Baschet

CSM Târgu Jiu pierde la debutul în Liga Naţională / CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 58-73

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul de debut în noua stagiune a Ligii Naţionale, disputat în compania echipei SCM U Craiova, scor 58-73. Formaţia gorjeană s-a impus doar în ultimul sfert al meciului, insuficient pentru a obţine un rezultat favorabil. Ahmed Bashir, cu 14 puncte, a fost cel mai bun marcator ale echipei gorjene.

Fără antrenorul Jordanco Davitkov pe bancă, absent din motive medicale, dar şi fără Camil Berculescu, accidentat, CSM Târgu Jiu a început bine meciul. Kevin Allen a deschis tabela, iar Brandon Sly a dus scorul la 5-0. Octavian Ilie a punctat şi el pentru 9-5. Craiovenii au dat imediat replica şi Ţîbîrnă a adus primul avantaj pentru Craiova pe tabela de marcaj, scor 9-10. Stefan Glogovac a readus CSM Târgu Jiu în avantaj la mijlocul primul sfert, 11-10, iar coşul de 3p a lui Octavian Ilie a primit aplauzele publicului, când CSM conducea cu 14-10. Craiova ţine aproape şi trece din nou în avantaj, scor 14-16, dar căpitanul Porter Troupe, de la linia de libere, egalează situaţia, 16-16. Finalul primului act le-a aparţinut oaspeţilor care au mai pus 4 puncte pe tabelă, scor 16-20 la capătul primelor zece minute de joc.

Începtul actului doi readuce speranţa în tabăra gorjeană. Porter înscrie de 3p şi CSM se apropie la doar un punct de Craiova, 19-20. Urmează însă câteva minute de coşmar pentru echipa gorjeană, minute în care mingea parcă refuză să intre în coş, în timp ce Craiova punctează aproape la fiecare atac. Oaspeţii au un run de 14-0 şi tabela indica o diferenţă de 15p, scor 19-34. Seria craiovenilor este întreruptă de Ahmed Bashir, de la linia de libere şi de Kevin Allen, de sub panou, pentru 22-34. Porter îşi mai trece în cont o reuşită de 3p, pentru 25-38. Sfertul doi se încheie tot cu o reuşită de 3p în dreptul gorjenilor. Stefan Glogovac înscrie de la distanţă şi mai reduce din diferenţă. Oaspeţii câştigă şi sfertul doi, cu 21-12, iar la general, Craiova a intrat la cabine cu un avans de 13p, 28-41.

La reluarea jocului, Kevin Allen şi Ahmed Bashir au dat semne că CSM vrea să revină în joc, dar reuşitele Craiovei au dus scorul la 32-48 şi 36-54 la jumătatea sfertului trei. Bashir şi Berca îşi trec din nou numele pe lista marcatorilor, dar nu fac decât să mai reducă din diferenţă pe tabela de marcaj. Craiova se impune şi în sfertul trei, cu 24-14.

Ultimul act al partidei a fost dominat de gorjeni, dar prea târziu pentru a mai putea întoarce soarta partidei. Alex Berca, Ahmed Bashir, Brandon Sly şi Octavian Ilie au punctat pentru formaţia gorjeană, dar fără să pună în pericol victoria oaspeţilor. Kevin Allen a înscris ultimele puncte din meci ale gorjenilor, care s-au impus cu 16-8 în ultimul act, dar la general, Craiova a fost echipa care a câştigat meciul, scor 58-73.

Cel mai bun marcator al gorjenilor a fost Ahmed Bashir cu 14p, urmat de Kevin Allen cu 12p. Din tabăra oaspeţilor s-a remarcat Rashad Qualls, cu 16 puncte reuşite.

CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 58-73 (16-20, 12-21, 14-24, 16-8)

CSM Târgu Jiu: Ahmed Bashir 14p, Kevin Allen 12p, Porter Troupe 8p, Octavian Ilie 7p, Stefan Glogovac 7p, Alexandru Berca 5p, Brandon Sly 5p, Mihai Bădiţa, Andrei Gheorghe, Andrei Bărăgan, Remus Răceanu, Răzvan Pavel. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga. 

Iată ce a declarat la finalul meciului, Claudiu Alionescu, antrenorul secund al echipei gorjene.

Etapa următoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul echipei CSM CSU Oradea. Partida este programată marţi, 5 octombrie, de la ora 20.00. Meciul din Arena Antonio Alexe va fi în direct pe Digisport.

Comment here