Baschet

CSM Târgu Jiu şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2022-2023. Meci amical: CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 71-78

CSM Târgu Jiu a revenit în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, într-o partidă amicală contra echipei CSM Galaţi, ocazie cu care a fost prezentat şi lotul grupării gorjene cu care va aborda sezonul 2022-2023 din Liga Naţională de Baschet Masculin. Elevii lui Claudiu Alionescu au pierdut confruntarea cu echipa din Galaţi. Oaspeţii s-au impus cu 78-71. A fost cel de al doilea meci de verificare din presezon şi primul pe teren propriu. Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 17.00, se va disputa şi cea de a doua partidă de verificare dintre cele două formaţii. 

În aplauzele publicului prezent în Sala Sporturilor au apărut rând pe rând jucătorii care fac parte din lotul cu care CSM Târgu Jiu va ataca noua stagiune din prima ligă de baschet a României. Primii care au primit încurajările publicului au fost juniorii care au făcut pasul către echipa mare, Flavius Toropu şi Alexandru Mitu, ambii născuţi 2005. Au urmat apoi alţi doi gorjeni, Andrei Bărăgan şi Alexandru Berca. Publicul a făcut apoi cunoştinţă cu Shamiel Stevenson şi Dylan Frye, doi jucători care au semnat cu CSM Târgu Jiu în această vară. Un alt gorjean şi-a făcut apoi apariţia pe parchet, Răzvan Pavel, care şi-a prelungit înţelegerea cu formaţia gorjeană. Prezentarea a continuat cu un alt jucător transferat în această vară la Târgu Jiu şi care vine din campionatul autohton, Bogdan Penciu. Şi Camil Berculescu a ales să rămână la Târgu Jiu pentru acest sezon şi a fost întâmpinat cu aplauze de suporterii gorjeni. A urmat ucraineanul Andriy Agafonov, primit cu multă căldură, la fel cum a fost primit şi Andrei Gheorghe, care mai bifează un sezon la gruparea gorjeană. Fanii CSM-ului au făcut cunoştinţă şi cu Tyler Creammer, un alt jucător sosit în această vară la Târgu Jiu. Octavian Ilie a fost întâmpinat cu mult entuziasm, semn că fanii au mare încredere în talentatul jucător gorjean. Căpitanul Porter Troupe a ridicat publicul în picioare la apariţia pe parchet, fiind îndelung ovaţionat. 

A urmat stafful tehnic, în frunte cu antrenorul principal Claudiu Alionescu, secundul Alexandru Gliga, kinetoterapeutul Alin Drondoie, dar şi Andrea Garcia Puig(fizioterapeut) şi Patrick Toma(preparator fizic=, cooptaţi în staff în această vară. La final şi-au făcut apariţia expertul sportiv Adrian Roşu, coordonatorul secţiei de baschet, dar şi directorul clubului gorjean, Robert Bălăeţ. La prezentarea lotului de baschet a fost prezent alături de echipă şi primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

După prezentarea lotului, cele două formaţii, CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi au trecut la joc şi au oferit un spectacol baschetbalistic gustat din plin de spectatorii prezenţi în Sala Sporturilor, semn că le-a fost dor de reîntâlnirea cu baschetul de primă ligă. Meciul a fost unul dominat în mare parte de gruparea din Galaţi, care a terminat primele zece minute în avantaj, 24-17. CSM Târgu Jiu a echilibrat meciul în sfertul doi, în încercarea de a reveni pe tabelă. Actul doi s-a terminat la egalitate, 19-19, astfel că la pauza mare, echipa din Galaţi îşi menţinea avantajul de 7 puncte pe tabelă. 

La reluare, impulsionaţi de public, elevii lui Claudiu Alionescu au avut o cu totul altă exprimare şi au câştigat sfertul trei cu 16-10, reuşind să reducă ecartul la doar un punct diferenţă, scor 52-53, înainte de actul decisiv. În ultima parte a meciului, CSM Târgu Jiu a reuşit să treacă la conducere pe tabelă, dar gălăţenii au fost mai concentraţi pe final de meci şi au reuşit să se impună, scor final: CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 71-78. 

Cei mai buni marcatorii din tabăra gorjeană au fost Camil Berculescu şi Shamiel Stevenson, ambii cu câte 12 puncte marcate. Dylan Frye cu 11p şi Tyler Creammer cu 10 puncte au avut şi ei evoluţii solide. 

Claudiu Alionescu ne-a explicat la finalul meciului că echipa încă are probleme în relaţiile de joc. Antrenorul gorjean speră să poate remedia acest aspect în următoarele partide amicale.

CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 71-78 (17-24, 19-19, 16-10, 19-25)
Târgu Jiu / Sala Sporturilor / 16 septembrie 2022 / ora 18.00
CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Porter Troupe(c) 7p, Shamiel Stevenson 12p, Dylan Frye 11p, Răzvan Pavel, Bogdan Penciu, Camil Berculescu 12p, Andreiy Agafonov 9, Andrei Gheorghe 7p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu, Octavian Ilie 3p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

La finalul partidei, tinerii suporterii ai echipei au mers în zona vestiarelor pentru o sesiune de autografe şi pentru a face poze cu jucătorii favoriţi.

 

Comment here