Handbal

CSM Târgu Jiu – CSU Cluj Napoca 25-24. CSM Târgu Jiu a câştigat prima ediţie a Memorialului „Mircea Paşek”

CSM Târgu Jiu s-a impus şi în cel de al treilea meci din cadrul Memorialului „Mircea Paşek”. Formaţia pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a trecut, la limită, de CSU Cluj Napoca, scor 25-24, la pauză 11-10.

Chiar înainte de debutul meciului, fosta jucătoare a CSM Târgu Jiu, Marina Dumanska, a fost felicitată de oficialii clubului gorjean, care i-au dăruit un buchet de flori la zi aniversară. Dumanska a împlinit 21 de ani.

CSM Târgu Jiu a început mai greu partida cu echipa din Cluj. Efortul depus şi duelurile încrâncenate duse de elevele lui Liviu Andrieş în partida cu Corona Braşov au lasat ceva urme în evoluţia gorjencelor în debutul partidei cu formaţia clujeană. CSU Cluj a dominat uşor primele 20 de minute ale primei reprize, când a condus în permanenţă pe tabela de marcaj. Gorjencele au început să dea semne de revenire pe finalul primei părţi şi au reuşit să intre în avantaj la pauză, scor 11-10.

Repriza secundă a debutat sub semnul echilibrului. Rând pe rând cele două echipe au trecut la conducere pe tabela de marcaj. Echilibrul s-a menţinut până aproape de minutul 55. Ultima parte a meciului a aparţinut echipei din Târgu Jiu, care a gestionat mai bine finalul jocului şi s-a impus cu 25-24.

CSM Târgu Jiu: Alina Chiuchiatu (7 intervenţii- 2/7m), Cristina Popovici(3 intervenţii), Elena Marica Bercu(3 intervenţii) – Bianca Stanca, Daria Iordache, Andreea Olariu, Valentina Toader 1g, Anna Ivanenko 9g, Mădălina Olariu, Irina Neacşu, Ira Zinatullina 4, Iulia Andrei 2g, Ioana Toader 1g, Sabine Klimek 8g, Ramona Popescu, Flavia Raczek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

La finalul partidei a avut loc şi festivitatea de premiere. Corona Braşov a fost echipa care a lipsit de la premiere, echipa ardeleană plecând ceva mai devreme spre casă.

Premierea a fost efectuată de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, dar şi de expertul sportiv, coordonator al secţiei de handbal a CSM Târgu Jiu, Dan Ilieş. Prima cupă a fost decernată pentru cel mai bun portar al competiţiei, trofeu adjudecat de fosta jucătoare de la Târgu Jiu, actualmente compenentă a grupării CSU Cluj Napoca, Marina Dumanska. Un premiu meritat şi un cadou la zi aniversară pentru Marina Dumanska, jucătoare ce a împlinit 21 de ani în chiar ultima zi a turneului de la Târgu Jiu.

Titlul de cea mai bună marcatoare a turneului a revenit Annei Ivanenko, jucătoarea CSM Târgu Jiu.

Titlul de cea mai bună jucătoare a turneului a revenit tot unei handbaliste de la Târgu Jiu, Sabine Klimek.

Pe echipe, locul 4 a revenit formaţiei CSU Cluj Napoca, locul 3 a fost ocupat de CSU Oradea, în timp ce Corona Braşov a ocupat locul 2. Prima ediţie a turneului Memorialul „Mircea Paşek”, a fost câştigată de CSM Târgu Jiu, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri.

REZULTATE

VINERI, 27 AUGUST
Ora 17.00
Corona Braşov – CSU Cluj Napoca 36-30
Ora 19.00
CSM Târgu Jiu – CSU Oradea 32-27

SÂMBĂTĂ, 28 AUGUST
Ora 17.00
CSU Oradea – CSU Cluj Napoca 26-24
Ora 19.00
CSM Târgu Jiu – Corona Braşov 26-25

DUMINICĂ, 29 AUGUST
Ora 10.00
Corona Braşov – CSU Oradea 32-28
Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – CSU Cluj Napoca 25-24

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, le-a transmis, pe pagina de socializare, felicitări tuturor celor implicaţi în clasarea pe primul loc la memorialul dedicat profesorului Mircea Paşek.

Comment here