

Comment here