Baschet

CSM Târgu Jiu pierde ultimul amical din presezon. Dinamo Bucureşti – CSM Târgu Jiu 94-63

CSM Târgu Jiu a pierdut partida amicală disputată miercuri, 21 septembrie, în deplasare, pe terenul echipei Dinamo Bucureşti. Formaţia bucureşteană s-a impus cu 94-63. Meciul s-a disputat în cadrul Cupei Dinamo şi a fost ultimul test de pregătire al grupării gorjene înainte de debutul într-o nouă ediţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Echipa pregătită de Claudiu Alionescu s-a deplasat în capitală, unde în Sala Dinamo a dat peste o formație, Dinamo Bucureşti, într-o bună dispoziţie de joc. Primul act a fost unul destul de echilibrat, dar cu un uşor plus pentru formaţia dinamovistă care a încheiat primele 10 minute de joc cu 5 puncte avans pe tabelă, scor 18-13. Şi actul doi a început într-o notă de echilibru, însă Dinamo a avut câteva momente bune de joc şi s-a desprins pe tabelă. Gazdele şi-au trecut în cont şi actul doi cu 26-15 şi au intrat la cabine cu un avantaj destul de consistent, scor 44-28. Gorjenii nu s-au regăsit nici după pauză, în timp ce formaţia bucureşteană şi-a mărit constant avantajul pe tabelă. A fost un sfert dominat de Dinamo, care a ajuns la 74-43 pe tabelă, înainte de actul decisiv. Utimul sfert a fost unul echilibrat, încheiat la egalitate, 20-20, dar scorul final a fost unul favorabil gazdelor, 94-63. Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator din tabăra gorjeană cu 14p marcate, fiind urmat de Dylan Frye, cu 12p şi Andrey Agafonov cu 10p. Dintre jucătorii români, cel mai în formă la acest meci a fost Andrei Gheorghe, care a reuşit 8p. Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Gerard Davis, jucător testat în acest meci de Claudiu Alionescu şi staff-ul său în vederea cooptării lui în lot pentru sezonul care stă să înceapă. Acesta a petrecut aproape 21 de minute pe parchet, în care a avut 2/6 de la 2p şi 4/6 de la linia de libere, 8 puncte marcate şi un indice de +2 la eficienţă. ”Ar fi trebuit să fie alături de noi pe toată perioada meciurilor amicale, dar din păcate unele probleme au întârziat venirea lui aici. Este un combo guard, jucător de poziție 2-1, care în ultimii doi ani a jucat în Albania. A sosit acum două zile la Târgu Jiu, iar pentru primul meci și două antrenamente efectuate cu echipa, cred că s-a descurcat decent. Vom vedea zilele următoare dacă vom continua colaborarea sau nu”, ne-a declarat Claudiu Alionescu despre jucătorul american trimis în teren în amicalul cu Dinamo. Gerard Davis s-a născut pe 17.06.1996, în Las Vegas, Nevada, USA. Şi-a început junioratul la Canyon Springs High School, iar în 2018 a debutat la seniori în NCAA pentru New Mexico Highlands. În 2020 a luat drumul Europei şi a ajuns în Superliga, campionatul Albaniei, la Kamza Basket Tirana, unde a petrecut ultimele două sezoane. Oficialii grupării gorjene vor lua o decizie zilele următoare privind colaborarea cu jucătorul american. 

În ceea ce priveşte jocul echipei, Claudiu Alionescu pune diferenţa de scor pe seama mingiilor pierdute, un aspect pe care vrea să-l remedieze cât mai repede.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Un ultim test înaintea sezonului împotriva unei echipe puternice, despre care spuneam chiar înainte de meci că va fi una de top în acest sezon. Este clar că avem probleme majore în ceea ce privește mingile pierdute. Puncte multe primite pe contraatac. Sunt multe de pus la punct, iar sezonul se aproprie destul de repede”. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Porter Troupe 3p, Shamiel Stevenson 14p, Dylan Frye 12p, Răzvan Pavel 1p, Bogdan Penciu, Camil Berculescu, Andrey Agafonov 10p, Andrei Gheorghe 8, Tyler Creammer 7p, Gerard Davis 8p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Pentru gruparea gorjeană a fost ultima partidă de verificare din presezon. Pe 28 septembrie începe noua ediţie a LNBM 2022-2023. CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu CSM Târgu Mureş. 

Comment here