Handbal

CSM Târgu Jiu pierde la limită confruntarea cu Slatina. CSM Târgu Jiu – CSM Slatina 21-22

CSM Târgu Jiu a pierdut la limită confruntarea cu CSM Slatina, 21-22, într-un meci din etapa a-5-a din Liga Florilor, cu un gol primit în ultima secundă de joc. 

Prima reușită a meciului a aparținut echipei din Târgu Jiu. Alexandra Gavrilă a deschis tabela din Sala Sporturilor, spre bucuria celor aproape 1000 de suporteri prezenți în sală. La capătul primelor 5 minute, Florența Ilie a făcut 2-0, pentru un început excelent de meci al gorjencelor, care păreau hotărâte să mai pună o victorie în clasament. Prima reușită a echipei oaspete a venit în minutul 6, dintr-o aruncare de la 7m. Alexandra Gavrilă, într-o formă de zile mari, înscrie două goluri la rând, și CSM Târgu Jiu avea 4-1 pe tabelă în minutul 8. Slatina echilibrează ușor balanța și în minutul 10 se face 4-3. Liviu Andrieș o trimite în teren pe Oana Maria Bucă, specialista aruncărilor de la 7m, care înscrie fără probleme pentru 5-3. Slatina ține aproape, dar Iulia Andrei pătrunde și CSM Târgu Jiu avea 6-4 după primul sfert de oră de joc. Oana Bucă revine pentru o altă aruncare de la 7m, executată perfect, iar Florența Ilie, din extremă face 8-6 pentru CSM Târgu Jiu, în minutul 20. Ceva se rupe în jocul gorjencelor, iar Slatina profită și are câteva momente bune de joc. Echipa oaspete întoarce rezultatul pe tabelă, scor 8-9. Oana Bucă, din nou de la 7m, restabilește egalitatea, 9-9, în minutul 25. Slatina trece din nou în avantaj, dar Florența Ilie înscrie și restabilește egalitatea pe tabelă, scor 10-10. Ultimele trei minute din prima repriză aparțin echipei oaspete care înscrie de trei ori la rând, iar tabela indica 10-13, scor cu care s-a intrat la cabine.

La revenirea de la vestiare, prima reușită a revenit CSM Târgu Jiu. Iulia Andrei găsește o breșă în apărarea adversă și reduce din diferență, scor 11-13. Slatina însă dă replica cu două goluri și tabela indica 11-15, cea mai mare diferență de scor din meci. Elevele lui Liviu Andrieș, impulsionate de public, pornesc într-o cursă de urmărire a adversarelor. Cristina Boian, din extremă, Alexandra Gavrilă, pe pătrundere, și de la 7m, Oana Bucă, reaprind speranțele în tabăra gorjeană, scor 14-15, în minutul 42. Gorjencele nu cedează, chiar dacă rămân în inferioritate numerică și continuă cursa de urmărire. Slatina se clatină. Bianca Chiriță, de pe pivot, Angela Pușcaș, după o pătrundere în forță, și Ira Zinatullina restabilesc egalitatea în minutul 48, spre bucuria suporterilor gorjeni, care sperau într-un rezultat favorabil. Slatina revine în avantaj, dar extrema noastră, Cristina Boian egalează, scor 18-18, în minutul 55. Vin însă două goluri din partea echipei oaspete, pe fondul unei superiorități numerice, scor 18-20. Cristina Boian vine cu un nou gol din extremă, dar Slatina își reface avansul de două goluri, scor 19-21. Ira Zinatullina se înalță peste apărarea Slatinei și reduce din diferență, scor 20-21. Final de meci pe muchie de cuțit, interzis cardiacilor. CSM Târgu Jiu se năpustește peste apărarea adversă și reușește golul egalizator, 21-21, gol Bianca Chiriță, când mai erau 5 secunde de joc. În euforia golului marcat, gorjencele au fost surprinse pe un contraatac rapid și Slatina a dat lovitura în ultima secundă, scor 21-22. 

Partida dintre CSM Târgu Jiu și CSM Slatina a consemnat revenirea pe teren într-un meci oficial al coordonatorului de joc, Sabine Klimek. Sabine și-a revenit după operație și a fost trimisă în ultimele minute de joc în teren de Liviu Andrieș. Noua achiziție a grupării gorjene, Adriana Țăcălie încă nu și-a făcut debutul pentru CSM Târgu Jiu. Liviu Andrieș a explicat la conferința de presă imediat după meci de ce nu a trimis-o în teren pe Țăcălie. Iată ce a declarat antrenorul Liviu Andrieș imediat după meci. 

Alexandra Gavrilă a fost cea mai bună jucătoare din tabăra gorjeană. Coordonatorul de joc al CSM Târgu Jiu a reușit 4 goluri și a avut o evoluție extrem de consistentă. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Cristina Popovici – Bianca Chiriță 2g, Oana Maria Bucă 4g, Alexandra Gavrilă 4g, Angela Pușcaș 1g, Valentina Trică, Daniela Necula, Ira Zinatullina 2g, Adriana Țăcălie, Pal Ceandani, Florența Ilie 3g, Iulia Andrei 2g, Cristina Boian 3g, Katarina Pavlovic, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.  

CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, duminică, 9 octombrie, tot pe teren propriu, cu CS Măgura Cisnădie. 

 

 

Comment here