BaschetJuniori

CSM Târgu Jiu U13 la Turneul 2 de la Craiova / Carlos Popescu:”Sunt încântat de bucuria lor, de progresul și reușitele lor” 

Echipa de baschet masculin U13 a CSM Târgu Jiu, pregătită de profesorul Carlos Popescu, a pierdut cele două confruntări disputate în cadrul Turneului 2 din Grupa C a Campionatului Național rezervat categoriei U13. Ambele partide s-au disputat sâmbătă, 20 noiembrie, în Sala „Matei Basarab” din Craiova.

Deşi a pierdut cele două confruntări de la Craiova, din cadrul Turneului 2, tânăra echipă a CSM Târgu Jiu, Grupa U13 masculin, aflată la primul sezon competiţional, a înregistrat un progres vizibil făţă de primul turneu. Aspect pe care l-a remarcat şi antrenorul Carlos Popescu, care a făcut o analiză a turneului de la finalul acestei săptămâni, în comparaţie cu primul turneu din serie. Carlos Popescu a declarat că este încântat de progresul pe care l-au înregistrat elevii săi de la meci la meci.

Carlos Popescu, antrenor Grupa U13 Masculin CSM Târgu Jiu: „La finalul turneului 2 al mezinilor baschetului târgujian, bilanţul celor două partide disputate în acest weekend la Craiova, este unul nefavorabil echipei noastre. Totuși, micuţii noștri, au replicat mult mai bine comparativ cu prestaţia din primul turneu, respectiv împotriva acelorași echipe din Bănie. În prima rundă a turneului, în confruntarea cu ACS Champions Juniors Craiova, primul sfert a fost adjudecat de echipa gazdă cu 12-6. Jucătorii care au intrat pe teren în sfertul doi au dat o replică incontestabilă echipei din Craiova, CSM Târgu Jiu reuşind să câştige sfertul cu 12-2. Astfel, la pauză, mezinii nostri, aveau un vans de 4 puncte pe tabelă, scor 18-14. Sfertul trei a fost unul echilibrat şi foarte disputat, iar la finalul actului tabela arăta egalitate, scor 32 – 32. Sfertul al 4-lea, graţie unei prestaţii ceva mai concrete din partea adversarului, s-a finalizat cu 16 – 10 în favoarea gazdelor.
Ca o simplă analiză privind întregul bilanţ al jocului, spun doar că prestaţia micuţilor noștri a fost mult mai concretă, care au marcat şi au replicat împotriva aceleiaşi echipe cu un plus de 20 pct, reducând ecartul rezultatului din prima confruntare, de la 24 pct., la doar 6 puncte faţă de primul turneu. Acest aspect se datorează doar fragilităţii emoţionale, ce se manifestă invers-proporţional cu acumularea de experienţă din teren. Scor final 42 – 48 în favoarea echipei gazdă. Cel de al doilea joc din cadrul Turneului 2 a început  la doar 60 minute distanţă de încheierea primei partide, iar timpul de refacere a fost extrem de scurt pentru micuţi. Chiar şi aşa, mezinii CSM-ului au manifestat dorinţa de confruntare, dar, adversarul a aliniat un roster cu exponenţi la limita vârstei admise ca vârstă. Cu toate acestea, sportivii nostri reușesc să răspundă în suficiente rânduri, prin acţiuni individuale și colective, marcând la finalul jocului 47 pct. Și împotriva acestei echipe, copiii reușesc să înscrie cu 30 pct mai mult în raport cu jocul disputat turneul anterior. Amintesc că, în primul turneu, reusiseră doar 17 puncte marcate până la ultimul fluier al partidei. Pot spune acum, la o lună distanţă de primul turneu, comparând prestaţia în teren a micuţilor din cele 2 turnee, că au demonstrat un progres vizibil, ba chiar unul important. Sunt încântat de bucuria lor, de concurenţa apărută între ei, de progresul și reușitele lor”. 

LOT U13 Masculin CSM Târgu Jiu: Căruntu David, Ciobanu Rareș, Crîngulescu Tudor, Branea Dragoș, Scornea Matei, Gugea Vladimir, Pop – Manta Luca, Rădulea Rareș, Staicu Rareș, Tarbac Ștefan, Popescu Radu, Tismănaru Gabriel, Simionescu Răzvan și Toma Lucian. Antrenor principal: prof. Popescu Carlos.

Rezultate meciuri:

Campionatul Național Juniori U13
Grupa C – Turneu 2 / Sala „Matei Basarab” Craiova
Sâmbătă 20.11.2021
Ora 13:30 CSM Târgu JiuACS Champions Juniors Craiova 42-48
Ora 16:00 CSM Târgu JiuACS ID Îngerii Băniei 47-101

Comment here