BaschetȘtiri

CSM Târgu Jiu -Steaua Bucureşti 85-86. Spectacol baschetbalistic la prezentarea lotului

CSM Târgu Jiu şi-a prezentat, vineri seară, lotul cu care va aborda noul sezon competițional. Fanii baschetului au avut mai multe motive de bucurie. În primul rând, au avut acces în tribune, din nou, la meciurile echipei favorite, au făcut cunoştinţă cu noul lot al CSM şi au avut parte de un spectacol baschetbalistic de excepţie, în confruntarea dintre CSM Târgu Jiu şi Steaua Bucureşti.

A fost nevoie de prelungiri pentru ca Steaua să se impună, la limită, în partida cu CSM Târgu Jiu, scor 86-85 pentru gruparea bucureşteană. Pe sferturi scorul dintre CSM şi Steaua a fost 20-31, 24-16, 20-16, 12-13. La finalul timpului regulamentar, tabela indica 76-76. În over-time, steliştii s-au impus cu 10-9 şi au caştigat meciul. Impresia lasată însă de formaţia gorjeană a fost una extrem de plăcută şi pe placul publicului prezent la sală. Este clar că oficialii secției de baschet au încercat să formeze o nouă echipă, mai competitivă ca în sezonul precedent şi că CSM Târgu Jiu vrea mai mult de la noua ediţie de campionat.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 21p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 24p, Ahmed Bashir 24, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 10p, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Mihai Bădiţă, Andrei Gheorghe 2p, Octavian Ilie 4p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Înainte de începerea partidei, cei aproximativ 1000 de spectatori prezenţi în Sala Sporturilor au făcut cunoştinţă cu baschetbaliştii care fac parte din lotul CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2021-2022.

După o lungă perioadă de aşteptare, spectatorii din Târgu Jiu i-au întâmpinat cu aplauze pe componenţii grupării gorjene. Primul care a păşit pe parchet a fost Dragoş Stoenescu, baschetbalist născut în Târgu Jiu, care la 16 ani este cel mai tânăr component al lotului. Au urmat apoi alţi doi tineri şi talentaţi jucători, la rândul lor născuţi la Târgu Jiu, Mihai Bădiţă şi Răzvan Pavel, baschetbalişti care deja au numeroase apariţii în Liga Naţională. A fost apoi rândul lui Andrei Bărăgan să apară în faţa publicului. Andrei este născut în SUA, dar părinţii săi sunt din Târgu Jiu, aşa că putem spune că este un alt jucător gorjean cooptat în lotul pentru acest sezon. Andrei Bărăgan are 18 ani şi se pregăteşte pentru debutul la nivel de seniori. A urmat prezentarea unui campiona naţional U20, debutant la doar 14 ani, la seniori, în Liga Naţională, chiar aici la Târgu Jiu, Octavian Ilie. Este fără îndoială unul dintre cei mai talentaţi tineri baschetbalişti gorjeni, cu numeroase selecţii la echipele naţionale de juniori ale României şi care revine să joace la Târgu Jiu, în oraşul natal. Publicul prezent în Sala Sporturilor a făcut apoi cunoştinţă cu Brandon Sly, baschetbalistul american care vine din prima ligă a Georgiei, unde a jucat sezonul trecut pentru Tbilisi State University, în Superleague Georgia, cu Ahmed Bashir, bashetbalist american care a jucat în Argentina, Croația, Franța și Kosovo, dar şi cu Stefan Glogovac, campion al Bosniei în 2017 și câștigător al Cupei Bosniei în 2018, jucător născut în Bosnia și Herzegovina, care a jucat sezonul trecut în Muntenegru, la KK Jedinstvo Bijelo Polje. Prezentarea lotului a continuat cu Andrei Gheorghe, pivotul formaţiei noastre, Alexandru Berca şi Camil Berculescu, toţi jucători de bază ai grupării gorjene în primele sezoane de la înfiinţarea echipei. A urmat Kevin Allen, pivotul CSM, unul dintre cei mai buni jucători din Liga Naţională în sezonul trecut. Prezentarea jucătorilor s-a încheiat cu unul dintre idolii tribunelor, revenit în orașul lui Brâncuși, Porter Troupe. Aşa cum era de aşteptat, americanul a fost primit cu mare căldură de spectatorii gorjeni. Din păcate, din cauza unei uşoare accidentări, Porter nu a putut evolua împotriva celor de la Steaua Bucureşti. De la prezentarea lotului a lipsit, din motive medicale, un alt tânăr jucător gorjean, Remus Răceanu, care este aşteptat să se alăture lotului în zilele următoare. În faţa publicului au apărut şi cei din staff-ul tehnic al grupării gorjene: antrenorul principal Jordanco Davitkov, antrenorii secunzi, Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga, kinetoterapeutul Alin Drondoie, dar şi expertul sportiv, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu, Adrian Roşu.

Jucătorii echipei noastre au fost însoţiţi pe parchet de tinerele baschetbaliste, componente ale Grupei U13 a CSM Târgu Jiu, pregătite de profesorul Laurenţiu Răuţ. De altfel, Laurenţiu Răuţ alături de Carlos Popescu, au arbitrat partida dintre CSM Târgu Jiu şi Steaua Bucureşti.

Comment here